kedd, augusztus 3, 2021
Home Apple hírek A Kia papírjai szárnyalnak az Apple-autó hírére

A Kia papírjai szárnyalnak az Apple-autó hírére

Egyes források szerint a két cég megállapodott és az Apple mintegy 3,6 milliárd dolláros üzletet kötne a dél-koreai gyártóval.

Szerdára két évtizedes rekordárat döntöttek meg a koreai cég részvényei, miután egy helyi lap megírta, hogy létrejön a Kia–Apple autóipari együttműködés. A Hyundai partnervállalataként működő Kia részvényeinek ára 14,5 százalékot ugrott és 1997 óta a legmagasabb értéken zárt szerdán a szöuli tőzsdén.

A rali akkor következett be, amikor egyre több lap írta meg, hogy a Kia 3,6 milliárd dolláros üzletre készül az Apple-lel elektromos járművek gyártásához. Arról is szó van, hogy a kocsikat a Kia amerikai – Georgiában lévő – gyárában készítik majd, amelyhez a szerződést február közepén alá is írhatják.

A Kia és az Apple egyelőre nem kommentálta az információkat a Reutersnek, de már a pletykák első felbukkanását követően is 20 százalékot emelkedett januárban az autógyártó papírjainak ára.

Az Apple terve egyébként, hogy 2024-től 100 ezer járművet gyártson le a Kia segítségével, majd az éves kapacitását 400 ezer autóra bővítse hosszabb távon – írja az amerikai Autoblog.com.

Arról, hogy az Apple hosszú évek hallgatása után mégis úgy döntött, hogy beszállnak az autóiparba, még 2020 végén jelentek meg híradások. Az Apple stratégiájának lényege egy újfajta felépítésű akkumulátor-egység, amellyel radikálisan csökkenthető ennek az egységnek a gyártási költsége, egyben a technológia révén növelhetik a járművek hatótávját.

Az autóiparba beszállni és kiépíteni az ellátási láncokat még az Apple végtelennek tűnő erőforrásával is hatalmas feladat. A Teslának is 17 évig tartott, míg új szereplőként fenntartható üzletmenetre tudtak állni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Az Apple-vezér tényleg elküldte Elon Muskot a francba?

A Wall Street Journal újságírója, Tim Higgins által jegyzett Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century című könyv belső forrásokra...

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Recent Comments