szombat, január 22, 2022
Home Iphone Az Apple is készül a 4. hullámra, újdonság jöhet az iPhone-okhoz

Az Apple is készül a 4. hullámra, újdonság jöhet az iPhone-okhoz

A világjárvány egyelőre nem fújt visszavonulót, és várhatóan még egy jó ideig tartani fog. Az arcmaszk is velünk marad, így érthető, ha ehhez kapcsolódó fejlesztésen dolgozik az Apple.

Tetszik, nem tetszik, mindennapjaink részévé vált az arcmaszk, még ha ezen a nyáron meg is szabadulhattunk tőle. Azonban nagyon is úgy tűnik, hogy csak átmenetileg, egyre több jel utal ugyanis arra, hogy küszöbön a járvány 4. hulláma. Elsőként valószínűleg a kötelező maszkviselés tér majd vissza, és vele együtt az a probléma, hogy mit kezdjen egy részben maszkkal takart arccal az okostelefon arcfelismerője.

A problémával az innovációban jeleskedő Apple is találkozott, amikor az iPhone-ok Face ID-ja nem tudta azonosítani a maszkot viselő felhasználót, aki így arra kényszerült, hogy a sokkal kényelmetlenebb PIN-kódos telefonkioldást válassza.

A gyártó ezért próbálkozott néhány áthidaló megoldással, de a viszonylag legpraktikusabb végül az iOS 14-5-tel megjelent funkció lett, ennek használatához azonban az iPhone-nal párosított Apple Watchra is szükség van. Maga az Apple sem elégedett teljesen ezzel a megoldással, így más megközelítéseket is vizsgál.

A FrontPageTech értesülése szerint az Apple már az új kihívásoknak megfelelően készül korszerűsíteni FaceID rendszerét, de előbb persze teszteltetné az újdonságot. Ehhez egy speciális tokba helyezné a megújított (a maszkos arcot is azonosítani tudó) arcfelismerő modult. A prototípus tok az iPhone 12 köré illeszkedik, jól látható extra érzékelő tömb ül a készülék felett. Ez a tok lehetővé teszi az iPhone 12 számára, hogy megkerülje a hagyományos Face ID tömböt, annak érdekében, hogy az új hardvert használhassa a tokban.

© FrontPageTech

Az újdonságot először a vállalat alkalmazottai próbálhatnák ki, és a megoldásnak köszönhetően nem kellene nyilvánosságra hozni a jövőbeni modellekhez tervezett változtatásokat, és új iPhone-ra sem lenne szükség a teszteléshez.

Egyelőre nem tudni, hogy valamelyik iPhone 13 modell megkaphatja-e ezt a módosított arcazonosítót, pedig tényleg jó lenne, mert nagyon úgy tűnik, hogy az arcmaszk még jó ideig velünk marad.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Az iPhone volt a legkelendőbb mobil 2021 végén

Az Apple okostelefonja lett 2021 negyedik negyedévének legnépszerűbb okostelefonja, de közel a konkurencia. Az ünnepi szezon megy a legerősebben általában az Apple-nél,...

Őrzi elsőségét az Apple

A tavalyi negyedik negyedévben is az Apple vált a globális okostelefon-piac vezető gyártójává, megismételve ezzel az egy évvel korábbi sikert – derül ki a...

Ismét az Apple adta el a legtöbb telefont

Az almás cég az év legforgalmasabb időszakában fordította meg a mérkőzést. A tavalyi év egyik nagy kérdése volt, hogy a dinamikus növekedést produkáló Xiaomi...

A holland bíróság beleállt az Apple pénzbeszedésébe

Bár viták és bírósági tárgyalások kereszttüzében áll az App Store, illetve az Apple üzletpolitikája, már vannak országok, ahol a fejlesztőknek nem kell „Apple-adót”...

Recent Comments