Home Macbook Az Apple saját M1 chipjével támad az új Macbook-felhozatal, íme minden mai...

Az Apple saját M1 chipjével támad az új Macbook-felhozatal, íme minden mai bejelentés!

A ma esti One More Thing berkein belül bemutatkozott a 2020-as MacBook Air, amit már az Apple saját gyártú, ARM-alapú chipje hajt, nevezetesen az M1, ami egy nyolcmagos, 5nm-es chipként fog elhíresülni, alapja pedig az A14 Bionic proci.

Advertisement 1


Az új Air kapcsán azt állítja az Apple, hogy a ma piacon lévő PC laptopok 98%-ánál gyorsabb, az Inteles MacBook Airhez képest pedig 3,5-ször gyorsabb. 15 órányi webböngészésre és 18 órányi videózásra elég a friss hardver, de ha a specifikációk farvizére evezünk, akkor 13,3 colos képernyővel, 8 / 16 GB RAM-mal, 720p-s webkamerával, 256 / 512 GB / 1 TB / 2 TB tárhellyel, Thunderbolt csatlakozóval, USB 4-gyel, Wi-Fi 6-tal és Touch ID-vel érkezik a rendszer.

Ezeknél 429,990 és 529,990 forint a végösszeg, attól függően, hogy a kisebb tárhelyes, egy maggal kevesebb videókártyával rendelkező Airt választjuk-e.

Az Apple saját M1 chipjével támad az új Macbook-felhozatal, íme minden mai bejelentés! - 2. kép

A 13 colos MacBook Pro is leleplezésre került, ami nyolc magos GPU-val, aktív hűtőrendszer, valamint az előző generációhoz mérten 2,8-szoros sebességgel jön. 17 órányi böngészésre és 20 órányi videózásra elegendő az akkumulátor, ez pedig az előző generációhoz mérten dupla akkora üzemidőt jelent. Természetesen ezeknél is már az M1 chip leselkedik ránk.

949,990 (16 colos) és 549,990 (13 colos) forint a kezdőár, de természetesen konfigurációtól függően még jóval feljebb mehetünk ezeknél.

Az Apple saját M1 chipjével támad az új Macbook-felhozatal, íme minden mai bejelentés! - 3. kép

A kompaktság megtestesülése, a Mac Mini következik a sorban, amit természetesen megint csak az M1 chippel vérteztek fel. A november 17-étől kapható, 309,990 forintos indulóárral bíró gépezet 8 / 16 GB RAM-ot kapott, 256 / 512 GB / 1 TB / 2 TB-nyi SSD-vel kérhetjük ki.

Méretében 3,6 x 19,7 x 19,7 centiméteres a komplett masinéria, tömegben pedig 1,2 kilogrammot nyom, szóval gyakorlatilag kimondhatjuk, hogy egy irtózatosan pici kiszerelésbe sikerült hatalmas erőt préselnie a cupertniói brigádnak.

Az Apple saját M1 chipjével támad az új Macbook-felhozatal, íme minden mai bejelentés! - 4. kép

Végül, de nem utolsó sorban, itt van még a Big Sur operációs rendszer, ami alapból rákerül a friss gépezetekre, és egy totálisan új interfészt prezentál a felhasználók számára. Sokkal több app lesz futtatható a rendszeren, és összességében egy jóval gyorsabb élményt hoz a megoldás, mint a korábbi OS-ek.

A régóta várt Big Sur november 12-én fog hivatalosan megjelenni, úgyhogy már nem kell sokat aludni a frissítésig!

Az Apple saját M1 chipjével támad az új Macbook-felhozatal, íme minden mai bejelentés! - 5. kép

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Évek óta várt funkciót kaphat az új iPhone – mutatjuk | nuus.hu

Minden jel arra mutat, hogy az Apple idén ősszel érkező iPhone-jai Always –On Displayt is kapnak. Több szivárogtató is állítja már ezt. A cég...

Magyar fotós nyerte az idei iPhone Photography Awards-ot – Pixinfo.com

Idén is meghirdették a Nemzetközi iPhone Fotográfiai Díjat, amelyre – nevéből láthatóan – csak iPhone okostelefonnal készült képekkel lehetett nevezni. A zsűri döntése alapján...

Automatikusan változó háttérképek töltöttség kijelzéshez iPhone-ra | Techwok

Az elmúlt évek során számtalan látványos háttérképet mutattunk már okostelefonokhoz és asztali rendszerekhez egyaránt. Személyes kedvenceink a Vladstudio által készített azonnal felismerhető, egyedi stílusú...

Luxusházat kaphatnak a jövő évi csúcs iPhone-ok

Jelenleg csak az Apple Watch Series 6 kapható titánházas kivitelben. Egyelőre úgy tűnik, hogy az idén ősszel bemutatkozó iPhone 13 okostelefonok a nagy képet nézve...

Recent Comments