Home Apple hírek Apple iCloud fotók és videók átküldése Google Fotókba | Techwok

Apple iCloud fotók és videók átküldése Google Fotókba | Techwok

Ha valaki sok fotót készít iPhone-nal, kézenfekvő, hogy a fotóit az iCloudba mentse, hiszen az iOS saját Fotók alkalmazásával ez teljes kényelemben megoldható, s egyszerűen tudjuk menedzselni a felhőbe másolt fotókat a többi eszközünkön is, hiszen Macen elérhetők a a macOS Fotók programjában, Windowson pedig az iCloud webes felületén. Az Apple nemrég lehetővé tette, hogy az iCloud Fotókban tárolt fényképekről és videókról egy kattintással tudjuk biztonsági másolatot készíteni Google Fotók fiókunkba. Így a gyűjteményünk akár két felhő tárhelyen is biztonságban tudható (azt mondjuk érdemes tudni, hogy a Google idén megszünteti a korlátlan fotófeltöltést, vagyis nyártól már a Google fiókunk tárhelyéből foglalják a helyet az újonnan feltöltött fényképek és videofelvételek). Ha szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel, az alábbi lépésekkel megoldható az iCloud fotók és videók átküldése Google Fotókba.

Apple iCloud fotók és videók átküldése Google Fotókba

Mivel az Apple egyszerűsítette a folyamatot, a biztonsági mentés készítése nagyon egyszerűen megoldható. Lássuk a lépéseket:

További hasznos cikkek

  • Elsőként lépjünk be az Apple Data and Privacy oldalára.
  • Itt keressük meg a Transfer a copy of your data lehetőséget és kattintsunk a Request to transfer a copy of your data › linkre.
  • A megjelenő oldalon egy összesítést kapunk arról, hány darab fotót és videót tárolunk az iCloud tárhelyünkön. Alatta a Choose where you would like to transfer your photos résznél a legördülő listából válasszuk ki a jelenleg még magányos Google Photos opciót. 
  • Ezután a Choose what you would like to transfer részben jelöljük be, hogy a fotókat, a videókat, vagy mindkettőt szeretnénk-e átküldeni a Google Fotókba.
  • Ha ez megvan, kattintsunk a Continue gombra, majd a megjelenő lapon lépjünk be a kívánt Google fiókunkba, s végül erősítsük meg az Apple számára a fotók és videók Google fiókunkba történő feltöltését. Már csak egy újabb kattintással jóvá kell hagynunk az áttöltést, s ezzel elindul a folyamat.

A két felhőszolgáltatás közötti adatcsere sebessége értelemszerűen erősen függ attól, mennyi képről és videóról van szó. Szóval a dolog akár napokig is eltarthat, de nekünk ezalatt nem lesz semmi teendőnk. Ha lezajlott az másolás, e-mailes értesítést kapunk a sikerről.

1

Fontos, hogy mielőtt belevágunk a dologba, azért gondoljuk át, hogy van-e elegendő tárhelyünk a Google fiókukban, hogy akár több 10 GB-nyi iPhone-os fotót és videót átmásoljunk oda. Mint már említettük, a korlátlan fotófeltöltés a Google Fotókba már csak pár hónapig lehetséges, utána már a tárhely mérete szab határt a lehetőségeinknek.

Most Popular

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Ettől félt az Apple: az EU-ban kötelező lesz az USB-C a mobilokon | 24

Az Európai Bizottság sajtóközleményben jelentette be, hogy előterjesztik azt az új jogszabályt, ami megszabná a telefongyártók számára, hogy egységesen USB-C töltőporttal lássák el az...

Brüsszel ma dönt az iPhone-töltők sorsáról – Napi.hu

Az Európai Bizottság csütörtökön javaslatot terjeszt elő arra vonatkozóan, hogy az elektronikus eszközök gyártói egységes töltőket forgalmazzanak mobiltelefonokhoz, táblagépekhez, kamerákhoz és fejhallgatókhoz –...

Recent Comments