Home Apple hírek A Kia papírjai szárnyalnak az Apple-autó hírére

A Kia papírjai szárnyalnak az Apple-autó hírére

Egyes források szerint a két cég megállapodott és az Apple mintegy 3,6 milliárd dolláros üzletet kötne a dél-koreai gyártóval.

Szerdára két évtizedes rekordárat döntöttek meg a koreai cég részvényei, miután egy helyi lap megírta, hogy létrejön a Kia–Apple autóipari együttműködés. A Hyundai partnervállalataként működő Kia részvényeinek ára 14,5 százalékot ugrott és 1997 óta a legmagasabb értéken zárt szerdán a szöuli tőzsdén.

A rali akkor következett be, amikor egyre több lap írta meg, hogy a Kia 3,6 milliárd dolláros üzletre készül az Apple-lel elektromos járművek gyártásához. Arról is szó van, hogy a kocsikat a Kia amerikai – Georgiában lévő – gyárában készítik majd, amelyhez a szerződést február közepén alá is írhatják.

A Kia és az Apple egyelőre nem kommentálta az információkat a Reutersnek, de már a pletykák első felbukkanását követően is 20 százalékot emelkedett januárban az autógyártó papírjainak ára.

Az Apple terve egyébként, hogy 2024-től 100 ezer járművet gyártson le a Kia segítségével, majd az éves kapacitását 400 ezer autóra bővítse hosszabb távon – írja az amerikai Autoblog.com.

Arról, hogy az Apple hosszú évek hallgatása után mégis úgy döntött, hogy beszállnak az autóiparba, még 2020 végén jelentek meg híradások. Az Apple stratégiájának lényege egy újfajta felépítésű akkumulátor-egység, amellyel radikálisan csökkenthető ennek az egységnek a gyártási költsége, egyben a technológia révén növelhetik a járművek hatótávját.

Az autóiparba beszállni és kiépíteni az ellátási láncokat még az Apple végtelennek tűnő erőforrásával is hatalmas feladat. A Teslának is 17 évig tartott, míg új szereplőként fenntartható üzletmenetre tudtak állni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Ettől félt az Apple: az EU-ban kötelező lesz az USB-C a mobilokon | 24

Az Európai Bizottság sajtóközleményben jelentette be, hogy előterjesztik azt az új jogszabályt, ami megszabná a telefongyártók számára, hogy egységesen USB-C töltőporttal lássák el az...

Recent Comments