Home Iphone Az Apple is készül a 4. hullámra, újdonság jöhet az iPhone-okhoz

Az Apple is készül a 4. hullámra, újdonság jöhet az iPhone-okhoz

A világjárvány egyelőre nem fújt visszavonulót, és várhatóan még egy jó ideig tartani fog. Az arcmaszk is velünk marad, így érthető, ha ehhez kapcsolódó fejlesztésen dolgozik az Apple.

Tetszik, nem tetszik, mindennapjaink részévé vált az arcmaszk, még ha ezen a nyáron meg is szabadulhattunk tőle. Azonban nagyon is úgy tűnik, hogy csak átmenetileg, egyre több jel utal ugyanis arra, hogy küszöbön a járvány 4. hulláma. Elsőként valószínűleg a kötelező maszkviselés tér majd vissza, és vele együtt az a probléma, hogy mit kezdjen egy részben maszkkal takart arccal az okostelefon arcfelismerője.

A problémával az innovációban jeleskedő Apple is találkozott, amikor az iPhone-ok Face ID-ja nem tudta azonosítani a maszkot viselő felhasználót, aki így arra kényszerült, hogy a sokkal kényelmetlenebb PIN-kódos telefonkioldást válassza.

A gyártó ezért próbálkozott néhány áthidaló megoldással, de a viszonylag legpraktikusabb végül az iOS 14-5-tel megjelent funkció lett, ennek használatához azonban az iPhone-nal párosított Apple Watchra is szükség van. Maga az Apple sem elégedett teljesen ezzel a megoldással, így más megközelítéseket is vizsgál.

A FrontPageTech értesülése szerint az Apple már az új kihívásoknak megfelelően készül korszerűsíteni FaceID rendszerét, de előbb persze teszteltetné az újdonságot. Ehhez egy speciális tokba helyezné a megújított (a maszkos arcot is azonosítani tudó) arcfelismerő modult. A prototípus tok az iPhone 12 köré illeszkedik, jól látható extra érzékelő tömb ül a készülék felett. Ez a tok lehetővé teszi az iPhone 12 számára, hogy megkerülje a hagyományos Face ID tömböt, annak érdekében, hogy az új hardvert használhassa a tokban.

© FrontPageTech

Az újdonságot először a vállalat alkalmazottai próbálhatnák ki, és a megoldásnak köszönhetően nem kellene nyilvánosságra hozni a jövőbeni modellekhez tervezett változtatásokat, és új iPhone-ra sem lenne szükség a teszteléshez.

Egyelőre nem tudni, hogy valamelyik iPhone 13 modell megkaphatja-e ezt a módosított arcazonosítót, pedig tényleg jó lenne, mert nagyon úgy tűnik, hogy az arcmaszk még jó ideig velünk marad.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Recent Comments