csütörtök, december 8, 2022
Home Iphone Az Apple is készül a 4. hullámra, újdonság jöhet az iPhone-okhoz

Az Apple is készül a 4. hullámra, újdonság jöhet az iPhone-okhoz

A világjárvány egyelőre nem fújt visszavonulót, és várhatóan még egy jó ideig tartani fog. Az arcmaszk is velünk marad, így érthető, ha ehhez kapcsolódó fejlesztésen dolgozik az Apple.

Tetszik, nem tetszik, mindennapjaink részévé vált az arcmaszk, még ha ezen a nyáron meg is szabadulhattunk tőle. Azonban nagyon is úgy tűnik, hogy csak átmenetileg, egyre több jel utal ugyanis arra, hogy küszöbön a járvány 4. hulláma. Elsőként valószínűleg a kötelező maszkviselés tér majd vissza, és vele együtt az a probléma, hogy mit kezdjen egy részben maszkkal takart arccal az okostelefon arcfelismerője.

A problémával az innovációban jeleskedő Apple is találkozott, amikor az iPhone-ok Face ID-ja nem tudta azonosítani a maszkot viselő felhasználót, aki így arra kényszerült, hogy a sokkal kényelmetlenebb PIN-kódos telefonkioldást válassza.

A gyártó ezért próbálkozott néhány áthidaló megoldással, de a viszonylag legpraktikusabb végül az iOS 14-5-tel megjelent funkció lett, ennek használatához azonban az iPhone-nal párosított Apple Watchra is szükség van. Maga az Apple sem elégedett teljesen ezzel a megoldással, így más megközelítéseket is vizsgál.

A FrontPageTech értesülése szerint az Apple már az új kihívásoknak megfelelően készül korszerűsíteni FaceID rendszerét, de előbb persze teszteltetné az újdonságot. Ehhez egy speciális tokba helyezné a megújított (a maszkos arcot is azonosítani tudó) arcfelismerő modult. A prototípus tok az iPhone 12 köré illeszkedik, jól látható extra érzékelő tömb ül a készülék felett. Ez a tok lehetővé teszi az iPhone 12 számára, hogy megkerülje a hagyományos Face ID tömböt, annak érdekében, hogy az új hardvert használhassa a tokban.

© FrontPageTech

Az újdonságot először a vállalat alkalmazottai próbálhatnák ki, és a megoldásnak köszönhetően nem kellene nyilvánosságra hozni a jövőbeni modellekhez tervezett változtatásokat, és új iPhone-ra sem lenne szükség a teszteléshez.

Egyelőre nem tudni, hogy valamelyik iPhone 13 modell megkaphatja-e ezt a módosított arcazonosítót, pedig tényleg jó lenne, mert nagyon úgy tűnik, hogy az arcmaszk még jó ideig velünk marad.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Az Apple Car kevesebbe kerül majd mint 100 ezer dollár és kiderült, mikor vezetik be

Fő versenytársa valószínűleg a Tesla lesz. Az Apple 2026-ig szeretne piacra dobni egy Apple márkájú, fogyasztóbarát járművet, és az a célja, hogy 100 ezer...

Zseniális ékszerek készülnek kidobott iPhone-okból

Gab Bois művészetét nehéz jól leírhatóan jellemezni, de ha azt mondjuk, hogy ő volt annak az IKEA-kanapénak az egyik ötletgazdája,...

Felrobbant az okosórák piaca, de nem az Apple Watchtól

És nem is a Samsungtól: Indiában megrohamozták a boltokat az olcsó helyi termékek miatt. Érdekesen alakult az okosórák piaca az elmúlt egy évben:  Minden...

Az iPhone 15-tel korszakváltásra készülhet az Apple, már ha igazak a pletykák

Teljes átalakuláson eshet át az iPhone 15-ös modellcsalád. Az Apple alig három hónapja dobta piacra legújabb okostelefonjait, az iPhone 14-modellcsalád tagjait, máris...

Recent Comments