hétfő, augusztus 2, 2021
Home Apple hírek 40 magos processzoron dolgozhat az Apple, a legerősebb Mac Pro kaphatja meg

40 magos processzoron dolgozhat az Apple, a legerősebb Mac Pro kaphatja meg

A Bloomberg információi szerint a jövőben elérhető Mac Prót minden eddiginél erősebb processzorral szerelheti fel az Apple.

Amikor kiderült, hogy az Apple saját processzort fejleszt a Macekbe, rögtön adódott a kérdés: milyen teljesítményre lesz majd képes a chip? És ami még ennél is fontosabb kérdés: mennyire löki meg ez a Pro eszközök teljesítményét?

A választ az M1 hozta el, amit első körben a MacBook Air és a Mac mini mellett a 13 colos MacBook Pro kapott meg. Idén pedig bemutatták az iMacet is, amiben már ez a lapka dolgozik. Így már csak arra nem derült fény, hogy valóban elég erős-e az M1, hogy a nagyobbik MacBook Prót vagy épp a Mac Prót is ezzel szereljék fel? A Bloomberg szerint a válasz nem, legalábbis erre lehet következtetni az általuk megszellőztetett fejlesztési irány kapcsán.

© GizChina

A lap arról ír, hogy a vállalat egy olyan processzoron dolgozik, amelyben egyszerre 40 mag dolgozik. Az információk szerint ez kerülne a Mac Próba, amely így valóban a legerősebb számítógép lehet az Apple kínálatában.

A Bloomberg már azt is tudni véli, hogy a fejlesztés alatt álló chip a Jade 2C-Die és a Jade 4C-Die kódnevet kapta. Előbbi 20, utóbbi a 40 magos verziót takarhatja, amelyek közül 16, illetve 32 nagy teljesítményű, 4 és 8 pedig energiahatékony mag lehet. Ami pedig még ennél is durvább: a grafikus feladatok elvégzéséért felelős egység akár 128 magos is lehet.

[Hamarosan jön az Apple M2 chip, és jó eséllyel mindent visz]

Az Apple a pletykák szerint 2022-ben állhat elő az új Mac Próval, így addig még egész biztosan várni kell, hogy kiderüljön, milyen processzor kerül bele.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Kamu, hogy a Tesla-vezér Elon Musk lehetett volna az Apple vezérigazgatója

Érdekes történet látott napvilágot, ugyanis a jövő hónapban jelenik meg a The Wall Street Journal újságírójának egy új könyve, mely a Power Play: Tesla, Elon...

Nem jó az Apple AirTagbe a rosszízű gombelem

Vagy legalábbis a gyártó nem vállal garanciát a megfelelő működésére. Elemeket nyelni potenciálisan életveszélyes móka, a probléma megtörténte esetén a szerencsétlenül jártakat haladéktalanul a sürgősségi...

Recent Comments