hétfő, augusztus 2, 2021
Home Iphone “Amikor egy iPhone-t kell használnom, úgy érzem, mintha visszazökkennék a középkorba"

“Amikor egy iPhone-t kell használnom, úgy érzem, mintha visszazökkennék a középkorba”

Egy, az Apple-lel kapcsolatos cikk megjelenése után nem más kritizálta az amerikai gyártót, mint az egyik legnépszerűbb üzenetküldő, a Telegram kitalálója.

Komoly Apple-ellenes offenzívába kezdett az interneten a titkos üzenetküldésre alkalmas Telegram alapítója, miután elolvasott egy cikket, amely az amerikai gyártó egyik adatközpontjával foglalkozott. A témát a The New York Times dolgozta fel, és egész pontosan arról írtak, hogy az Apple állítólag hozzáférést engedélyezett a kínai vezetésnek a Kujjang városában található rendszerükhöz.

A hír Pavel Durovhoz, a Telegram első emberéhez is eljutott, aki nem kímélte a céget: az Apple szerinte jól ért ahhoz, hogy túlárazott, elavult termékeket forgalmazzon, ráadásul minden vásárlójukból egy digitális rabszolgát csinálnak. Durov mindemellett az iOS-t is kritizálta:

“Minden alkalommal, amikor egy iPhone-t kell használnom az iOS-alkalmazásunk teszteléséhez, úgy érzem, mintha visszazökkennék a középkorba”

– fogalmazott az üzenetküldő feltalálója a TweakTown szerint.

Drovnak az sem tetszik, hogy az Apple telefonjaira csakis egyetlen helyről lehet alkalmazásokat letölteni, míg az Androidnál sokkal nagyobb szabadság jár. (Ehhez tegyük azért hozzá: a másodlagos források kikerülése adatbiztonság szempontjából sem mellékes, a felhasználók így ugyanis nem kerülhetnek veszélyes helyzetbe, hiszen nem tudnak kétes alkalmazásokhoz hozzáférni.)

A Telegram-alapító azzal zárta a kommentjét, hogy az Aple totalitárius megközelítést alkalmaz, amelyet láthatóan a Kínai Kommunista Párt is nagyra értékel. A cégvezető ezzel a NYT állítólagos cikkére utalt vissza.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Kamu, hogy a Tesla-vezér Elon Musk lehetett volna az Apple vezérigazgatója

Érdekes történet látott napvilágot, ugyanis a jövő hónapban jelenik meg a The Wall Street Journal újságírójának egy új könyve, mely a Power Play: Tesla, Elon...

Nem jó az Apple AirTagbe a rosszízű gombelem

Vagy legalábbis a gyártó nem vállal garanciát a megfelelő működésére. Elemeket nyelni potenciálisan életveszélyes móka, a probléma megtörténte esetén a szerencsétlenül jártakat haladéktalanul a sürgősségi...

Recent Comments