Home Apple hírek Az Apple teszi zsebre a mobilos profit kétharmadát

Az Apple teszi zsebre a mobilos profit kétharmadát

A kínai gyártók jóval alacsonyabb profitrátával dolgoznak.

Már az is nagyon kiemelkedő eredmény, hogy az okostelefon-piac összbevételének 32 százaléka az Apple számlájára megy, az azonban még ennél is megdöbbentőbb adat, hogy az okostelefonokon realizált nyereségnek a 66 százalékát az almás cég fölözi le a Counterpoint piackutató cég adatai szerint. 

Az Apple főként az Egyesült Államokban, az Európai Unióban és Japánban található lojális felhasználói táborának köszönheti azt, hogy olyan profitrátával dolgozhat, amelyről riválisai csak álmodozhatnak. Elemzők szerint a vállalat teljes ökoszisztémája elég erős ahhoz, hogy az Apple az elkövetkező években is stabil bevételeket érjen el. Ami pedig a közeljövőt illeti, nőni fog a vállalat profitja az ünnepi időszakban elért forgalomnak kösznhetően, mivel az új iPhone-modellek egyre inkább teret nyernek.

1

Profit tekintetében a második helyen álló Samsung az iparág teljes nyereségének 17 százalékát tudhatja magáénak, ami főként a Galaxy A sorozat jó szereplésének és a Galaxy Note 10 sorozat pozitív indulásának tudható be.

Az okostelefonok eladásából elért globális profit 2019 harmadik negyedévében 11 százalékkal 12 milliárd dollárra csökkent az előző év azonos időszakához képest a középkategóriás modellek választékának növekedése és a jelentősebb gyártók bevételeinek csökkenése miatt. A legnagyobb tíz márka közül csak a Samsung és a Huawei tudta növelni bevételét a negyedévben az előző év megegyező időszakához képest. Ráadásul a prémium modellek csereciklusa meghosszabbodott, mivel az új hardverfunkciók kevésbé ösztönöznek a váltásra. 

A kínai gyártók alacsony profitrátával dolgoznak, de magasabbal, mint a korábbi években, mivel Kínán kívül is terjeszkednek és drágább modellek ugyancsak megjelennek a kínálatukban. Néhányuk új bevételekhez jut pénzügyi szolgáltatásokból, IoT termékekből és más területekről.

Az elkövetkezendő időszakban az 5G elterjedése egyes felhasználókat készülékcserére ösztönöz majd, ami minden bizonnyal növelni fogja a gyártók bevételeit. A kínai vállalatok – Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi – sokat nyerhetnek agresszív 5G stratégiájuknak köszönhetően, és a technológiaváltást kihasználva növelhetik nyereségességüket. Azonban várhatóan nőni fog a mobilgyártáshoz felhasznált alapanyagok ára is, ami némileg visszafogja majd a profitráták növekedését.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Most Popular

Az Apple teszi zsebre a mobilos profit kétharmadát

A kínai gyártók jóval alacsonyabb profitrátával dolgoznak. Már az is nagyon kiemelkedő eredmény, hogy az okostelefon-piac összbevételének 32 százaléka az Apple számlájára megy, az...

A 6+1 legjobb naptár program iPhone-ra 2021-ben | Techwok

Egy okostelefon kiválóan alkalmas arra, hogy segítsen minket a napi munka során. A naptár alkalmazások segítségével például folyamatosan naprakészek lehetünk tennivalóinkkal kapcsolatban, akár hetekkel,...

Vezeték nélküli energiabank készülhet az iPhone 12-höz

Az Apple állítólag már dolgozik a MagSafe technológiás, vezeték nélküli powerbanken. Sok érdekes kiegészítő készült már az iPhone 12 mobilokhoz – ez annak köszönhető, hogy...

Trükkösen helyezné el a kamerákat az Apple az összehajtható iPhone-okon

Azt már sejteni lehet, hogy az Apple is dolgozik összehajtható telefonon. Egy szabadalmi bejelentés pedig azt sugallja, hogy felhasználná egy ilyen készülék házának...

Recent Comments