kedd, november 29, 2022
Home Iphone “Amikor egy iPhone-t kell használnom, úgy érzem, mintha visszazökkennék a középkorba"

“Amikor egy iPhone-t kell használnom, úgy érzem, mintha visszazökkennék a középkorba”

Egy, az Apple-lel kapcsolatos cikk megjelenése után nem más kritizálta az amerikai gyártót, mint az egyik legnépszerűbb üzenetküldő, a Telegram kitalálója.

Komoly Apple-ellenes offenzívába kezdett az interneten a titkos üzenetküldésre alkalmas Telegram alapítója, miután elolvasott egy cikket, amely az amerikai gyártó egyik adatközpontjával foglalkozott. A témát a The New York Times dolgozta fel, és egész pontosan arról írtak, hogy az Apple állítólag hozzáférést engedélyezett a kínai vezetésnek a Kujjang városában található rendszerükhöz.

A hír Pavel Durovhoz, a Telegram első emberéhez is eljutott, aki nem kímélte a céget: az Apple szerinte jól ért ahhoz, hogy túlárazott, elavult termékeket forgalmazzon, ráadásul minden vásárlójukból egy digitális rabszolgát csinálnak. Durov mindemellett az iOS-t is kritizálta:

“Minden alkalommal, amikor egy iPhone-t kell használnom az iOS-alkalmazásunk teszteléséhez, úgy érzem, mintha visszazökkennék a középkorba”

– fogalmazott az üzenetküldő feltalálója a TweakTown szerint.

Drovnak az sem tetszik, hogy az Apple telefonjaira csakis egyetlen helyről lehet alkalmazásokat letölteni, míg az Androidnál sokkal nagyobb szabadság jár. (Ehhez tegyük azért hozzá: a másodlagos források kikerülése adatbiztonság szempontjából sem mellékes, a felhasználók így ugyanis nem kerülhetnek veszélyes helyzetbe, hiszen nem tudnak kétes alkalmazásokhoz hozzáférni.)

A Telegram-alapító azzal zárta a kommentjét, hogy az Aple totalitárius megközelítést alkalmaz, amelyet láthatóan a Kínai Kommunista Párt is nagyra értékel. A cégvezető ezzel a NYT állítólagos cikkére utalt vissza.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Elon Musk szerint az Apple letilthatja a Twittert az App Store-ból

A Twitter és a Tesla milliárdos vezérigazgatója azt is mondta, hogy az Apple nyomást gyakorol a Twitterre a tartalommoderációs követelmények miatt. Az Apple által...

Az összes iPhone-t lefoglalta a hatóság a boltokban

A hatóság megelégelte, hogy az Apple-t a büntetés sem tántorítja el. Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Brazíliában nem nézik jó szemmel,...

Vásároljon Apple iPhone 14-et, és 300 USD értékű Walmart-ajándékkártyát kap ezzel a Cyber ​​​​hétfői ajánlattal

Az egyik legjobb Apple iPhone Black Friday ajánlat átkerült a Cyber ​​​​hétfőre. Vásároljon AT&T vagy Verizon Apple iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro vagy...

Így lehet iPhone 13-ja garanciával 300 ezer forint alatt

A forint hónapok óta gyengélkedik, a műszaki cikkek ára az egekben, az Apple hiába csökkentette az iPhone 13 árát, a gazdasági helyzet miatt...

Recent Comments