szerda, augusztus 17, 2022
Home Iphone A 6+1 legjobb naptár program iPhone-ra 2021-ben | Techwok

A 6+1 legjobb naptár program iPhone-ra 2021-ben | Techwok

Egy okostelefon kiválóan alkalmas arra, hogy segítsen minket a napi munka során. A naptár alkalmazások segítségével például folyamatosan naprakészek lehetünk tennivalóinkkal kapcsolatban, akár hetekkel, hónapokkal előre. Ilyen távban észben tartani egy-egy találkozót, eseményt, meglehetősen nehezen megy a többségnek. A telefon viszont ott lapul a zsebünkben, s képes a megfelelő pillanatban figyelmeztetni minket a következő napirendi pontra. Már csak az a kérdés, melyik alkalmazást érdeme választani erre a célra. Nos, mi most összeszedtük, melyek a 6+1 legjobb naptár program iPhone-ra így 2021-ben. 

A 6+1 legjobb naptár program iPhone-ra 2021-ben

Ha valaki folyamatosan olvas minket, jó eséllyel találkozott már mind a hét alkalmazással. Mivel mindegyikről írtunk már korábban részletes tesztet, itt most csak összefoglaljuk róluk a lényeget és linkeljük hozzájuk a korábbi teszteket. A címben egyébként nincs számtani rejtvény, mindössze arról van szó, hogy hat dedikált naptár alkalmazásról lesz szó, plusz egyről, amelyet a készítők nem kifejezetten naptár appként definiálnak, de alkalmas ilyen jellegű felhasználásra is.

Fantastical 3 

Korábbi, hasonló összeállításunkban a Fantastical 2 még csak épphogy bekerült a listába, mert a konkurensek erősen rávertek több területen is. Mára megfordult a helyzet: a Fantastical 3 jelenleg a tökéletes naptár alkalmazás iOS-re. Egyszerűen gyönyörű a felülete, villámgyorsan lehet váltani a nézetek között (a teljes havi nézet a legjobb, amit mostanában láttunk), menedzselhetjük benne tennivalóinkat is, és olyan kényelmi funkciókkal igyekszik a kedvünkben járni, mint mondjuk a sablonok használata, hogy a gyakran ismétlődő bejegyzéseket ne kelljen mindig újraírni.

Az integrált időjárás jelentés (AccuWeather), a nevezetes naptárak letöltése (ünnepnapok, holdfázisok, névnapok stb.), vagy mondjuk a mostanság fontos online meeting megoldások (például Zoom) integrálásának lehetősége már csak hab a tortán. Kétségtelen, hogy a Fantastical 3 jelenleg az egyik legjobb naptár program, amelynek egyetlen negatívuma, hogy sajnos az új verzió már előfizetős rendszerben használható, s nem is kifejezetten olcsó. Korábban itt írtunk róla teljes tesztet.

Readdle Calendar

Ugyan 2018-ben a legjobbnak választottuk, azóta hatalmas változáson nem ment át, így egyelőre nálunk lecsúszott a második helyre (idén azért még reménykedünk némi felületi és funkcióbeli megújulásban, hiszen a Readdle Spark-ból is várható megújult változat és amúgy sem jellemző a cégre, hogy tétlenkednének). Szóval most ugyan a második lett, de ez mit sem von le Readdle Calendar 5 érdemeiből: gyors, átlátható, remek teljes havi nézettel rendelkezik és kényelmesen használható. A heti nézete ráadásul teljesen egyedi megközelítést alkalmaz, aki ezt megszereti, annak valószínűleg nélkülözhetetlenné válik emiatt a program. Hasonlóan a Fantasticalhoz, itt is összeköthető a program a rendszer Emlékeztetők appjával.

Van belőle ingyenes változat, illetve van egy olcsó, fizetős Pro verzió is. Utóbbiban több lehetőség áll rendelkezésre. Részletes tesztünk itt olvasható róla.

Moleskine Timepage

További hasznos cikkek

Annak idején a legdögösebb naptár címet érdemelte ki tőlünk, s ezt tulajdonképpen most is neki adnánk. Hasonlóan a papír alapú Moleskine naptárakhoz, a Moleskine Timepage is kifejezetten egyedi, azonnal felismerhető stílust kapott. Villámgyorsan és egyszerűen kezelhető felülete nagyon gyorsan megszerethető. A látványos felületen kapunk időjárás előrejelzést minden naptárbejegyzéshez, illetve a találkozók helyszínének megfelelően többféle – köztük pár poénos – járművel is megmutatja, mennyi idő lesz míg odaérünk. Sajnos a havi áttekintő nézet elég fapados és csak fekvő módban működik, ami nehezebben áttekinthető, mint a Calendar 5 vagy a Fantastical megoldása. Ez egyébként a legfőbb újdonsága azóta, hogy részletes tesztet írtunk róla évekkel ezelőtt. A felület azóta se nagyon változott, bár kicsit testreszabhatóbb lett a lista. Mindenestre ha egy stílusos naptárra vágyunk, érdemes megismerkedni vele. Sajnos ez is előfizetős rendszerben használható. Ráadásul az Emlékeztetők helyett itt a Moleskine saját tennivaló-menedzser (Moleskine Actions) alkalmazásával lehet integráltan használni. Erről itt írtunk.

Vantage Calendar

Ha már ennyire kidomborítottuk ma felületi megoldásokat, akkor nem maradhat ki a szórásból a Vantage Calendar sem, amely talán az egyetlen 3D-s naptár alkalmazás. Teljesen egyedi felülete elsőre kissé szokatlan, de hamar megbarátkozhat vele bárki, aki szereti a különleges megoldásokat. Tudását illetően különösebben kiemelkedő lehetőségei nincsenek, viszont ez is összedolgozik az Emlékeztetők appal.

Google Naptár (Google Calendar)

Ha már mindehol fennakadtunk az előfizetéses megoldáson, örömhír, hogy van azért teljesen ingyenes megoldás is, amely szintén sokoldalú. Egyetlen kritériumnak kell megfelelnünk: a Google Naptár szolgáltatását kell használnunk, ugyanis ez az app kifejezetten arra épül.

Mondjuk ez nem véletlen, hiszen a Google Naptárról beszélünk. Szintén teljesen egyedi felülettel, számtalan naptár-elrendezéssel, és jópofa, képes illusztrációkkal vár minket az olyan naptárbejegyzésekhez, amelyekben szerepel mondjuk a vacsora, ebéd, fodrász, futás stb. szavak valamelyike. Az ilyen bejegyzéseket egy kedves kis képpel emeli ki a tömegből. A használható kulcsszavakat és persze a program részletes bemutatását elolvashatják korábbi cikkünkben, ide kattintva.

Tutanota

Már mindenféle szempont szerint válogattunk, egy valami hiányzik még: a titkosított naptár. Nos, ez ne legyen kihívás, íme! A Tutanota nevű end-to-end titkosítást használó levelezőrendszerről anno részletesen írtunk, s akkor is elmondtuk, hogy van hozzá szintén e2e titkosítású naptár funkció is. Ráadásul ezt a Tutanota iOS appjába is belerakták, így privát naptárbejegyzéseinket vezethetjük a programban, teljes kényelemben.

Nincs olyan sok nézet és ami van sem különösebben csili-vili, de flottul működik és átlátható. Ami pedig a lényeg: teljesen biztonságos, hiszen naptárunkat e2e titkosítással védi a rendszer. Használatának egyetlen feltétele, hogy létre kell hoznunk egy Tutanota levelező fiókot. Elképzelhető amúgy, hogy hamarosan lesz kihívója, ugyanis a másik e2e levelezőszolgáltatás, a ProtonMail is készül naptár appal (Androidra már elérhető). A ProtonCalendar iOS verziójának megjelenése azonban még várat magára.

Sorted³

Végül egy kakukktojás: a Sorted³, amelyről nemrég írtunk részletes tesztet. Ez a program ugyan elsősorban GTD / tennivaló-menedzser, de olyan mértékben összevonták benne a feladatlista és naptár funkciókat, hogy adott esetben naptár appnak is megteszi. Ráadásul döbbenetesen kényelmes a használata és nagyon látványos, áttekinthető a felülete. Már csak egy teljes havi nézetre lenne benne szükség, és rögtön elbizonytalanodnánk, nem válthatná-e le akár a Fantasticalt is.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments