Home Apple hírek Az Apple belement: az orosz kormány által jóváhagyott alkalmazások is ott lesznek...

Az Apple belement: az orosz kormány által jóváhagyott alkalmazások is ott lesznek az iPhone-okon

A kritikusok ellenzik a lépést, attól tartanak, hogy megfigyelésre alkalmas programok is rákerülhetnek a mobiltelefonokra.

Az Apple elfogadta azt az új orosz törvényt, amely kimondja, hogy az Oroszországban eladott mobiltelefonokon, így az iPhone-okon is meg kell jelenniük bizonyos, az orosz kormány által előzetesen jóváhagyott alkalmazásoknak – írta bennfentes információkra hivatkozva a Vedomosti.

A lap szerint olyan előre telepített alkalmazásokról van szó mint a Mail.ru helyi e-mail kiszolgáló és az orosz Facebooknak nevezett VKontakte.

A kérdéses alkalmazások csak az újonnan vásárolt készülékeken lesznek ott, és közülük is csak azokon, amelyek április 1-jétől kerülnek az orosz boltok polcaira. A már forgalomban lévő telefonokra, táblagépekre nem vonatkozik az új szabály.

A törvény az androidos gyártók esetében is fontos változást hoz: míg az Apple eszközeinél lehetőség lesz arra, hogy bizonyos orosz applikációkat ne telepítsen a felhasználó, az előbbiek nem kínálnak majd ilyen menekülőutat.

Az orosz kormány azzal indokolja a módosítás szükségességét, hogy ezzel az orosz cégek új lehetőséghez jutnak a nemzetközi piacon, termékeiket sokkal több vásárló ismerheti meg. A kritikusok nem így látják a helyzetet: az előre telepített alkalmazásokkal szerintük megfigyelésre alkalmas programok is rákerülhetnek a mobiltelefonokra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments