szerda, május 25, 2022
Home Apple hírek A Budapest Bank is elindította az Apple Payt - Napi.hu

A Budapest Bank is elindította az Apple Payt – Napi.hu

Mától a Budapest Bank is elérhetővé tette ügyfelei számára az Apple Payt, egy biztonságosabb, gyors, érintésmentes fizetési módot, amellyel anélkül fizethetnek, hogy bankkártyájukat átadnák másnak, fizikai gombokkal érintkeznének vagy készpénzt cserélnének.

Rendkívül biztonságos

QP | Quality Placement

Kapcsolódó

Az érintésmentes fizetéshez az ügyfeleknek mindössze a kártyaelfogadó terminálhoz kell tartaniuk iPhone vagy Apple Watch készüléküket. Minden Apple Pay vásárlás biztonságos, mert ujjlenyomat- (Touch ID) vagy arcfelismerés (Face ID), vagy a készülék jelkódja azonosítja a tulajdonost egy, digitalizált bankkártyához kapcsolt, egyszer használatos, változó, dinamikus biztonsági kóddal együtt.

Az Apple Payt élelmiszerüzletekben, gyógyszertárakban, taxikban, éttermekben, kávézókban, kereskedelmi üzletekben és több más helyen lehet használni. Az Apple Pay segítségével könnyebb étel- vagy egyéb élelmiszer kiszállításakor, online vásárláskor, közlekedési eszközökön és többek közt parkolásért is fizetni. Az Apple Pay segítségével az Apple Watch-on elérhető alkalmazásokban is lehet fizetni.

Így kell beállítani

Az online vásárlás az Apple Payt elfogadó alkalmazásokban és honlapokon is egyszerű a Touch ID vagy Face ID segítségével. Az Apple Pay-nek köszönhetően nem kell minden alkalommal beírni a hosszú bankkártya adatokat. Az Apple Pay beállításához az iPhone-on meg kell nyitni a Wallet alkalmazást, majd az utasításokat követve hozzáadni a bank betéti vagy hitelkártyáját.

A hazai nagybankok csaknem mindegyikénél van már Apple Pay. Elérhető az OTP, az Erste, a Gránit Bank, a K&H, a CIB, a Raiffeisen, az MKB és a Takarékbank ügyfelei számára is. A Budapest Bank az egyik utolsó olyan hazai nagybank, amelyik bevezette ezt a szolgáltatást. 

Az androidos telefonokon futó hasonló szolgáltatás, a Google Pay egyelőre csak a K&H Banknál érhető el. Az Erste 2021 nyár végén vagy ősz elején tervezi a Google Pay implementálását. A CIB Bank is még az idén bevezeti a Google Payt. A Magyar Bankholding tagintézményei, az MKB, a Takarékbank és a Budapest Bank is tervezik a Google Pay bevezetését, de nem egyenként lépik majd ez meg a tagbankok, hanem már közös intézményként. A három bank 2023-ra tervezi a fúzió lezárását.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments