szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Akar egyet az Apple spéci szemüvegéből? Akkor bizony már most kezdheti a...

Akar egyet az Apple spéci szemüvegéből? Akkor bizony már most kezdheti a spórolást

A legújabb értesülések csalódást okozhatnak azoknak, akik azt gondolták, hogy az Apple majd kivételt tesz kevert valóság (AR/VR) szemüvegének árazásakor. Sajnos ezért az eszközért is sok százezer forintnak megfelelő összeget fognak kérni.

Csalódniuk kell azoknak, akik a „megfizethető” kategóriába várták az Apple AR/VR szemüvegét, abból kiindulva, hogy esetleg felhasználják majd hozzá az iPhone érzékelőit és processzorait. Ezzel szemben az Apple ügyeiben igencsak járatos Bloomberg-munkatárs, Mark Gurman úgy véli, a szemüveg több mint kétezer dollárba fog kerülni, nagyjából tehát annyit kell fizetni érte, mint egy MacBook Próért.

© Antonio de Rosa

Gurman szerint ugyan az megszokott az Apple általában valamivel többet számol fel a termékekért, mint a versenytársai, és ez alól az új szemüveg sem lesz kivétel, de a csillagászati ár fő okát ezúttal a belső technológiák jelentik.

„Két processzort várnék az eszközben, közülük az egyik megegyezik a MacBook Pro M1 Prójával. Kombináld ezt több kijelzővel, beleértve a szupernagy felbontású 8K paneleket, cserélhető lencsés objektívvel és fejlett audiotechnológiával, és máris megvan a költségek magyarázata. Emellett ne feledkezzünk meg hét év belső fejlesztési kiadásairól sem, amelyeket meg kell téríteni. Meggyőződésem, hogy az Apple headsetben lévő chip egyenrangú lesz az M1 Próval, azaz jobb lesz, mint az M1. A fő oka annak, hogy az M1 Prót választják az M1-gyel szemben, nem a CPU sebessége, hanem a fejlettebb grafikai képesség. Az M1-nek nyolcmagos a GPU-ja, míg az M1 Pro 14-16 grafikus magot tartalmaz” – írja Gurman.

Az Apple AR/VR szemüvege valószínűleg a játékra, a médiafogyasztásra és a kommunikációra fog összpontosítani – erre Gurmanon kívül a neves Apple-elemző, Ming-Chi Kuo is rámutatott. S hogy mikor ismerjük meg közelebbről ezt a szemüveget? Jelenleg úgy hírlik, hogy már az Apple idei, nyári fejlesztői konferenciáján, a WWDC 2022-n bemutathatják, bár ennek ellentmond egy friss értesülés, amely szerint túlmelegedés, valamint a kamerával és a szoftverrel kapcsolatos kihívások miatt elhalaszthatja az Apple az eszköz idei premierjét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments