csütörtök, május 19, 2022
Home Iphone A világ második USB-C-s iPhone-ja szinte fillérekért kelt el az elsőhöz viszonyítva

A világ második USB-C-s iPhone-ja szinte fillérekért kelt el az elsőhöz viszonyítva

Ennyi igazán nem volt sok egy egyedi, USB-C-s iPhone-ért.

2021-ben mi is beszámoltunk arról, hogy gazdára talált a világ első USB-C-s iPhone-ja, amit nem a saját fejlesztésű Lightning-csatlakozóját erőltető Apple-nek, hanem egy svájci mesterszakos egyetemistának, Ken Pillonelnek köszönhetünk. Igen, Pillonel lecserélte egy iPhone X szabvány Lightning-csatlakozóját USB-C-re úgy, hogy a telefont teljesen működőképes marad.

A különleges mobilért egy aukción 86 ezer dollárt, vagyis akkori árfolyamon 27,4 millió forintot fizettek. Most viszont elkészült a második USB-C-s iPhone, ami megdöbbentően olcsón talált gazdára.

Ezúttal Gernot Jöbstl volt az elkövető, és hiába lett az ő USB-C-s iPhone-ja “csak” második, van, amiben elsőnek bizonyult: ez a modell ugyanis teljesen vízálló. Jöbstl az alábbi videóban mutatta be kreációját, és azt is elhintette, hogy nem szeretné megtartani magának, aukcióra bocsájtja. 

Mindössze 3000 dolláros, vagyis nagyjából 965 ezer forintos árral vitte el valaki a mobilt az eBay-en. Valljuk be, egy ilyen egyedi készülékért ez azért még egyáltalán nem hajmeresztő ár. Ennél többre pedig a jelek szerint nem értékelték Jöbstl munkáját a gyűjtök, nem hatotta meg őket a vízállóság.

Azt is érdemes persze megjegyezni, hogy nem kevés limitációval is számolnia kell majd a jövendőbeli tulajnak, nem működik például többek között a gyorstöltés funkció sem.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments