Home Apple hírek Az Apple idei legjobb alkalmazásai a karanténidőszak körül forognak

Az Apple idei legjobb alkalmazásai a karanténidőszak körül forognak

Minden évben listába szedi a kiemelkedőnek számító (de nem csak iPhone-os) alkalmazásait az Apple. A 2020-as kiadás több okból is érdekes.

Ahogy a Google, úgy az Apple is kihirdette, mely, a platformjára elérhető alkalmazásokat szerették idén legjobban a felhasználók. Az App Store Best of 2020 című toplistában összesen 15 szoftvernek jutott hely, játékoknak és az időtöltést más módon segítőknek is, de kreatív új programokból sincs hiány. Az összeállítás különlegessége, hogy a megnevezett appok

otthoni körülmények közt is jól használhatók, például karantén alatti időszakban.

Az iPhone-os kategória abszolút győztese a testmozgást segítő Wakeout, mely kifejezetten azoknak készült, akiknek nincs idejük, vagy nem akarnak edzőterembe járni. A program a lakásban/irodában elérhető berendezésekre támaszkodva mutat könnyen elvégezhető gyakorlatokat, nőknek és férfiaknak egyaránt. A szoftver használata ingyenes.

Wakeout

© Apple/Andres Canella

A gyártó Arcade játékszolgáltatásánál a Sneaky Sasquatch győzött, melyben egy mókás nagylábúval (sasquatch-csal) kell ellopni tárgyakat a kirándulóktól. A játékosnak az emberek ruháit is kölcsön kell vennie, hogy “beépüljön”, illetve olyan dolgokat kell csináljon, amikkel nem szúr szemet a jelenléte. A fejlesztés iPadre is elérhető, de ahhoz, hogy letöltse, elő kell fizetnie az Apple Arcade havidíjas szolgáltatásra.

[embedded content]

A direkt iPhone-on való játék esetében a kínai fantáziavilágba kalauzoló Genshin Impact került a dobogó legfelső fokára, iPadeknél a kártyázós Legends of Runeterra, Maceknél pedig a több díjat is nyert, nyomozós/feleletválasztós Disco Elysium. Az előbbi kettő ingyenes, utóbbi szoftverért viszont fizetni kell, és nem is keveset: 9 490 forintba kerül.

Legends of Runeterra

© Apple/Riot Games

Kiemelkedő munkának számít az Apple szerint a Fantastical nevű naptármenedzselős app is, mely a laptopos kategóriában győzött. (A szoftver persze nem csak a nagyobb képernyős Apple-holmikra tölthető.) Az Apple Watchoknál az Endelt jelölte meg a gyártó, mint az év első számú alkalmazását. Ez elsősorban egy relaxációs szoftver, a fejlesztésébe pedig a Tesla és SpaceX cégek vezetőjének, Elon Musk élettársa (előadónevén Grimes) is besegített. Az indoklásban ki is emelik, hogy ezzel a szoftverrel az otthonlét is nyugodtabban telik. A két szoftver ingyen tölthető.

Fantastical

© Apple/Flexibits

Az Apple TV legnépszerűbb alkalmazásai közé a Disney+ almás kliense, továbbá a játékra szolgáló Dandara Trials of Fea férkőzött be. A kettő közül csak utóbbi érhető el itthon, 1090 forintba kerül.

Az amerikai cég közleménye szerint az esztendő meghatározó szoftverei közé sorolható még a konferenciahívó Zoom, az élelmiszermegosztást segítő ShareTheMeal, valamint az online tanuláshoz hasznos segédeszköz, az Explain Everything Whiteboard is. Ezek szintén ingyenesek.

[embedded content]

Érdekesség, hogy a toplistába a Pokémon Go is bekerült, ami ugyan nem idei alkotás, de az Apple szerint olyan frissítéseket kapott, amik forradalmasították a mobilon való játékot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Megerősítették: ezek az iPhone-ok mehetnek a kukába, nincs több frissítés – Pénzcentrum

2021. szeptember 24. 16:49 Megérkezett a legújabb iPhone-frissítés, a felhasználók már hozzáférnek az iOS 15-höz. Kiderült többek között az is, hogy...

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Sokkolóan amatőr az Apple hibajavítása

Abszurd okból továbbra is támadható távolról a macOS. Kellemetlen biztonsági hibára derült nemrég fény az Apple számítógépes operációs rendszerében, támadók .inetloc kiterjesztésű állományok megnyittatásával kódfuttatást...

Recent Comments