kedd, október 4, 2022
Home Apple hírek A terhes férfin kívül más emojis meglepetéseket is tartogat még az Apple

A terhes férfin kívül más emojis meglepetéseket is tartogat még az Apple

Egyelőre még csak bétaként érhető el az iOS 15.4, de máris látható, hogy több tucat emojival lesznek gazdagabbak az iPhone-tulajdonosok, ha letöltik majd a frissítést.

Az Emojipedia számolt be az iOS15.4-ben (pontosabban annak béta 1 változatában) található új, esetenként meglepő emojikról. Az új hangulatjelek a Unicode 2021. szeptemberi ajánlásaiból származnak.

Érkezett hét vadonatúj smiley, és ez a legnagyobb számú ilyen emoji a 2017-es iOS 11.1 frissítés óta. Van közöttük elolvadó félig látható és üdvözlő arc, leskelődő szemű és átlós szájú arc, sőt a könnyeket visszatartó ábrázat is. Új megjelenést kapott a kézfejet is tartalmazó arcszimbólum, amely most lecsukott szemekkel jelenik meg.

© Emojipedia

A nemek semlegesítésére is gondolt az Apple az új emojik bevezetésekor, ezért is tűnik fel a jelek között a terhes férfi – ami azért a tudomány jelen állása szerint biológiai szempontból igencsak egzotikus elképzelés.

© Emojipedia

A béta-frissítés hét vadonatúj kézmozdulat emojit is tartalmaz, amelyek különböző bőrtónusos változatban is elérhetők. A kézfogás is kibővült az eltérő bőrszínű változatokkal – ez az első alkalom, hogy az Apple eszközei is támogatják ezt a fajta emoji-tervezést a natív készleten belül.

© Emojipedia

És ez még nem minden, egy sor új emoji érkezik az Állatok és természet, az Étel és ital, a Tárgyak és a Szimbólumok kategóriába. Az iOS 15.4 béta 1 verziója jelenleg a fejlesztők számára érhető el, a végső nyilvános kiadásra márciusban vagy áprilisban számíthatunk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments