Home Iphone Az idei iPhone AOD-t és beépített ujjlenyomat-olvasót...

Az idei iPhone AOD-t és beépített ujjlenyomat-olvasót…

2021.02.17| Android Authority

A friss pletykák szerint a 2021-es iPhone széria két fontos és rég várt újítást hozhat.

Néhány új pletyka szerint az iPhone 13-as sorozat (vagy az iPhone 12S-sorozat, ebben nem vagyunk biztosak) átvehet néhány Android-funkciót. A pletykák szerint mindig bekapcsolt kijelző (AOD) és a megjelenítőbe épített ujjlenyomat-érzékelő is az újdonságok között lesz. A pletykák még 120Hz képernyőfrissítésről is szólnak.

Hosszú hónapok választanak el bennünket a 2021-es iPhone sorozat bevezetésétől. Azonban a világjárványnak köszönhetően az Apple nem tudja szigorúan ellenőrizni az olyan információszivárgásokat, mint általában, ez azt jelenti, hogy a szokásosnál több korai pletyka jelenik meg.

Az idei iPhone AOD-t és beépített ujjlenyomat-olvasót hozhat

E pletykák egy része Max Weinbach hírhozótól származik. Néhány, tőle érkezett részletet megosztott az Everything Apple Pro YouTube csatornával, amely aztán egy videót tett közzé erről. A videóban azt állítják, hogy három figyelemre méltó új funkció kerülhet az iPhone 13 sorozatba.

iPhone 13: Felzárkózás?

Az Apple évek óta kizárólag a kapacitív ujjlenyomat-érzékelőkre támaszkodott a biometrikus biztonság érdekében az iPhone-okban. Az iPhone X 2017-es piacra dobásával a vállalat mindent feltett a Face ID-re és csak a pénztárca-barát iPhone modellek esetében ragaszkodtak ujjlenyomat-érzékelőkhöz. Így az Apple teljesen kihagyta a kijelzőn megjelenő ujjlenyomat-érzékelők jelenlegi trendjét.

[embedded content]

Ez azonban megváltozhat az iPhone 13 sorozatnál. Ennek akkor is van értelme, ha belegondolunk, hogy a jelenleg zajló járvány megnehezíti a Face ID-t, mivel mindannyian sokszor maszkot viselünk. Az ujjlenyomat-érzékelők egyszerűen praktikusabbak.

Hasonlóképpen az Androidos telefonok már évek óta rendelkeznek always-on display-jel. Weinbach szerint az Apple AOD-verziója nagyon egyszerű lesz; “alapvetően úgy néz ki, mint egy tompított zárképernyő” – mondta.

Végül az iPhone-ok 120Hz-es kijelzőfrissítési gyakoriságot kaphatnak. Érdekes módon már vannak ilyen funkcióval rendelkező iPad-ek, de még az iPhone 12-es sorozat is 60Hz-es frissítéssel rendelkezik, ami miatt megszólták a készülékeket 2020 őszén, a bejelentéskor. Eközben jóformán minden zászlóshajó Androidos okostelefon az elmúlt egy-két évben rendelkezik legalább 90Hz-es kijelzővel.

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Most Popular

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Így nézett ki az első Apple 1 számítógép, ami idén 45 éves

Az Apple I vagy Apple 1 személyi számítógépet 1976-ban kezdték el árusítani, 666,66 dollárért lehetett megvásárolni. Bár nagyon kezdetleges volt, egy montitort és egy billentyűzetet...

Az iPhone-felhasználók 90 százaléka frissített eddig iOS 14-re

Az Apple hivatalos számokat nem közölt, de a Mixpanel szerint nagyjából a felhasználók 90 százaléka frissített már. Frissítések terén sosem állt rosszul az Apple és...

Recent Comments