csütörtök, szeptember 29, 2022
Home Apple hírek Apple iCloud fotók és videók átküldése Google Fotókba | Techwok

Apple iCloud fotók és videók átküldése Google Fotókba | Techwok

Ha valaki sok fotót készít iPhone-nal, kézenfekvő, hogy a fotóit az iCloudba mentse, hiszen az iOS saját Fotók alkalmazásával ez teljes kényelemben megoldható, s egyszerűen tudjuk menedzselni a felhőbe másolt fotókat a többi eszközünkön is, hiszen Macen elérhetők a a macOS Fotók programjában, Windowson pedig az iCloud webes felületén. Az Apple nemrég lehetővé tette, hogy az iCloud Fotókban tárolt fényképekről és videókról egy kattintással tudjuk biztonsági másolatot készíteni Google Fotók fiókunkba. Így a gyűjteményünk akár két felhő tárhelyen is biztonságban tudható (azt mondjuk érdemes tudni, hogy a Google idén megszünteti a korlátlan fotófeltöltést, vagyis nyártól már a Google fiókunk tárhelyéből foglalják a helyet az újonnan feltöltött fényképek és videofelvételek). Ha szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel, az alábbi lépésekkel megoldható az iCloud fotók és videók átküldése Google Fotókba.

Apple iCloud fotók és videók átküldése Google Fotókba

Mivel az Apple egyszerűsítette a folyamatot, a biztonsági mentés készítése nagyon egyszerűen megoldható. Lássuk a lépéseket:

További hasznos cikkek

  • Elsőként lépjünk be az Apple Data and Privacy oldalára.
  • Itt keressük meg a Transfer a copy of your data lehetőséget és kattintsunk a Request to transfer a copy of your data › linkre.
  • A megjelenő oldalon egy összesítést kapunk arról, hány darab fotót és videót tárolunk az iCloud tárhelyünkön. Alatta a Choose where you would like to transfer your photos résznél a legördülő listából válasszuk ki a jelenleg még magányos Google Photos opciót. 
  • Ezután a Choose what you would like to transfer részben jelöljük be, hogy a fotókat, a videókat, vagy mindkettőt szeretnénk-e átküldeni a Google Fotókba.
  • Ha ez megvan, kattintsunk a Continue gombra, majd a megjelenő lapon lépjünk be a kívánt Google fiókunkba, s végül erősítsük meg az Apple számára a fotók és videók Google fiókunkba történő feltöltését. Már csak egy újabb kattintással jóvá kell hagynunk az áttöltést, s ezzel elindul a folyamat.

A két felhőszolgáltatás közötti adatcsere sebessége értelemszerűen erősen függ attól, mennyi képről és videóról van szó. Szóval a dolog akár napokig is eltarthat, de nekünk ezalatt nem lesz semmi teendőnk. Ha lezajlott az másolás, e-mailes értesítést kapunk a sikerről.

Fontos, hogy mielőtt belevágunk a dologba, azért gondoljuk át, hogy van-e elegendő tárhelyünk a Google fiókukban, hogy akár több 10 GB-nyi iPhone-os fotót és videót átmásoljunk oda. Mint már említettük, a korlátlan fotófeltöltés a Google Fotókba már csak pár hónapig lehetséges, utána már a tárhely mérete szab határt a lehetőségeinknek.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments