vasárnap, július 3, 2022
Home Iphone A régebbi iPhone-nal rendelkezők is úgy frissítenek, mint a kisangyal

A régebbi iPhone-nal rendelkezők is úgy frissítenek, mint a kisangyal

Ismét bebizonyosodott az iOS-világ és az Android-univerzum nagy különbsége: az iPhone-használók azonnal és sokáig élvezhetik az új frissítéseket.

Imponáló adatot osztott meg a napokban az Apple: az elmúlt négy év iPhone-jainak 81 százalékán már az idei iOS 14-es operációs rendszer fut. Ez valóban jó eredmény annak fényében, hogy az új rendszer csak pár hónapja tölthető le.

Az iOS 14-gyel egy sor változtatást és fejlesztést vezetett be saját platformján az Apple, például azt, hogy widgetek rögzíthetők a kezdőképernyőn – vannak, akik szerint ez sokban hozzájárult a vitathatatlan frissítési kedvhez. Az említett 81 százalék tényleg lenyűgöző eredmény, bár egyelőre nem tudni, hogy a fennmaradó 19 százalék mind olyan iPhone-t jelent, amire már nem tehető fel az új rendszer, vagy egész egyszerűen csak fél a felhasználó frissíteni, például már olvasott az iOS 14 egyes változataival érkező akkugondokról.

Ha az iPhone-világ egészét nézzük, akkor a felhasználók 72 százaléka fogadta el az iOS 14-et, 18 százalékuk továbbra is iOS 13-at használ, a fennmaradó 10 százalék pedig még ennél is régebbi iOS-t futtat az eszközén.

© Pocket-lint

Ami az iPadeket illeti, az elmúlt négy évben bevezetett iPadek háromnegyede futtatja az iPadOS rendszert. 22 százalékuk az iPadOS 13-at, három százalék pedig az iOS korábbi verziói. Az összes iPad 61 százaléka iPadOS 14-et, 21 százalékuk iPadOS 13-at, 18 százalékuk pedig az iOS valamelyik korábbi verzióját futtatja.

Az ‌iOS 14‌ és az ‌iPadOS 14‌ szeptemberi megjelenése óta az Apple nem adott meg telepítési számokat egészen mostanáig. A Mixpanel becslései alapján az ‌iOS 14‌ adaptációja októberben 50 százalékos volt, így sokan telepítették a frissítést az elmúlt két hónap során.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments