kedd, október 4, 2022
Home Iphone Az iPhone-osok előtt is megnyitotta virtuális magánhálózatát a Google

Az iPhone-osok előtt is megnyitotta virtuális magánhálózatát a Google

Másfél évvel az androidos szolgáltatás megjelenése után immár az iPhone-osok, iPadesek nagy része is használhatja a Google virtuális magánhálózatát, a Google One VPN-t (VPN by Google One).

Egyértelmű volt a Google célja, amikor 2020 októberében elérhetővé tette a Google One VPN szolgáltatást az androidos okostelefonokon és tableteken: extra szintű védelmet kívánt nyújtani a felhasználóknak (amiből sajnos a mi országunk kimaradt).

A szolgáltatásról a Google a következőket írja: online állapotban a böngésző és az alkalmazások gyakran váltanak bizalmas információkat a netes szerverekkel. A webhelyek és az alkalmazások egy része elavult vagy gyenge titkosítást használ, esetleg egyáltalán nem használ ilyet. Védelem nélkül az úton lévő adatokat elfoghatják vagy módosíthatják a hackerek, azaz akár személyes adatok is kerülhetnek illetéktelen kezekbe.

A VPN bekapcsolása után viszont védettek lesznek az online információk, miután egy erős titkosítású „alagúton” haladnak át. A Google One VPN kioszt egy IP-címet a felhasználónak a tartózkodási helye alapján, hogy a webhelyek ennek a régiónak megfelelő tartalmakat jeleníthessenek meg, azonban nem tudják meghatározni a felhasználó pontos helyét, sem a várost, ahol éppen netezik.

A Google virtuális magánhálózata azonban nem ingyenes, mármint abban az értelemben nem az, hogy csak azon Google One tagok számára érhető el, akik a 2 TB-os Prémium csomagra fizettek elő. Viszont a VPN-t akár öt további családtag is használhatja. Ezt a szolgáltatását tette most elérhetővé a Google az iOS-esek, illetve az iPadOS-esek számára, hasonló feltételekkel, mint az androidosoknál. A további öt családtag bevonása itt is él, és mindegy, hogy iOS-es vagy androidos készüléket használnak.

Akárcsak az androidos Google One VPN esetén, az iOS-es változatnál sincs még Magyarország a támogatott országok között. Azonban ez a lista folyamatosan bővül, így van rá esély, hogy előbb-utóbb a magyar felhasználók is kipróbálhatják a Google védelmét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments