hétfő, február 6, 2023
Home Apple hírek Az Apple kiad egy spéci szemüveget, ami állítólag olyan gyors lesz, mint...

Az Apple kiad egy spéci szemüveget, ami állítólag olyan gyors lesz, mint a Mac számítógép

A piaci pletykákat jól ismerő Ming-Csi Kuo szerint 2022 negyedik negyedévében, karácsony tájékán robbanhat be a köztudatba az Apple legújabb terméke, a régóta fejlesztett AR-headset.

Az iparági források alapján az Apple egy különleges autón és egy AR-szemüvegen is dolgozik, amellyel végre ők is belépnének az egyre jobb fejlesztői lehetőséggel rendelkező kiterjesztett valóság piacára. Míg azonban előbbire továbbra is hosszú éveket kell várniuk a fogyasztóknak, a headset már jövő év végén megérkezhet.

Az ezzel kapcsolatos információt az egyik legjobban értesült Apple-specialista, Ming-Csi Kuo szállította. Az elemző úgy véli, hogy a két processzorral szerelt eszközt 2022 negyedik negyedévében adhatja ki az almás cég. Kuo azt is tudni véli, hogy a készülék legalább olyan gyors lesz, mint amilyen sebességre az M1 lapkával szerelt MacBookok képesek.

Az újdonság egyik legfontosabb részét, a kijelzőpárt állítólag a Sony gyártja; a panel egy 4K-s és OLED minőségű felület vagyis a látottakkal valószínűleg nem lesz gond.

Az általában pontos híreiről ismert elemző azt is állította a MacRumors szerint, hogy az eszköz önállóan működik, ami komoly előnyt jelentene a konkurens termékekhez képest. Kuo szerint ez a jellemző fontos stratégiai elem is, mert az Apple azt szeretné, ha a készülék idővel teljesen leváltaná az iPhone-t. Érzései alapján erre tízéves távlatban kerülhet sor.

Azt nem tudni, hogy Kuo mennyire vette figyelembe a koronavírus-járvány okozta gyártási és logisztikai nehézségeket, márpedig ezeket még a jövő évben is tapasztalja majd a világ a legutolsó jelentések szerint. Így pedig előfordulhat, hogy még többet kell várni, mire a szemüveg bemutatkozik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Kétségbeesetten keresi a gazdáját 150 milliárd dollár

A bulinak vége, a kijózanodás is megvolt, a másnaposságon is túl vagyunk. Na és most hogyan tovább? – ezzel a mérsékelten költői képpel festették...

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Recent Comments