csütörtök, május 19, 2022
Home Iphone Az iPhone-osok előtt is megnyitotta virtuális magánhálózatát a Google

Az iPhone-osok előtt is megnyitotta virtuális magánhálózatát a Google

Másfél évvel az androidos szolgáltatás megjelenése után immár az iPhone-osok, iPadesek nagy része is használhatja a Google virtuális magánhálózatát, a Google One VPN-t (VPN by Google One).

Egyértelmű volt a Google célja, amikor 2020 októberében elérhetővé tette a Google One VPN szolgáltatást az androidos okostelefonokon és tableteken: extra szintű védelmet kívánt nyújtani a felhasználóknak (amiből sajnos a mi országunk kimaradt).

A szolgáltatásról a Google a következőket írja: online állapotban a böngésző és az alkalmazások gyakran váltanak bizalmas információkat a netes szerverekkel. A webhelyek és az alkalmazások egy része elavult vagy gyenge titkosítást használ, esetleg egyáltalán nem használ ilyet. Védelem nélkül az úton lévő adatokat elfoghatják vagy módosíthatják a hackerek, azaz akár személyes adatok is kerülhetnek illetéktelen kezekbe.

A VPN bekapcsolása után viszont védettek lesznek az online információk, miután egy erős titkosítású „alagúton” haladnak át. A Google One VPN kioszt egy IP-címet a felhasználónak a tartózkodási helye alapján, hogy a webhelyek ennek a régiónak megfelelő tartalmakat jeleníthessenek meg, azonban nem tudják meghatározni a felhasználó pontos helyét, sem a várost, ahol éppen netezik.

A Google virtuális magánhálózata azonban nem ingyenes, mármint abban az értelemben nem az, hogy csak azon Google One tagok számára érhető el, akik a 2 TB-os Prémium csomagra fizettek elő. Viszont a VPN-t akár öt további családtag is használhatja. Ezt a szolgáltatását tette most elérhetővé a Google az iOS-esek, illetve az iPadOS-esek számára, hasonló feltételekkel, mint az androidosoknál. A további öt családtag bevonása itt is él, és mindegy, hogy iOS-es vagy androidos készüléket használnak.

Akárcsak az androidos Google One VPN esetén, az iOS-es változatnál sincs még Magyarország a támogatott országok között. Azonban ez a lista folyamatosan bővül, így van rá esély, hogy előbb-utóbb a magyar felhasználók is kipróbálhatják a Google védelmét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments