hétfő, augusztus 2, 2021
Home Apple hírek Apple iCloud fotók és videók átküldése Google Fotókba | Techwok

Apple iCloud fotók és videók átküldése Google Fotókba | Techwok

Ha valaki sok fotót készít iPhone-nal, kézenfekvő, hogy a fotóit az iCloudba mentse, hiszen az iOS saját Fotók alkalmazásával ez teljes kényelemben megoldható, s egyszerűen tudjuk menedzselni a felhőbe másolt fotókat a többi eszközünkön is, hiszen Macen elérhetők a a macOS Fotók programjában, Windowson pedig az iCloud webes felületén. Az Apple nemrég lehetővé tette, hogy az iCloud Fotókban tárolt fényképekről és videókról egy kattintással tudjuk biztonsági másolatot készíteni Google Fotók fiókunkba. Így a gyűjteményünk akár két felhő tárhelyen is biztonságban tudható (azt mondjuk érdemes tudni, hogy a Google idén megszünteti a korlátlan fotófeltöltést, vagyis nyártól már a Google fiókunk tárhelyéből foglalják a helyet az újonnan feltöltött fényképek és videofelvételek). Ha szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel, az alábbi lépésekkel megoldható az iCloud fotók és videók átküldése Google Fotókba.

Apple iCloud fotók és videók átküldése Google Fotókba

Mivel az Apple egyszerűsítette a folyamatot, a biztonsági mentés készítése nagyon egyszerűen megoldható. Lássuk a lépéseket:

További hasznos cikkek

  • Elsőként lépjünk be az Apple Data and Privacy oldalára.
  • Itt keressük meg a Transfer a copy of your data lehetőséget és kattintsunk a Request to transfer a copy of your data › linkre.
  • A megjelenő oldalon egy összesítést kapunk arról, hány darab fotót és videót tárolunk az iCloud tárhelyünkön. Alatta a Choose where you would like to transfer your photos résznél a legördülő listából válasszuk ki a jelenleg még magányos Google Photos opciót. 
  • Ezután a Choose what you would like to transfer részben jelöljük be, hogy a fotókat, a videókat, vagy mindkettőt szeretnénk-e átküldeni a Google Fotókba.
  • Ha ez megvan, kattintsunk a Continue gombra, majd a megjelenő lapon lépjünk be a kívánt Google fiókunkba, s végül erősítsük meg az Apple számára a fotók és videók Google fiókunkba történő feltöltését. Már csak egy újabb kattintással jóvá kell hagynunk az áttöltést, s ezzel elindul a folyamat.

A két felhőszolgáltatás közötti adatcsere sebessége értelemszerűen erősen függ attól, mennyi képről és videóról van szó. Szóval a dolog akár napokig is eltarthat, de nekünk ezalatt nem lesz semmi teendőnk. Ha lezajlott az másolás, e-mailes értesítést kapunk a sikerről.

Fontos, hogy mielőtt belevágunk a dologba, azért gondoljuk át, hogy van-e elegendő tárhelyünk a Google fiókukban, hogy akár több 10 GB-nyi iPhone-os fotót és videót átmásoljunk oda. Mint már említettük, a korlátlan fotófeltöltés a Google Fotókba már csak pár hónapig lehetséges, utána már a tárhely mérete szab határt a lehetőségeinknek.

Most Popular

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Az Apple-vezér tényleg elküldte Elon Muskot a francba?

A Wall Street Journal újságírója, Tim Higgins által jegyzett Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century című könyv belső forrásokra...

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Recent Comments