Home Iphone Akadozhat az iPhone 12 gyártása is, nincs elég processzor a piacon

Akadozhat az iPhone 12 gyártása is, nincs elég processzor a piacon

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet miatt jóval kevesebb processzor van a piacon, mint amennyire szüksége lenne a különböző iparágaknak. A tech cégek úgy látják, az idei évben számolni kell ezzel a helyzettel.

A koronavírus-járvány a tech ipar számára is komoly nehézségeket okozott, és egyelőre úgy tűnik, a tavalyi után az idei év sem lesz sokkal jobb – írja iparági szereplőkre hivatkozva a Bloomberg. A lap beszámolója szerint a pandémia miatt akadozott az ellátási lánc, így csökkent a kínálat, miközben a processzorok iránti kereslet tovább növekedett.

A Boomberg arról ír, hogy a legnagyobb mértékben az autóipar szenvedte meg a kialakult helyzetet (ennek kialakulását ebben a cikkben magyaráztuk el) – az iparágban a csökkenő eladások miatt jelenleg 61 milliárd dolláros a kiesés –, ugyanakkor a hétköznap használatos elektronikai eszközök gyártására is hatással van a dolog.

Mike Spencer, a Microsoft befektetői kapcsolatokért felelős vezetője nemrég arról beszélt, hogy emiatt 2021 nyaráig jó eséllyel hiány lesz az Xbox Series S és Series X játékkonzolokból. Az AMD vezére, Lisa Su ennél is borúlátóbb: szerinte az iparágnak arra kell felkészülnie, hogy idén ez a hiány lesz majd az alapállapot. Hasonlóan látja a helyzetet a Sony is. A cég nemrég azt közölte, a játékkonzolok – PlayStationök – gyártása lassabb lehet majd a vártnál.

© László Ferenc

A GSMArena ezzel kapcsolatban arról ír, hogy a kialakul helyzet az Apple-re is hatással van, még annak ellenére is, hogy a cégnek meglehetősen stabil a beszállítói köre. Ennek ellenére a chipek hiánya miatt az iPhone 12 gyártása is akadozhat. Ezt erősítette meg a Qualcomm vezetője, Cristiano Amon is, aki nemrég arról beszélt, hogy számolni kell a készlethiánnyal. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ha valóban ez a helyzet, akkor az hatással lehet az iPhone 13 bemutatására és piacra dobására is.

A lap szerint azt nem tudni, hogy mikor konszolidálódhat a helyzet. Jelenleg ugyanis a maximális gyártási kapacitással pörögnek az üzemek, így az egyetlen megoldás az lehet, ha újabb gyárakat építenek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments