Home Apple hírek Az Apple után a a Huawei is elektromos autót építene

Az Apple után a a Huawei is elektromos autót építene

Úgy tűnik, hogy a mobilgyártók szimpatizálni kezdtek az autógyártással…

Az már korábban kiderült, hogy az Apple elektromos autót szeretne építeni, a projektet Titan néven indították. Januárban az is napvilágot látott, hogy a Hyundai már kezdeti megbeszéléseket folytat az almás márkával arról, hogy közösen fejlesszenek és gyártsanak önvezető elektromos autókat.

– Hirdetés –

Egy hónapja már arról szóltak a hírek, hogy 3,5 milliárd dolláros megállapodást kötött az Apple a Hyundai-jal arról, hogy használhassák a Kia Motors Georgia állam-beli gyártó telepét.

Annak érdekében, hogy egy teljesen autonóm autót fejlesszenek, vezető ülés nélkül. E hírt azonban később a Hyundai és a Kia is cáfolta.

Business Insider Deutschland szerint azonban az Apple felkérte a Porsche karosszéria fejlesztés részlegének alelnökét, Dr. Manfred Harrert,hogy működjön közre a Titan projektben. Mindemellett a Financial Times szerint az Apple több japán autómárkával is kapcsolatba lépett, beleértve a Nissant is…

A Huawei is hasonló terveket sző

Mostanra azonban kiderült, hogy az Amerikában épp üldözött Huawei is, saját név alatt, elektromosautó-építésben kezdett el gondolkodni. Terveik szerint pár modellt már idén bemutatnának. Erről a Reuters számolt be.

Beszámolójuk szerint a Huawei Technologies Co Ltd a szintén kínai Changan Automobile-lal és más autógyártókkal is tárgyal. Erre többek között azért is van szükség, mert a Huaweit érintő amerikai szankciók miatt az okostelefon részlegük egy részét eladni kényszerülnek az életben maradás érdekében.

A hírekkel ellentétben azonban a Huawei szóvivője pontosította az autóipar felé való nyitást.

“A Huawei nem autógyártó. Azonban az ICT-n (information and communications technology = információs és kommunikációs technológia) keresztül az a célunk, hogy digitális autó-orientálttá és új alkatrész-szolgáltatóvá váljunk, lehetővé téve az OEM gyártók (Original Equipment Manufacturer) számára, hogy jobb járműveket építhessenek.”

A Huawei állítólag elkezdett elektromos járműveket tervezni és megkeresett hazai (kínai) beszállítókat, azzai a céllal, hogy már idén hivatalosan bemutathassák projektjüket, terveiket.

Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzleti csoportjának vezetője, aki a céget a világ egyik legnagyobb okostelefongyártójává tette, az elektromos járművekkel a tömegpiaci szegmenst szeretné megcélozni.

Miután a Reuters beszámolt a megbeszélésekről, a Changan és a további potenciális közreműködők részvényei emelkedni kezdtek. Bár az érintett felek nem erősítették meg a híreket.

Szükség van a váltásra

Ugyanakkor van realitása a történetnek. Mivel Kína technológiai vállalatai számára egyre inkább az elektromos járművekre összpontosítanak. Ezen kívül, mivel Pekingben drasztikus a légszennyezettség, nagyon népszerűsítik is az károsanyag-kibocsátás nélküli járműveket.

Az új energiájú járművek (NEV), beleértve a tisztán akkumulátoros elektromos járművek, valamint a plug-in hibrid és hidrogén üzemanyagcellás járművek értékesítése 2025-re várhatóan Kína éves éves autóeladásának 20%-át teszi majd ki.

“A Huawei-re vonatkozó újszerű és bonyolult amerikai korlátozások lassan megfojtják a vállalatot” – idézi Dan Wanget, a Gavekal Dragonomics kutatócég technológiai elemzőjét a Reuters. “Tehát van értelme annak, haa vállalat kevésbé chip-intenzív iparágak felé fordul, annak érdekében, hogy fenntartsa a működését.”

Az Egyesült Államokban egyébként az Amazon.com Inc és az Alphabet Inc is fejleszt autókkal kapcsolatos technológiákat, vagy befektet intelligens autókkal kapcsolatos startupokba.

A Huawei évek óta számos technológiát fejlesztett ki az elektromos autók számára, beleértve az autóba telepített szoftverrendszereket, az autók érzékelőit és az 5G kommunikációs hardvereket.
A vállalat most állítólag olyan autógyártókkal is kapcsolatba lépett, mint a Daimler, a General Motors és a SAIC Motor. A cél, hogy közösen fejlesszék az intelligens autótechnológiákat.

A kínai szabadalmi bejegyzések szerint a Huawei múlt héten legalább négy, elektromos járművekhez kapcsolódó szabadalmat kapott.

Autós és autósportos témában az okostelefon-gyártók közül legutóbb a Xiami neve került elő, mely az F1-es Mercedes csapattal együttműködve alkotott merecdeses elektromos rollert.

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments