Home Iphone Árak, kamera, méret – úgy tűnik, minden kiszivárgott az új iPhone-okról

Árak, kamera, méret – úgy tűnik, minden kiszivárgott az új iPhone-okról

Nem marad sok újdonság az Apple jövő heti nagyszabású eseményére, ha igaz, amiről az egyik szivárogtató posztolt. A Kang nevű informátor ugyanis állítja: már mindent tud a 12-es iPhone-okról.

Az igen pontos jóslatairól ismert, Kang néven publikáló szivárogtató az állítja, ő már mindent tud a jövő héten bemutatandó iPhone-okról. Az Apple Hi, Speed címmel hirdetett eseményét október 13-án, kedden tartja az amerikai gyártó – természetesen az iPhone 12-család miatt, hiszen az előző sajtóeseményükön a táblagépeké és az új okosóráké volt a főszerep.

Kang, aki a kínai Weibón kürtölte szét az információkat, biztos benne, hogy az Apple négy mobillal áll majd elő: szerinte lesz egy iPhone 12 mini, egy iPhone 12, egy iPhone 12 Pro és egy Pro Max nevű kiadás is. Kang úgy vélekedik, hogy a telefonok közül a minit lehet majd legolcsóbban kapni, a legkisebb tárhellyel 699 dollárba kerül majd. A mobil állítólag egy 5,4 colos képernyővel rendelkezik, a tárhely nemcsak 64, hanem 128 vagy 256 GB-os is lehet. A fehér, a fekete, a kék és piros változatok mellett zöldben is kapható lesz.

Az iPhone 12 esetében egy 6,1-es eszközhöz jut a vásárló, ugyanilyen tárhely- és színlehetőségekkel, de valamivel többet kell érte fizetni: az indulóárat Kang szerint 799 dollárra lőtte be az Apple. A két másik telefon, a Pro és a Pro Max nyilván még drágább lesz, a kettő közt azonban mindössze 100 dollár különbséget állapított meg az amerikai cég a szivárogtató szerint. A Pro egyébként ugyanakkora, mint a 12-es alapkiadás, a Pro Max 6,7-es. Az árak 999 dollár és 1099 dollárközt alakulnak. A Pro változatoknál 512 gigabájtos kiadás is lesz.

A szinte mindig pontos adatokat közlő Kang által közzétett árak valamivel magasabbak, mint a korábban, mástól kiszivárgott összegek. (Korábbi cikkünkben adókat is beleszámolva átszámoltuk az akkor előkerült árakat – a forintban mért árcédulákat itt találja. Az új információk alapján az ott írt összegekre 20-25 ezer forintot még rá kell számolni.)

Kang információi szerint mind a négy modell rendelkezik majd 5G és Dolby Vision támogatással is. Utóbbi a videokészítésnél előnyös, egyébként pedig egy képminőség-, illetve színjavító technológiáról van szó, mellyel főként okostévéknél találkozni. Az Apple állítólag Super Retina XDR képernyőket rakott a telefonokba, a kijelzők pedig erősebbek, strapabíróbbak lettek.

A két Pro modellnél ismét csak három lencsével fotózhatnak majd a tulajdonosok, amely folyamat a LiDAR nevű új, 3D-s szenzorral is kiegészül. A megoldást eddig csak a drágább iPad-modellekbe építette be a cég. A szkenner eredendően a mélység érzékelését teszi sokkal pontosabbá, de hogy egy iPhone-nál mire lehet majd használni, az még kérdéses – már ha tényleg a paletta része lesz.

Az iPhone 12 alapmodell és az iPhone 12 Pro még októberben kijönnek, az iPhone 12 mini és az iPhone 12 Pro Max viszont csak november közepén-végén érkezhetnek a szivárgotató szerint. Az előrendelések hamarabb, még októberben elkezdődnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments