csütörtök, január 20, 2022
Home Apple hírek Az Apple azt tervezi, csak a szemüvegén keresztül lehetne látni az iPhone...

Az Apple azt tervezi, csak a szemüvegén keresztül lehetne látni az iPhone kijelzőjét

Az Apple egy újonnan felfedezett szabadalmi terve szerint a cég csodaszemüvege egy speciális biztonsági funkciót is kapna.

Ha valaki nyilvános helyen használja az okostelefonját, mindig fennáll annak a veszélye, hogy mások is megláthatják a privát üzeneteket, személyes adatokat, vagy épp csak a mobilon végigpörgetett fotókat. Bár van rá lehetőség, hogy ezt kivédjük, ám a jelek szerint az Apple egy, a jelenlegieknél sokkal hatékonyabb megoldást talált ki a problémára.

A Patently Apple fedezte fel azt a szabadalmat, amit a cupertinói cég készített, és ami az Apple jövőbeni okosszemüvegének egy igen hasznos felhasználási módot adhat. A jelek szerint ugyanis egy olyan funkciót terveznek adni a szemüvegnek, ami lehetővé tenné, hogy csak az láthassa, hogy mit jelenít meg az iPhone kijelzője, aki viseli a szemüveget – és összepárosítja a telefonját az általa viselt eszközével.

© Patently Apple

Az Apple a szabadalomban Adatvédelmi szemüveg elnevezést használ a készülékre, és a gykoarlatban úgy működne, hogy a viselőjén kívül mindenki más elhomályosítva látná az adott iPhone kijelzőjét. Ez a megoldás duplán jó lehet, hiszen akkor is hasznos lehet, ha véletlenül ellopják a mobilt – a szemüveg hiányában ugyanis jó eséllyel nem lehetne látni, mi van a kijelzőn.

Egy hasonló szabadalom egyébként már felbukkant korábban: 2020 nyarán szintén arra utaló jeleket lehetett találni, hogy az Appel szemüvege ilyen felhasználási módot kaphat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hamarosan indulhat az 5G-s iPhone SE gyártása

Egy friss szivárgás egész pontos menetrendet vázolt fel a készülék piaci rajtja kapcsán. Hónapok óta özönlenek a pletykák arról, hogy az Apple már az...

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát A Momentum ifjú politikusa...

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és...

Vadonatúj Mac Pro számítógépet dobhat piacra év végén az Apple – Liner.hu

Tavaly ősszel bemutatásra kerültek a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal ellátott csúcslaptopok, idén pedig tovább bővülhet a cupertinóiak...

Recent Comments