csütörtök, január 20, 2022
Home Iphone Az Instagram tesz egy fontos gesztust az iPhone 12 tulajdonosoknak

Az Instagram tesz egy fontos gesztust az iPhone 12 tulajdonosoknak

Az újabb iOS-verzióval érkezett ProRAW képformátumot is támogatni fogja az Instagram. A változtatás előnye, hogy a nagyobb méretű képek közvetlenül a képmegosztóra is feltölthetők és szerkeszthetők lesznek.

A Facebook tulajdonában álló Instagram is támogatni fogja az Apple újabb mobiljain nemrég elérhetővé vált képformátumot, a ProRAW-ot. A fotós újdonsággal rendkívül részletgazdag képek állíthatók elő, miközben lehetőséget ad az Apple intelligens fotószerkesztési technológiáinak használatára is.

A ProRAW-ban készült képek viszont igen nagy méretűek (fotónként 25 megabájttal kell számolni), így bizonyos – elsősorban online – szolgáltatások nem, vagy csak korlátozottan fogadják be azokat. Az Instagram azonban nem gördít ilyen nehézséget a felhasználók elé: várhatóan még a héten megoldják, hogy a program iOS-verziója képes legyen használni az új fájlformátumot.

A változtatás fontos következménye, hogy a mobilfotósoknak nem kell egy másik alkalmazásban megnyitniuk a ProRAW típusú képet. Ehelyett rögtön az Instagramba is feltölthetik, és természetesen ugyanúgy szerkeszthetik, illetve filtereket (effekteket) adhatnak hozzá. Aztán pedig publikálhatják, akárcsak egy hagyományos, JPG kiterjesztésű képet.

A ProRAW csak az újabb 12-es széria drágább eszközeivel, vagyis az iPhone 12 Pro és Pro Max készülékekkel kompatibilis. Ez azt jelenti, hogy ez ennél régebbi eszközökön (de még az alap iPhone 12-esen sem) működik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát A Momentum ifjú politikusa...

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és...

Az Apple szerint milliók biztonságát kockáztatják

A technológiai óriásvállalat, az Apple az amerikai törvényhozóknak írt levelében azt állítja, hogy a szenátusban tárgyalt két trösztellenes törvényjavaslat veszélyezteti az iPhone-felhasználók millióinak a...

Veszélybe kerültek az Apple-felhasználók – Napi.hu

 A 9to5Mac szerint a FingerprintJS nyilvánosságra hozott egy olyan sérülékenységet, amely lehetővé teszi a támadók számára, hogy megszerezzék a Safari 15-ben tárolt böngészőelőzményeket,...

Recent Comments