Home Apple hírek 2021. október: újabb Apple-esemény?

2021. október: újabb Apple-esemény?

Úgy tűnik, annyi minden van az Apple tarsolyában, hogy nem elég neki egyetlen bemutató: októberben újabb Apple-eseményre számíthatunk. Vannak, akik már a pontos dátumot is kimatekozták, bár az Apple semmit sem erősített meg hivatalosan.

Lezajlott a techvilág egyik legizgalmasabb éves eseménye, a szeptemberi Apple-rendezvény: megismerhettük az idei évre szánt iPhone-okat, a hetedik generációs Apple okosórát, no meg a módosított iPadeket. Már ennyi is több mint elég lenne, azonban még lehetnek újdonságok a cupertinói vállalat tarsolyában. Olyan értesülések láttak ugyanis napvilágot, hogy hamarosan újabb Apple-rendezvényre kerülhet sor, ami persze nem nagy meglepetés annak fényében, hogy tavaly ősszel három – virtuális – rendezvényt is tartott az Apple.

A hírt a Bloomberg Apple-szakújságírója, Mark Gurman osztotta meg a világgal. Úgy tudja, hogy az Apple ezen az októberi rendezvényen jelenti majd be az M1 lapkakészlet optimalizált változatát, az M1X áramkört. Emellett új Mac-modellekre is számít a szakember (az új iPadeket már bemutatta az Apple).

Arról már korábban is hallhattunk, hogy az Apple a MacBook Pro frissített verzióján dolgozik. Vékonyabb előlapja, nagyobb kijelzője, újratervezett háza lesz, és az új M1X chipet fogja használni. Az Apple visszahozza a HDMI-portot és az SD-kártya foglalatot is. Gurman szerint az Apple a Mac mini új verziójával is foglalkozik, amely ugyancsak az M1X chipet tartalmazza.

És hogy mikor lenne a bemutató? A MacRumors dátumot is vizionál, és ehhez az Apple szokásos Back to school promócióját veszi alapul. Tavaly szeptember 15-én az Apple meghosszabbította promóciós kampányát egészen október 12-ig (hétfő) az Egyesült Államokban. Ez akkor senkinek sem tűn fel, azonban a vállalat később bejelentette, hogy október 13-án, azaz egy nappal a kampány vége után (természetesen virtuális) rendezvényt tart – akkor jelentették be a 2020-as iPhone-okat.

Idén szeptember 27-én (hétfő) fejeződik be a Back to school promóció az Egyesült Államokban, de nem valószínű, hogy két eseményt rendezne egy hónapon belül az Apple. Viszont Európában október 11-én (hétfő) fejeződik be a kampány, és ebből következhet egy október 12-i bemutató. Persze könnyen lehet, hogy a tavalyi dátumok csak véletlenek voltak, egyébként is csak az Apple hivatalos bejelentése után tudhatunk biztosat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának tudományos kérdésekkel is foglalkozó Facebook-oldalát.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Recent Comments