Home Iphone 20 százalékkal gyorsabban merül az új iPhone, ha 5G-s hálózaton netezünk vele

20 százalékkal gyorsabban merül az új iPhone, ha 5G-s hálózaton netezünk vele

A kínai távközlési hatóság és a holland Vodafone Netherlands oldalára is felkerült egy-egy olyan információ, amiből már összerakható, mekkora akkumulátor kerül az iPhone 12-család tagjaiba.

Bár az Apple október közepén végre lerántotta a leplet az idei évre szánt iPhone-okról, egy kérdés azért továbbra is maradt: vajon milyen akkumulátorok kerülnek a telefonokba? Erről a nyár közepén már hallhattunk egy elég konkrét számokat hozó pletykát, hivatalos forrásból azonban egyszer sem lehetett még ezekről hallani. Egészen mostanáig.

Elsőként a kínai távközlési hatóság, a TENAA adatbázisában tűnt fel az iPhone 12 Pro Max akkumulátorának értéke, ami alapján 3687 mAh-val számolhatnak a leendő tulajdonosok. Ez egyébként megegyezik azzal, amit korábban pletykáltak az egységről.

© PhoneArena

Ami érdekes a dologban, az az, hogy az iPhone 11 Pro Max-nak 3969 mAh pakkja volt, vagyis a mostani úgy lett 289 mAh-val kisebb, hogy közben növelték a készülék teljesítményét.

Eközben a holland Vodafone Netherlands oldalára is felkerültek a számok, így ezek szerint

  • az iPhone 12 és a 12 Pro 2815 mAh,
  • az iPhone 12 mini pedig 2227 mAh

egységgel rendelkezik.

A nagy kérdés ezek után már csak az: mennyire bírják majd ezek kiszolgálni a telefonokat? A válasz pedig az, attól függ, használjuk-e az 5G-s hálózatot.

A Tom’s Guide az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro teljesítményét hasonlította össze 4G-s és 5G-s használat mellett. Mint kiderült, az iPhone 12 előbbi hálózathoz csatlakozva 10 óra 23 percig bírta egy feltöltéssel, 5G-s üzemmódban viszont ez az idő már 8 óra 25 percre csökkent.

Hasonló különbség mutatkozott az iPhone 12 Pro esetében is: 11 óra 24 perc és 9 óra 6 perc lett az eredmény. Ez nagyjából 20 százalékos csökkenést jelent mindkét esetben. A Tom’s Guide a tesztjében 150 nites fényerő mellett használta a mobilt úgy, hogy 30 másodpercenként új weboldalt nyitott meg.

Hogy teljes legyen a kép, néhány androidos telefont is leteszteltek ezzel a módszerrel. A Google Pixel 5-ös mobilja majdnem ugyanazt az eredményt hozta az 5G-s hálózat használatával, mint a 4G-ssel: 9 óra 56 percet és 9 óra 29 percet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Nem jó az Apple AirTagbe a rosszízű gombelem

Vagy legalábbis a gyártó nem vállal garanciát a megfelelő működésére. Elemeket nyelni potenciálisan életveszélyes móka, a probléma megtörténte esetén a szerencsétlenül jártakat haladéktalanul a sürgősségi...

Besúgásra próbálja rávenni az Apple az egyik szivárogtatót

Minden évben menetrendszerú, hogy különböző szivárogtatóktól kikerülnek az új iPhone-ok prototípusai, így sokszor már hónapokkal a megjelenés előtt tudjuk, hogy mire is lehet számítani....

Többek közt iPhone forgalmazásába kezd az LG

Hivatalos a partnerség, jönnek az Apple termékei a dél-koreai boltjaiba. Az elmúlt hetekben szórakoztató pletykák érkeztek az LG háza tájáról, az okostelefonos piacról való kilépéssel...

Új alkalmazást fejleszt a Google, könnyebb lesz iPhone-ról Androidra váltani

A Google már javában dolgozik a Switch to Android nevű alkalmazáson, hogy segítsen azoknak, akik iOS-ről Androidra váltanának. Úgy tűnik, a Google nagyon...

Recent Comments