Home Iphone Állami autógyártó lesz az iPhone-ok legnagyobb beszállítója

Állami autógyártó lesz az iPhone-ok legnagyobb beszállítója

A tajvani Foxconn célja, hogy felépítsék a szigetország elektromos autóiparát, valamint hogy a világ elektromos autóinak tíz százalékában a cég szoftverei, illetve alkatrészei legyenek.

A tajvani Foxconn elektronikai alkatrészbeszállító vállalat bejelentette, hogy elektromos autók gyártására együttműködésre lépett a thaiföldi állami tulajdonban lévő PTT PLC energiaipari vállalattal.

A Foxconn – az Apple egyik legnagyobb iPhone beszállítója – már jó egy éve terjeszkedik az elektromos mobilitási üzletág felé együttműködések kialakításával, egyebek között a kínai Byton elektromos autó gyártó vállalattal, a kínai Zhejiang Geely Holding Group konszernnel, valamint a Stellantis autóipari konszernnel. A Foxconn ebben a hónapban jelentette be az amerikai Fisker Inc. elektromos autógyártó vállalattal kötött megállapodását évi legalább 150 ezer autó gyártásáról 2023-tól.

A Foxconn és a PTT a thaiföldi piacra szánt elektromos autók és alkatrészeik közös gyártásáról írt alá szándéknyilatkozatot virtuális ceremónia keretében, a thaiföldi miniszterelnök részvételével.

Az együttműködési szerződés keretében a felek “nyílt technológiai platformot” biztosítanak mind a hardver, mind a szoftverek tekintetében az elektromos autók gyártásához a thaiföldi autógyártók számára. A megállapodás termelési és beruházási nagyságrendjét a felek hétfőn tett közös bejelentésükben nem közölték. Az együttműködés technológiai platformja a Foxconn által vezetett MIH ipari szövetségre épül, amely a bejelentés szerint költséghatékony megoldásokat kínál majd az autógyártók számára elektromos autók előállításához.

A tajvani Foxconn tervei szerint 2025 és 2027 között már 10 százalékban fedezi majd a világ elektromos autóiparának alkatrész-beszállítói és szolgáltatási igényét, köszönhetően annak a technológiai tudásnak, amire a világ legnagyobb elektronikai alkatrész beszállítójaként szert tett.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Bosszantó hibától szabadulhatnak meg az iPhone-osok

Az operációs rendszer legújabb frissítése többek között az iPhone 12-es készülékekhez szabott MagSafe Battery Pack támogatását is elhozta. A telefonok hátuljához mágnesesen kapcsolódó, hátizsák...

Hamarosan itt vannak az új MacBook Pro laptopok

Szeptember és november között érkezik meg állítólag az új, 14 és 16 hüvelykes Apple MacBook Pro. Mark Gurman a Bloomberg hírlevél-szolgáltatásán keresztül újabb érdekességeket közölt...

Magyar fotós fényképe lett a 2021-es iPhone Photography Awards győztese

A zsűri Kerekes Istvánt díjazta az Év fotósa címmel a 14. iPhone Photography Awardson. Szép magyar sikerrel zárult a 14. iPhone Photography Awards....

Fordítva, egy iPhone-nal is tölthető az Apple MagSafe akkucsomagja

Megkapták az első megrendelők a 40 ezer forintos akkucsomagot, amely a jelek szerint iPhone-ról is tölthető. Kis kapacitása miatt nem ígér túl sokat, de azért...

Recent Comments