kedd, július 5, 2022
Home Iphone Az Apple is készül a 4. hullámra, újdonság jöhet az iPhone-okhoz

Az Apple is készül a 4. hullámra, újdonság jöhet az iPhone-okhoz

A világjárvány egyelőre nem fújt visszavonulót, és várhatóan még egy jó ideig tartani fog. Az arcmaszk is velünk marad, így érthető, ha ehhez kapcsolódó fejlesztésen dolgozik az Apple.

Tetszik, nem tetszik, mindennapjaink részévé vált az arcmaszk, még ha ezen a nyáron meg is szabadulhattunk tőle. Azonban nagyon is úgy tűnik, hogy csak átmenetileg, egyre több jel utal ugyanis arra, hogy küszöbön a járvány 4. hulláma. Elsőként valószínűleg a kötelező maszkviselés tér majd vissza, és vele együtt az a probléma, hogy mit kezdjen egy részben maszkkal takart arccal az okostelefon arcfelismerője.

A problémával az innovációban jeleskedő Apple is találkozott, amikor az iPhone-ok Face ID-ja nem tudta azonosítani a maszkot viselő felhasználót, aki így arra kényszerült, hogy a sokkal kényelmetlenebb PIN-kódos telefonkioldást válassza.

A gyártó ezért próbálkozott néhány áthidaló megoldással, de a viszonylag legpraktikusabb végül az iOS 14-5-tel megjelent funkció lett, ennek használatához azonban az iPhone-nal párosított Apple Watchra is szükség van. Maga az Apple sem elégedett teljesen ezzel a megoldással, így más megközelítéseket is vizsgál.

A FrontPageTech értesülése szerint az Apple már az új kihívásoknak megfelelően készül korszerűsíteni FaceID rendszerét, de előbb persze teszteltetné az újdonságot. Ehhez egy speciális tokba helyezné a megújított (a maszkos arcot is azonosítani tudó) arcfelismerő modult. A prototípus tok az iPhone 12 köré illeszkedik, jól látható extra érzékelő tömb ül a készülék felett. Ez a tok lehetővé teszi az iPhone 12 számára, hogy megkerülje a hagyományos Face ID tömböt, annak érdekében, hogy az új hardvert használhassa a tokban.

© FrontPageTech

Az újdonságot először a vállalat alkalmazottai próbálhatnák ki, és a megoldásnak köszönhetően nem kellene nyilvánosságra hozni a jövőbeni modellekhez tervezett változtatásokat, és új iPhone-ra sem lenne szükség a teszteléshez.

Egyelőre nem tudni, hogy valamelyik iPhone 13 modell megkaphatja-e ezt a módosított arcazonosítót, pedig tényleg jó lenne, mert nagyon úgy tűnik, hogy az arcmaszk még jó ideig velünk marad.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments