hétfő, augusztus 2, 2021
Home Iphone 2023-ban jöhet az összehajtható iPhone, több érdekesség is kiderült róla

2023-ban jöhet az összehajtható iPhone, több érdekesség is kiderült róla

Az ismert Apple-elemző Ming-Chi Kuo szerint az iparági források alapján már kirajzolódni látszik, milyen lesz az Apple első összehajtható telefonja.

Hosszú évek óta lehet már pletykákat hallani arról, hogy az Apple összecsukható iPhone-t fejleszt. Az első ilyen szabadalmi terv még 2015-ben bukkant fel, az elmúlt egy-két évben pedig egyre több információ érkezett a cupertinói cég leendő készülékéről. Most Ming-Chi Kuo szólalt meg (újra) a témában.

A szakember arról beszélt a befekztetőknek, hogy az eddig látott dokumentumok alapján a cég 2023-ban rukkolhat elő a modelljével, ami várhatóan egy 8 colos iPhone lesz – írja a MacRumors. Kuo egy “iparági felmérés” alapján azt jósolja, hogy az Apple abban az évben 15-20 millió darabot ad majd el ebből a típusú telefonból.

© MacRumors

Az elemző szerint az összecsukható iPhone-nak egey QHD+ felbontású hajlítható OLED kijelzője lesz, amit a Samsung Display szállít majd le a vállalatnak. Korábban egyébként a kijelzőkkel kapcsolatban az LG-vel is hírbe hozták már a cupertinói céget. Kuo szerint ugyanakkor az Applel a TPK ezüst nanoszálas érintőkijelző-technológiáját fogja használni, szemben a Samsung által alkalmazott Y-Octa megoldással. Előbbi lényege, hogy a kijelzőt az emberi hajszálnál jóval vékonyabb ezüst szálakkal vonják be, ami sokkal strapabíróbb, mint a “hagyományos” megoldás.

Kuo szerint az Apple-t az is hajtani fogja a fejlesztésekben, hogy a pletykák szerint az Oppo, a Vivo, a Xiaomi és a Honor is új összecsukható kijelzős telefont fog piacra dobni 2021-ben, vagy legkésőbb 2022 elején. Mindez már egyértelműen azt mutatná, hogy a következő nagy fejlesztési verseny a csúcskategóriás modelleknél ezen a téren zajlik majd, és ebből az Apple sem fog kimaradni.

Más kérdés, hogy egyelőre úgy tűnik, a vásárlókat nem izgatja fel az összecsukható iPhone-ok gondolata. Kuo szerint ha a vásárlók nem harapnak rá a termékre, az Apple ejteni fogja a projektet, és nem fogja erőltetni az ilyen készülékek fejlesztését és gyártását.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Kamu, hogy a Tesla-vezér Elon Musk lehetett volna az Apple vezérigazgatója

Érdekes történet látott napvilágot, ugyanis a jövő hónapban jelenik meg a The Wall Street Journal újságírójának egy új könyve, mely a Power Play: Tesla, Elon...

Nem jó az Apple AirTagbe a rosszízű gombelem

Vagy legalábbis a gyártó nem vállal garanciát a megfelelő működésére. Elemeket nyelni potenciálisan életveszélyes móka, a probléma megtörténte esetén a szerencsétlenül jártakat haladéktalanul a sürgősségi...

Recent Comments