szerda, július 6, 2022
Home Iphone “Amikor egy iPhone-t kell használnom, úgy érzem, mintha visszazökkennék a középkorba"

“Amikor egy iPhone-t kell használnom, úgy érzem, mintha visszazökkennék a középkorba”

Egy, az Apple-lel kapcsolatos cikk megjelenése után nem más kritizálta az amerikai gyártót, mint az egyik legnépszerűbb üzenetküldő, a Telegram kitalálója.

Komoly Apple-ellenes offenzívába kezdett az interneten a titkos üzenetküldésre alkalmas Telegram alapítója, miután elolvasott egy cikket, amely az amerikai gyártó egyik adatközpontjával foglalkozott. A témát a The New York Times dolgozta fel, és egész pontosan arról írtak, hogy az Apple állítólag hozzáférést engedélyezett a kínai vezetésnek a Kujjang városában található rendszerükhöz.

A hír Pavel Durovhoz, a Telegram első emberéhez is eljutott, aki nem kímélte a céget: az Apple szerinte jól ért ahhoz, hogy túlárazott, elavult termékeket forgalmazzon, ráadásul minden vásárlójukból egy digitális rabszolgát csinálnak. Durov mindemellett az iOS-t is kritizálta:

“Minden alkalommal, amikor egy iPhone-t kell használnom az iOS-alkalmazásunk teszteléséhez, úgy érzem, mintha visszazökkennék a középkorba”

– fogalmazott az üzenetküldő feltalálója a TweakTown szerint.

Drovnak az sem tetszik, hogy az Apple telefonjaira csakis egyetlen helyről lehet alkalmazásokat letölteni, míg az Androidnál sokkal nagyobb szabadság jár. (Ehhez tegyük azért hozzá: a másodlagos források kikerülése adatbiztonság szempontjából sem mellékes, a felhasználók így ugyanis nem kerülhetnek veszélyes helyzetbe, hiszen nem tudnak kétes alkalmazásokhoz hozzáférni.)

A Telegram-alapító azzal zárta a kommentjét, hogy az Aple totalitárius megközelítést alkalmaz, amelyet láthatóan a Kínai Kommunista Párt is nagyra értékel. A cégvezető ezzel a NYT állítólagos cikkére utalt vissza.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments