csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek A terhes férfin kívül más emojis meglepetéseket is tartogat még az Apple

A terhes férfin kívül más emojis meglepetéseket is tartogat még az Apple

Egyelőre még csak bétaként érhető el az iOS 15.4, de máris látható, hogy több tucat emojival lesznek gazdagabbak az iPhone-tulajdonosok, ha letöltik majd a frissítést.

Az Emojipedia számolt be az iOS15.4-ben (pontosabban annak béta 1 változatában) található új, esetenként meglepő emojikról. Az új hangulatjelek a Unicode 2021. szeptemberi ajánlásaiból származnak.

Érkezett hét vadonatúj smiley, és ez a legnagyobb számú ilyen emoji a 2017-es iOS 11.1 frissítés óta. Van közöttük elolvadó félig látható és üdvözlő arc, leskelődő szemű és átlós szájú arc, sőt a könnyeket visszatartó ábrázat is. Új megjelenést kapott a kézfejet is tartalmazó arcszimbólum, amely most lecsukott szemekkel jelenik meg.

© Emojipedia

A nemek semlegesítésére is gondolt az Apple az új emojik bevezetésekor, ezért is tűnik fel a jelek között a terhes férfi – ami azért a tudomány jelen állása szerint biológiai szempontból igencsak egzotikus elképzelés.

© Emojipedia

A béta-frissítés hét vadonatúj kézmozdulat emojit is tartalmaz, amelyek különböző bőrtónusos változatban is elérhetők. A kézfogás is kibővült az eltérő bőrszínű változatokkal – ez az első alkalom, hogy az Apple eszközei is támogatják ezt a fajta emoji-tervezést a natív készleten belül.

© Emojipedia

És ez még nem minden, egy sor új emoji érkezik az Állatok és természet, az Étel és ital, a Tárgyak és a Szimbólumok kategóriába. Az iOS 15.4 béta 1 verziója jelenleg a fejlesztők számára érhető el, a végső nyilvános kiadásra márciusban vagy áprilisban számíthatunk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments