szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek A terhes férfin kívül más emojis meglepetéseket is tartogat még az Apple

A terhes férfin kívül más emojis meglepetéseket is tartogat még az Apple

Egyelőre még csak bétaként érhető el az iOS 15.4, de máris látható, hogy több tucat emojival lesznek gazdagabbak az iPhone-tulajdonosok, ha letöltik majd a frissítést.

Az Emojipedia számolt be az iOS15.4-ben (pontosabban annak béta 1 változatában) található új, esetenként meglepő emojikról. Az új hangulatjelek a Unicode 2021. szeptemberi ajánlásaiból származnak.

Érkezett hét vadonatúj smiley, és ez a legnagyobb számú ilyen emoji a 2017-es iOS 11.1 frissítés óta. Van közöttük elolvadó félig látható és üdvözlő arc, leskelődő szemű és átlós szájú arc, sőt a könnyeket visszatartó ábrázat is. Új megjelenést kapott a kézfejet is tartalmazó arcszimbólum, amely most lecsukott szemekkel jelenik meg.

© Emojipedia

A nemek semlegesítésére is gondolt az Apple az új emojik bevezetésekor, ezért is tűnik fel a jelek között a terhes férfi – ami azért a tudomány jelen állása szerint biológiai szempontból igencsak egzotikus elképzelés.

© Emojipedia

A béta-frissítés hét vadonatúj kézmozdulat emojit is tartalmaz, amelyek különböző bőrtónusos változatban is elérhetők. A kézfogás is kibővült az eltérő bőrszínű változatokkal – ez az első alkalom, hogy az Apple eszközei is támogatják ezt a fajta emoji-tervezést a natív készleten belül.

© Emojipedia

És ez még nem minden, egy sor új emoji érkezik az Állatok és természet, az Étel és ital, a Tárgyak és a Szimbólumok kategóriába. Az iOS 15.4 béta 1 verziója jelenleg a fejlesztők számára érhető el, a végső nyilvános kiadásra márciusban vagy áprilisban számíthatunk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments