Home Iphone A régebbi iPhone-nal rendelkezők is úgy frissítenek, mint a kisangyal

A régebbi iPhone-nal rendelkezők is úgy frissítenek, mint a kisangyal

Ismét bebizonyosodott az iOS-világ és az Android-univerzum nagy különbsége: az iPhone-használók azonnal és sokáig élvezhetik az új frissítéseket.

Imponáló adatot osztott meg a napokban az Apple: az elmúlt négy év iPhone-jainak 81 százalékán már az idei iOS 14-es operációs rendszer fut. Ez valóban jó eredmény annak fényében, hogy az új rendszer csak pár hónapja tölthető le.

Az iOS 14-gyel egy sor változtatást és fejlesztést vezetett be saját platformján az Apple, például azt, hogy widgetek rögzíthetők a kezdőképernyőn – vannak, akik szerint ez sokban hozzájárult a vitathatatlan frissítési kedvhez. Az említett 81 százalék tényleg lenyűgöző eredmény, bár egyelőre nem tudni, hogy a fennmaradó 19 százalék mind olyan iPhone-t jelent, amire már nem tehető fel az új rendszer, vagy egész egyszerűen csak fél a felhasználó frissíteni, például már olvasott az iOS 14 egyes változataival érkező akkugondokról.

Ha az iPhone-világ egészét nézzük, akkor a felhasználók 72 százaléka fogadta el az iOS 14-et, 18 százalékuk továbbra is iOS 13-at használ, a fennmaradó 10 százalék pedig még ennél is régebbi iOS-t futtat az eszközén.

© Pocket-lint

Ami az iPadeket illeti, az elmúlt négy évben bevezetett iPadek háromnegyede futtatja az iPadOS rendszert. 22 százalékuk az iPadOS 13-at, három százalék pedig az iOS korábbi verziói. Az összes iPad 61 százaléka iPadOS 14-et, 21 százalékuk iPadOS 13-at, 18 százalékuk pedig az iOS valamelyik korábbi verzióját futtatja.

Az ‌iOS 14‌ és az ‌iPadOS 14‌ szeptemberi megjelenése óta az Apple nem adott meg telepítési számokat egészen mostanáig. A Mixpanel becslései alapján az ‌iOS 14‌ adaptációja októberben 50 százalékos volt, így sokan telepítették a frissítést az elmúlt két hónap során.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments