Home Apple hírek A Kia papírjai szárnyalnak az Apple-autó hírére

A Kia papírjai szárnyalnak az Apple-autó hírére

Egyes források szerint a két cég megállapodott és az Apple mintegy 3,6 milliárd dolláros üzletet kötne a dél-koreai gyártóval.

Szerdára két évtizedes rekordárat döntöttek meg a koreai cég részvényei, miután egy helyi lap megírta, hogy létrejön a Kia–Apple autóipari együttműködés. A Hyundai partnervállalataként működő Kia részvényeinek ára 14,5 százalékot ugrott és 1997 óta a legmagasabb értéken zárt szerdán a szöuli tőzsdén.

A rali akkor következett be, amikor egyre több lap írta meg, hogy a Kia 3,6 milliárd dolláros üzletre készül az Apple-lel elektromos járművek gyártásához. Arról is szó van, hogy a kocsikat a Kia amerikai – Georgiában lévő – gyárában készítik majd, amelyhez a szerződést február közepén alá is írhatják.

A Kia és az Apple egyelőre nem kommentálta az információkat a Reutersnek, de már a pletykák első felbukkanását követően is 20 százalékot emelkedett januárban az autógyártó papírjainak ára.

Az Apple terve egyébként, hogy 2024-től 100 ezer járművet gyártson le a Kia segítségével, majd az éves kapacitását 400 ezer autóra bővítse hosszabb távon – írja az amerikai Autoblog.com.

Arról, hogy az Apple hosszú évek hallgatása után mégis úgy döntött, hogy beszállnak az autóiparba, még 2020 végén jelentek meg híradások. Az Apple stratégiájának lényege egy újfajta felépítésű akkumulátor-egység, amellyel radikálisan csökkenthető ennek az egységnek a gyártási költsége, egyben a technológia révén növelhetik a járművek hatótávját.

Az autóiparba beszállni és kiépíteni az ellátási láncokat még az Apple végtelennek tűnő erőforrásával is hatalmas feladat. A Teslának is 17 évig tartott, míg új szereplőként fenntartható üzletmenetre tudtak állni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments