szerda, július 6, 2022
Home Apple hírek Az Apple kiad egy spéci szemüveget, ami állítólag olyan gyors lesz, mint...

Az Apple kiad egy spéci szemüveget, ami állítólag olyan gyors lesz, mint a Mac számítógép

A piaci pletykákat jól ismerő Ming-Csi Kuo szerint 2022 negyedik negyedévében, karácsony tájékán robbanhat be a köztudatba az Apple legújabb terméke, a régóta fejlesztett AR-headset.

Az iparági források alapján az Apple egy különleges autón és egy AR-szemüvegen is dolgozik, amellyel végre ők is belépnének az egyre jobb fejlesztői lehetőséggel rendelkező kiterjesztett valóság piacára. Míg azonban előbbire továbbra is hosszú éveket kell várniuk a fogyasztóknak, a headset már jövő év végén megérkezhet.

Az ezzel kapcsolatos információt az egyik legjobban értesült Apple-specialista, Ming-Csi Kuo szállította. Az elemző úgy véli, hogy a két processzorral szerelt eszközt 2022 negyedik negyedévében adhatja ki az almás cég. Kuo azt is tudni véli, hogy a készülék legalább olyan gyors lesz, mint amilyen sebességre az M1 lapkával szerelt MacBookok képesek.

Az újdonság egyik legfontosabb részét, a kijelzőpárt állítólag a Sony gyártja; a panel egy 4K-s és OLED minőségű felület vagyis a látottakkal valószínűleg nem lesz gond.

Az általában pontos híreiről ismert elemző azt is állította a MacRumors szerint, hogy az eszköz önállóan működik, ami komoly előnyt jelentene a konkurens termékekhez képest. Kuo szerint ez a jellemző fontos stratégiai elem is, mert az Apple azt szeretné, ha a készülék idővel teljesen leváltaná az iPhone-t. Érzései alapján erre tízéves távlatban kerülhet sor.

Azt nem tudni, hogy Kuo mennyire vette figyelembe a koronavírus-járvány okozta gyártási és logisztikai nehézségeket, márpedig ezeket még a jövő évben is tapasztalja majd a világ a legutolsó jelentések szerint. Így pedig előfordulhat, hogy még többet kell várni, mire a szemüveg bemutatkozik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments