Home Apple hírek A Budapest Bank is elindította az Apple Payt - Napi.hu

A Budapest Bank is elindította az Apple Payt – Napi.hu

Mától a Budapest Bank is elérhetővé tette ügyfelei számára az Apple Payt, egy biztonságosabb, gyors, érintésmentes fizetési módot, amellyel anélkül fizethetnek, hogy bankkártyájukat átadnák másnak, fizikai gombokkal érintkeznének vagy készpénzt cserélnének.

Rendkívül biztonságos

QP | Quality Placement

Kapcsolódó

Az érintésmentes fizetéshez az ügyfeleknek mindössze a kártyaelfogadó terminálhoz kell tartaniuk iPhone vagy Apple Watch készüléküket. Minden Apple Pay vásárlás biztonságos, mert ujjlenyomat- (Touch ID) vagy arcfelismerés (Face ID), vagy a készülék jelkódja azonosítja a tulajdonost egy, digitalizált bankkártyához kapcsolt, egyszer használatos, változó, dinamikus biztonsági kóddal együtt.

Az Apple Payt élelmiszerüzletekben, gyógyszertárakban, taxikban, éttermekben, kávézókban, kereskedelmi üzletekben és több más helyen lehet használni. Az Apple Pay segítségével könnyebb étel- vagy egyéb élelmiszer kiszállításakor, online vásárláskor, közlekedési eszközökön és többek közt parkolásért is fizetni. Az Apple Pay segítségével az Apple Watch-on elérhető alkalmazásokban is lehet fizetni.

Így kell beállítani

Az online vásárlás az Apple Payt elfogadó alkalmazásokban és honlapokon is egyszerű a Touch ID vagy Face ID segítségével. Az Apple Pay-nek köszönhetően nem kell minden alkalommal beírni a hosszú bankkártya adatokat. Az Apple Pay beállításához az iPhone-on meg kell nyitni a Wallet alkalmazást, majd az utasításokat követve hozzáadni a bank betéti vagy hitelkártyáját.

A hazai nagybankok csaknem mindegyikénél van már Apple Pay. Elérhető az OTP, az Erste, a Gránit Bank, a K&H, a CIB, a Raiffeisen, az MKB és a Takarékbank ügyfelei számára is. A Budapest Bank az egyik utolsó olyan hazai nagybank, amelyik bevezette ezt a szolgáltatást. 

Az androidos telefonokon futó hasonló szolgáltatás, a Google Pay egyelőre csak a K&H Banknál érhető el. Az Erste 2021 nyár végén vagy ősz elején tervezi a Google Pay implementálását. A CIB Bank is még az idén bevezeti a Google Payt. A Magyar Bankholding tagintézményei, az MKB, a Takarékbank és a Budapest Bank is tervezik a Google Pay bevezetését, de nem egyenként lépik majd ez meg a tagbankok, hanem már közös intézményként. A három bank 2023-ra tervezi a fúzió lezárását.

Most Popular

Nagyszerű hírt kaptak az Androidosok – az Apple viszont puffoghat!

Az Androidos telefonnal rendelkezők nagyszerű hírt kaptak, az iPhone-okra viszont még nem érhető el az alkalmazás. A 2021-es nyaralás egyik legfontosabb kelléke a strandpapucs és a fürdőruha...

Megérkezett Androidra az EU-s védettségi applikáció: az iPhone-osoknak még várniuk kell – Pénzcentrum

EU-kompatibilissé vált az EESZT-alkalmazás az androidos mobilokon. Akinek már le volt töltve, elég csak frissíteni. Július elsejével Magyarország is bevezette az uniós védettségi igazolást,...

Az uniós védettségi igazolvány letölthető androidos telefonra, az iPhone-verzióra még várni kell

Már letölthető Androidra az uniós védettségi igazolvány applikáció – írja a 24.hu. Magyarország július 1-jével vezette be az uniós védettségi igazolást, ami már az Európai Unió egész...

Új tok kell majd az iPhone 13 mobilokhoz

Sorra kerülnek elő a makettek és tokok, ezek alapján az eddigi tokok nem mennek rá az iPhone 13 modellekre. A jelentések szerint a tokgyártók és...

Recent Comments