szerda, május 25, 2022
Home Iphone Akkora volt a felháborodás, hogy az LG egyelőre letett arról, hogy iPhone-okat...

Akkora volt a felháborodás, hogy az LG egyelőre letett arról, hogy iPhone-okat áruljon

A mobilos divíziójával felsült LG fontolóra vette, hogy iPhone-okat áruljon azokban az üzleteiben, ahol korábban a saját telefonjait értékesítette. A kisebb boltok nem örültek a tervnek.

Az LG ideiglenesen felfüggesztette terveit, hogy Best Shops nevű ázsiai üzleteiben iPhone-okat forgalmazzon – írta a GSM Arena. A dél-koreai vállalat azt követően hozakodott elő ezzel, hogy saját mobiljait szinte senki nem vette, és a gyártásukat leállította. Az elképzelés egyfajta mentőöv lett volna a cégnek, amelynek Dél-Koreában több mint 400 Best Shops nevű boltja van. Ezekben pedig olyan standok is találhatók, melyeken korábban telefonokat állítottak ki, de a pultok mostanra felszabadultak.

Az LG állítólag egyeztetésbe is kezdett az Apple-lel, de a tárgyalásoknak hamar vége szakadt. Ez utóbbit az okozta a hírek szerint, hogy a kis- és középvállalkozások (vagyis a kisebb telefonkereskedők) úgy érzékelték, hogy az LG lépése súlyos bevételkieséshez vezethet, hiszen egy nagyobb névhez valószínűleg sokkal szívesebben térnek be a vevők.

A jelentés belső aggályokra is kitér, melyek szerint maga az LG sem tartotta annyira jó ötletnek, hogy üzleteiben almás eszközöket forgalmazzon. Attól féltek ugyanis, hogy a vásárlók inkább ezeket a készülékeket vették volna, így a cég végeredményben a saját termékeitől vette volna el a lehetőséget. (Az LG számtalan eszközt kínál eladásra, köztük például konyhai termékeket.)

A visszavonuló harmadik oka a GSM Arena szerint, hogy az LG állítólag mind a 400 üzletében bérelt standokat alakított volna ki a kihelyezendő iPhone-oknak, de az Apple ezek közül csak 200-at tartott esélyesnek. A többi ugyanis nem ütötte meg az amerikai cég mércéjét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments