vasárnap, március 26, 2023
Home Iphone “Amikor egy iPhone-t kell használnom, úgy érzem, mintha visszazökkennék a középkorba"

“Amikor egy iPhone-t kell használnom, úgy érzem, mintha visszazökkennék a középkorba”

Egy, az Apple-lel kapcsolatos cikk megjelenése után nem más kritizálta az amerikai gyártót, mint az egyik legnépszerűbb üzenetküldő, a Telegram kitalálója.

Komoly Apple-ellenes offenzívába kezdett az interneten a titkos üzenetküldésre alkalmas Telegram alapítója, miután elolvasott egy cikket, amely az amerikai gyártó egyik adatközpontjával foglalkozott. A témát a The New York Times dolgozta fel, és egész pontosan arról írtak, hogy az Apple állítólag hozzáférést engedélyezett a kínai vezetésnek a Kujjang városában található rendszerükhöz.

A hír Pavel Durovhoz, a Telegram első emberéhez is eljutott, aki nem kímélte a céget: az Apple szerinte jól ért ahhoz, hogy túlárazott, elavult termékeket forgalmazzon, ráadásul minden vásárlójukból egy digitális rabszolgát csinálnak. Durov mindemellett az iOS-t is kritizálta:

“Minden alkalommal, amikor egy iPhone-t kell használnom az iOS-alkalmazásunk teszteléséhez, úgy érzem, mintha visszazökkennék a középkorba”

– fogalmazott az üzenetküldő feltalálója a TweakTown szerint.

Drovnak az sem tetszik, hogy az Apple telefonjaira csakis egyetlen helyről lehet alkalmazásokat letölteni, míg az Androidnál sokkal nagyobb szabadság jár. (Ehhez tegyük azért hozzá: a másodlagos források kikerülése adatbiztonság szempontjából sem mellékes, a felhasználók így ugyanis nem kerülhetnek veszélyes helyzetbe, hiszen nem tudnak kétes alkalmazásokhoz hozzáférni.)

A Telegram-alapító azzal zárta a kommentjét, hogy az Aple totalitárius megközelítést alkalmaz, amelyet láthatóan a Kínai Kommunista Párt is nagyra értékel. A cégvezető ezzel a NYT állítólagos cikkére utalt vissza.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Új U2-lemez, új U2-film – de lehet, hogy már csak a nosztalgia…

Az énekes, Bono tavaly megjelent vastag életrajzi kötete után most egy grandiózus önfeldolgozás-lemezzel és egy nagyszabású filmmel jelentkezett...

Ismét új TV-csatornán kereshetik a magyarok is a világ legmenőbb focibajnokságát

Sokak szerint a legjobb, de kétségkívül a legtöbb pénzt megmozgató labdarúgó bajnokság a Premier League. Az angol pontvadászat már hosszú évek óta kisajátította a...

5 ok, amiért utálni lehet az Apple-t

Mindig lehet egy-egy vállalatot szeretni vagy gyűlölni, lássuk ezúttal, miért nem szeretjük az Apple-t. ]]>  Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! A...

Címlapunkon: Progress Software – Megbízhatóság hálózatintelligenciával

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. március 22-én megjelent lapszámának online változata. ...

Recent Comments