Home Iphone Az idei iPhone AOD-t és beépített ujjlenyomat-olvasót...

Az idei iPhone AOD-t és beépített ujjlenyomat-olvasót…

2021.02.17| Android Authority

A friss pletykák szerint a 2021-es iPhone széria két fontos és rég várt újítást hozhat.

Néhány új pletyka szerint az iPhone 13-as sorozat (vagy az iPhone 12S-sorozat, ebben nem vagyunk biztosak) átvehet néhány Android-funkciót. A pletykák szerint mindig bekapcsolt kijelző (AOD) és a megjelenítőbe épített ujjlenyomat-érzékelő is az újdonságok között lesz. A pletykák még 120Hz képernyőfrissítésről is szólnak.

Hosszú hónapok választanak el bennünket a 2021-es iPhone sorozat bevezetésétől. Azonban a világjárványnak köszönhetően az Apple nem tudja szigorúan ellenőrizni az olyan információszivárgásokat, mint általában, ez azt jelenti, hogy a szokásosnál több korai pletyka jelenik meg.

Az idei iPhone AOD-t és beépített ujjlenyomat-olvasót hozhat

E pletykák egy része Max Weinbach hírhozótól származik. Néhány, tőle érkezett részletet megosztott az Everything Apple Pro YouTube csatornával, amely aztán egy videót tett közzé erről. A videóban azt állítják, hogy három figyelemre méltó új funkció kerülhet az iPhone 13 sorozatba.

iPhone 13: Felzárkózás?

Az Apple évek óta kizárólag a kapacitív ujjlenyomat-érzékelőkre támaszkodott a biometrikus biztonság érdekében az iPhone-okban. Az iPhone X 2017-es piacra dobásával a vállalat mindent feltett a Face ID-re és csak a pénztárca-barát iPhone modellek esetében ragaszkodtak ujjlenyomat-érzékelőkhöz. Így az Apple teljesen kihagyta a kijelzőn megjelenő ujjlenyomat-érzékelők jelenlegi trendjét.

[embedded content]

Ez azonban megváltozhat az iPhone 13 sorozatnál. Ennek akkor is van értelme, ha belegondolunk, hogy a jelenleg zajló járvány megnehezíti a Face ID-t, mivel mindannyian sokszor maszkot viselünk. Az ujjlenyomat-érzékelők egyszerűen praktikusabbak.

Hasonlóképpen az Androidos telefonok már évek óta rendelkeznek always-on display-jel. Weinbach szerint az Apple AOD-verziója nagyon egyszerű lesz; “alapvetően úgy néz ki, mint egy tompított zárképernyő” – mondta.

Végül az iPhone-ok 120Hz-es kijelzőfrissítési gyakoriságot kaphatnak. Érdekes módon már vannak ilyen funkcióval rendelkező iPad-ek, de még az iPhone 12-es sorozat is 60Hz-es frissítéssel rendelkezik, ami miatt megszólták a készülékeket 2020 őszén, a bejelentéskor. Eközben jóformán minden zászlóshajó Androidos okostelefon az elmúlt egy-két évben rendelkezik legalább 90Hz-es kijelzővel.

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Most Popular

Többek közt iPhone forgalmazásába kezd az LG

Hivatalos a partnerség, jönnek az Apple termékei a dél-koreai boltjaiba. Az elmúlt hetekben szórakoztató pletykák érkeztek az LG háza tájáról, az okostelefonos piacról való kilépéssel...

Új alkalmazást fejleszt a Google, könnyebb lesz iPhone-ról Androidra váltani

A Google már javában dolgozik a Switch to Android nevű alkalmazáson, hogy segítsen azoknak, akik iOS-ről Androidra váltanának. Úgy tűnik, a Google nagyon...

Az LG iPhone-okat fog árulni a saját boltjaiban | 24.hu

Az LG viszonteladói megállapodást kötött az Apple-lel, melynek eredményeként saját okostelefonjai helyett iPhone-okat és más Apple termékeket fog árusítani boltjaiban, így Apple Watch okosórát...

Az Apple után a Google anyacége is jó nagyot jelentett – Napi.hu

A hogyan az az Apple esetében is megtörtént: a várakozásokat meghaladó, 62 százalékos negyedéves adózott eredménynövekedésről jelentett az Alphabet, a Google anyavállalata, elsősorban...

Recent Comments