csütörtök, május 19, 2022
Home Apple Watch Az Apple órái töltési hibákat produkálnak a legújabb szoftverfrissítés óta

Az Apple órái töltési hibákat produkálnak a legújabb szoftverfrissítés óta

A nem gyári töltőket érinti a hiba, ami az Apple WatchOS 8.3-as verziójában jelent meg.

Ugyan az Apple okosóiráin futó operációs rendszer, a WatchOS legújabb, 8.3-as változata pont arra volt hivatott, hogy a szoftverben felfedezett hibákat javítsa, egy új, elég idegesítő bugot is hozott sajnos. Akik az Apple hivatalos kiegészítői mellett vagy helyett más cégek kábeleit vagy állványait is használni szeretnék, azok bajba kerültek, sokak órája ugyanis nem tölt ezekkel.

A hibáról hivatalos megerősítés még nem érkezett, de számos felhasználó írt a különböző közösségi médiumokon arról, hogy Apple órája nem, vagy csak minimálisan töltődik a WatchOS 8.3 telepítés óta, ha külső gyártó töltőjét használja.

Egy Reddit-poszt alatt például számos vásárló jelezte, hogy nála is fennáll a probléma, ami miatt egyáltalán nem, egyes esetekben pedig összesen két százaléknyit tölt az órájuk akkumulátora. Ugyanitt volt olyan kommentelő is, aki próbaképpen feltelepítette a 8.4-es szoftver bétaváltozatát is, ám a töltéssel kapcsolatos problémát ez sem oldotta meg.


Mivel az Apple Watchok tulajdonosai nem kaptak róla értesítést, hogy a szoftverfrissítéssel megszűnt volna a külső töltők támogatása, minden bizonnyal nem szándékosan iktatta ezeket ki az Apple, hanem tényleg egy bugról van szó.

Fontos megjegyezni azt is, hogy nem minden, nem az Apple által gyártott töltő esetében áll fenn a probléma, több posztoló is említette, hogy az Amazon piacterén vásárolt, kifejezetten olcsó modellek voltak azok, amik nem működnek megfelelően a frissítés óta. Amíg nem oldódik meg a probléma, látszólag nincs jobb javaslat, mint hogy aki teheti, használjon eredeti Apple töltőt, ha egy másik modellt érint a töltési hiba.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments