hétfő, augusztus 2, 2021
Home Iphone A régebbi iPhone-nal rendelkezők is úgy frissítenek, mint a kisangyal

A régebbi iPhone-nal rendelkezők is úgy frissítenek, mint a kisangyal

Ismét bebizonyosodott az iOS-világ és az Android-univerzum nagy különbsége: az iPhone-használók azonnal és sokáig élvezhetik az új frissítéseket.

Imponáló adatot osztott meg a napokban az Apple: az elmúlt négy év iPhone-jainak 81 százalékán már az idei iOS 14-es operációs rendszer fut. Ez valóban jó eredmény annak fényében, hogy az új rendszer csak pár hónapja tölthető le.

Az iOS 14-gyel egy sor változtatást és fejlesztést vezetett be saját platformján az Apple, például azt, hogy widgetek rögzíthetők a kezdőképernyőn – vannak, akik szerint ez sokban hozzájárult a vitathatatlan frissítési kedvhez. Az említett 81 százalék tényleg lenyűgöző eredmény, bár egyelőre nem tudni, hogy a fennmaradó 19 százalék mind olyan iPhone-t jelent, amire már nem tehető fel az új rendszer, vagy egész egyszerűen csak fél a felhasználó frissíteni, például már olvasott az iOS 14 egyes változataival érkező akkugondokról.

Ha az iPhone-világ egészét nézzük, akkor a felhasználók 72 százaléka fogadta el az iOS 14-et, 18 százalékuk továbbra is iOS 13-at használ, a fennmaradó 10 százalék pedig még ennél is régebbi iOS-t futtat az eszközén.

© Pocket-lint

Ami az iPadeket illeti, az elmúlt négy évben bevezetett iPadek háromnegyede futtatja az iPadOS rendszert. 22 százalékuk az iPadOS 13-at, három százalék pedig az iOS korábbi verziói. Az összes iPad 61 százaléka iPadOS 14-et, 21 százalékuk iPadOS 13-at, 18 százalékuk pedig az iOS valamelyik korábbi verzióját futtatja.

Az ‌iOS 14‌ és az ‌iPadOS 14‌ szeptemberi megjelenése óta az Apple nem adott meg telepítési számokat egészen mostanáig. A Mixpanel becslései alapján az ‌iOS 14‌ adaptációja októberben 50 százalékos volt, így sokan telepítették a frissítést az elmúlt két hónap során.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Az Apple-vezér tényleg elküldte Elon Muskot a francba?

A Wall Street Journal újságírója, Tim Higgins által jegyzett Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century című könyv belső forrásokra...

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Recent Comments