csütörtök, január 20, 2022
Home Apple hírek Az Apple levédetett egy ötletet: így könnyebb helyesen írni az iPhone-okon

Az Apple levédetett egy ötletet: így könnyebb helyesen írni az iPhone-okon

A mobilon való üzenetírás egyik gyakori problémája, hogy ha gépelés közben hibát vétünk, szinte biztos, hogy az egész szót kitöröljük. Az Apple szerint ezt máshogy is lehetne, ráadásul teljesen automatikusan.

Mint ahogy sok vállalat, úgy az Apple-is nyújt be szabadalmakat, ha egy különlegesebb ötletet szeretnének levédetni. Ennek pedig nem feltétlenül csak a kamerához vagy akkumulátorhoz lehet köze. A készüléken elérhető szolgáltatásokat is folyamatosan javítják Tim Cookék, amit a most nyilvánosságra került projekt is igazol: egy újabb szabadalmuk ugyanis arról árulkodik, hogyan lehetne még pontosabban üzenetet írni az iPhone-on.

Az ötlet hátterében az az elképzelés áll, hogy a rendszer ne a hibásnak vélt szó egészét jelölje ki javításra, hanem csak azt a karaktert (vagy karaktereket), amelyikkel gond van, és nem illik az adott kifejezésbe – írta a PhoneArena. Az Apple elgondolása szerint ez a folyamat teljesen automatikusan történne, méghozzá úgy, hogy az íráskor megjelenő kurzor rögtön a hibás karakterekhez ugorna, hogy a felhasználónak csak a problémás betűket kelljen kicserélnie.

A módszer elvben gyorsíthatná az üzenetíráskor keletkező hibák javítását, emellett véget vethetne annak a szokásnak is, amivel valószínűleg sok telefonhasználó szembesült már: amikor a leírt szavak valamelyikénél hibát vétünk, a legtöbben az egész kifejezést törlik, hogy aztán újra leírják, de immár helyesen. (Az Apple rendszerében a szóközt lenyomva tartva ugyan most is vissza lehet navigálni az elgépelt betűkhöz, de ez lassú és körülményes, főleg, ha egy hosszabb szövegben kell keresgélni.)

© U.S. Patent and Trademark Office (USPTO)

Az Apple azt természetesen nem közli a szabadalomban, hogy mikor szeretné bevezetni az új módszert. A vonatkozó szakmai leírást egyébként 2017 júniusában nyújtották be.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát A Momentum ifjú politikusa...

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és...

Az Apple szerint milliók biztonságát kockáztatják

A technológiai óriásvállalat, az Apple az amerikai törvényhozóknak írt levelében azt állítja, hogy a szenátusban tárgyalt két trösztellenes törvényjavaslat veszélyezteti az iPhone-felhasználók millióinak a...

Veszélybe kerültek az Apple-felhasználók – Napi.hu

 A 9to5Mac szerint a FingerprintJS nyilvánosságra hozott egy olyan sérülékenységet, amely lehetővé teszi a támadók számára, hogy megszerezzék a Safari 15-ben tárolt böngészőelőzményeket,...

Recent Comments