vasárnap, február 5, 2023
Home Apple Watch Amikor nincs térerő, akkor is lehet majd telefonálni az Apple órájával –...

Amikor nincs térerő, akkor is lehet majd telefonálni az Apple órájával – állítja egy elemző

Valószínűleg három új okosóra-modellt mutat be idén (szeptemberben) az Apple, és közülük legalább az egyik képes lesz műholdas kapcsolatot teremteni, amennyiben nem lenne térerő.

Már az iPhone 13 megjelenése előtt rebesgették, hogy akár térerő nélkül is lehet majd telefonálni vele, ugyanis az eszköz támogatni fogja a műholdas kommunikációt. Sőt a neves Apple-szakértő, Ming-Chi Kuo egyenesen odáig ment, hogy ez csupán a jéghegy csúcsa lenne, és a műholdas kommunikáció meg fog jelenni az Apple egyéb okostermékeiben.

Azután bemutatták az iPhone 13-akat, azonban szó sem esett műholdas kapcsolatról. Most viszont újra előkerült e téma, méghozzá az iPhone 14-ekkel, valamint – ami érdekes – a következő Apple Watchokkal (Apple Watch Series 8) kapcsolatban. Az új iPhone modell állítólag egy Egy „Vészhelyzeti üzenet a kapcsolatokon keresztül” funkcióval érkezne, ami lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy rövid szöveges üzeneteket küldjenek a segélyszolgálatoknak és a megadott kapcsolataiknak műholdas hálózaton keresztül, ha nincs elérhető mobiljel. Az új funkció szürke buborékokkal jelenne meg az Üzenetek alkalmazásban.

A műholdas kapcsolattal rendelkező okosóra lehetőségét a Bloomberg Apple-elemzője, Mark Gurman vetette fel hírlevelében: szerinte az egyik idei okosóra-modellben meg fog jelenni ez a funkció. „Az utóbbi időben az Apple és feltételezett műholdas partnere, a Globalstar Inc. a jelek szerint  közelebb kerülhet egy ilyen funkció bevezetéséhez. Februárban a Globalstar bejelentette, hogy megállapodást kötött 17 új műhold vásárlásáról, hogy segítsék a „folyamatos műholdszolgáltatások” ellátását egy „potenciális” és meg nem nevezett vásárló számára, aki több száz millió dollárt fizetett érte” – írja Gurman.

Miután az idei Apple Watch dizájnjában nem lesz jelentős változás, a műholdas kapcsolat lehetősége lehetne egy komoly vonzerő. Persze nem csak ez, ugyanis a felhasználók újratervezett hangszóróházra, új processzorra, vérnyomásmérőre, sőt vércukorszint-követőre is számíthatnak.

Úgy tudni, hogy az Apple háromféle órát dob idén piacra: egy szokványos Apple Watchot, egy új SE modellt, valamint egy új strapabíró modellt is, extrém sportokhoz. Valószínű, hogy a szabványos és a strapabíró óra érkezne műholdas csatlakozási lehetőséggel. Gurman azt is megemlíti, hogy a műholdas kommunikációs funkcióval az iPhone-ok és az Apple Watchok alternatívát jelenthetnének az olyan kézi kommunikátorokkal szemben, mint a Garmin inReach Explorer és a SPOT.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Mire jó egy okosotthon és hogyan alakítsuk ki a rendszert a lakásunkban?

Az okosotthon már közel sem az a futurisztikus koncepció, ami pár évtizede még csak a távoli jövő különlegességének ígérkezett, hanem bárki által elérhető, hétköznapi...

Recent Comments