csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek „Alakváltó zenés” céget vásárolt fel az Apple, izgalmas lesz, mire használja majd

„Alakváltó zenés” céget vásárolt fel az Apple, izgalmas lesz, mire használja majd

Mind jobban erősítené az Apple zenei streaming szolgáltatását, amelyről az is árulkodik, hogy egymás után vásárolja fel a zenében utazó cégeket. A legutóbbi bevásárlása azonban túlmutat még ezen is, köszönhetően a mesterséges intelligenciának.

Amikor az Apple tavaly felvásárolta a klasszikus zene streamingjével foglalkozó Primephonic céget, egyértelmű volt, hogy komolyzenével is bővítené zenei streaming szolgáltatását, az Apple Musicot. Nemégiben újabb „zenés” cég került a bevásárlókosarába. A 2016-ban alapított, londoni székhelyű AI Music nevű startup, amely – ahogyan arra a neve is utal – mesterséges intelligenciát használ személyre szabott jogdíjmentes zenék létrehozásához.

A személyre szabott zene ezúttal nem azt jelenti, hogy a felhasználó a korábbi preferenciái alapján kap ajánlatokat, hanem azt, hogy a zenék a felhasználó felől érkező aktuális bemenetekhez idomulnak. Edzés közben például a zene a sportoló szívverésétől függően változhat, igazodva a gyakorlatok intenzitásához. Az is elképzelhető, hogy valaki egy videojátékot játszik, miközben a zene alkalmazkodik a játék hangulatához, így fokozva a játékélményt. De még izgalmasabb, amit egy 2017-es interjúban mondott el az AI Music vezérigazgatója, Siavash Mahdavi. „Alakváltó” zenéről beszélt, ami akár a napszakhoz is igazodhat. Lehet, hogy egy dalt reggel az akusztikus változatban hallgatunk, míg ugyanaz a szám deep house-ban szól, ha valaki az edzőteremben van, este pedig kicsit dzsesszesebb. A dal valójában meg tudja változtatni magát – magyarázta a vezérigazgató.

Az AI Music kifejlesztette az Infinite Music Engine technológiát is, amellyel testre szabott audio-megoldásokat kínál marketingeseknek, kiadóknak, fitnesz-szakembereknek és kreatívügynökségek számára.

Hogy mennyiért vásárolta fel a valamivel több mint 20 embert foglalkoztató céget az Apple, arról egyelőre nincsen információ, mint ahogy arról sem, hogy miként építené be a startup által felhalmozott tudást az Apple Musicba vagy akár más szolgáltatásába. A MacRumors azért felvet néhány ötletet. A szívritmus alapján frissíthető dalok hasznosak lehetnének például az Apple Fitness+ számára, az Apple Photos alkalmazás pedig jogdíjmentes zenéket használhatna a fotódiavetítésekhez, így az igény szerint generált, hangulathoz illő zenék jól jöhetnek erre a célra.

20220213_apple_ai_music_akvizicio_zene_es_mesterseges_intelligencia

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments