Így épül az Apple űrhajó-központja

Hétfőn felkerült egy rövid videó, ami bemutatja az Apple eddigi legnagyobb beruházásának jelenlegi állapotát. Lerakták az alapokat, és jelenleg így néz ki a hatalmas űrhajóimitátor.

Az almások központja nem épül olyan problémamentesen, mint ahogy a termékeik működnek. Sőt, májusban ki kellett rúgniuk az addigi kivitelezőket a Skanska USA-t és a DPR Construction vállalatot, és helyettük egy szilícium-völgyi irodát a Rudolph & Slettent bízták meg a munkálatok irányításával.

A futurisztikus, kör alakú épület 260,128 négyzetméteren terül majd el, ehhez tartozik egy hatalmas fitneszközpont, előadóterem és parkolóház. Az egész komplexumot fák százai szegélyezik majd, sőt a kör közepén egy hatalmas kert várja majd a keményen dolgozó kisembereket, rengeteg kiülős kajáldával. Az Apple központjához kapcsolódik majd kutató és fejlesztő központ is, amelyek a második ütemben épülnek majd fel.

A “Campus 2” projekt nagyjából 5 milliárd dollárba fáj az Apple-nek, és lehet hogy az új generálkivitelező még többet kér majd az eredetileg tervezettnél. Bárhogy is legyen a vállalat egyelőre nem jelezte Cupertino városvezetésének, hogy bármilyen csúszással kellene számolni, így minden valószínűség szerint a szilikon-bagel megépül 2016 végéig.Forrás: zyx.hu

Cimke:  , ,

Szólj hozzá!

A következő HTML elemek használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>