szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek A Samsung lekoppintotta az Apple ötletét

A Samsung lekoppintotta az Apple ötletét

Az almás céget gyakran érik olyan vádak, melyek szerint más gyártóktól lesik el ugyanazt a technológiát, amit aztán a sajátjukként igyekeznek eladni. Ezúttal fordult a kocka.

Több felhasználó is nehezményezte azt, hogy az újabb iOS-ben a képernyő aljára került a Safari böngésző címsora. A változás nem kötelező érvényű, aki nem akar vele élni, az visszatérhet az előző stílusra. A módosítást azzal magyarázta az Apple, hogy így kényelmesebb böngészni.

Hogy a Samsungnál is ugyanez sarkallta-e a mérnököket arra, hogy elkészítsenek egy hasonló funkciót, azt már nem tudni. A 9to5Mac ugyanakkor arról írt, hogy a dél-koreaiak is ilyesmit terveznek végrehajtani – vagyis lényegében lemásolták az Apple ötletét.

Az egyedüli különbség, hogy a Samsungnál az eredeti elrendezés maradt (az Apple-nél ez nem így van, ott ugyanis már alapból az újfajta stílus látszik). Aki viszont kipróbálná, milyen az ujja közelében lévő címsor, egyből áttérhet, a kapcsoló már bekerült a beépített böngésző bétaváltozatába. (Az éles verzióra még várni kell.)

Egyébként a Firefox is kínál ilyen lehetőséget, de a Samsung éppen azután vezette azt be, hogy az Apple is meglépte.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments