hétfő, augusztus 2, 2021
Home Iphone Az új iPhone-nak nem csak a processzora lehet gyors, hanem még a...

Az új iPhone-nak nem csak a processzora lehet gyors, hanem még a képernyője is

Újabb jel utal arra, hogy az idén érkező legerősebb iPhone-ja, az iPhone 12 Pro Max 120 Hz-es képfrissítési rátával érkezik meg a felhasználókhoz. Ez gördülékenyebb felhasználói élményt hozhat – és nagyobb energiafogyasztást.

Mostanra már egészen szemmel látható közelségbe kerültek az idei új iPhone-ok. A szokásos szeptemberi megjelenés helyett már az Apple szerint is inkább az októberi forgalomba hozatal valószínűbb, de már az sincs túl messze, ilyenkor szoktak megsokasodni a kiszivárgások.

Most épp a megbízható iPhone-os értesüléseiről ismert Joe Prosser szolgált egy kis érdekességgel. Prosser szerint az iPhone 12 Pro Max kijelzője 120 Hz-es frissítési gyakorisággal rendelkezik. Az erről szóló videót alig két nappal azután osztotta meg, hogy egy jelentés arról írt, az iPhone 12 Próban biztos nem lesz ilyen technológia.

Prosser néhány kiszivárgott képernyőképet is hozott új állítása alátámasztásához. Ezeket állítólag egy iPhone 12 Pro Max PVT-vel készítették, amelynél a PVT a gyártás ellenőrzéséhez használt prototípust jelöli. Ez lényegében az első olyan készülék, ami végigmegy a gyártósoron, és azt mutatja, milyen telefonok jönnek le onnan – vagyis ebben már a végleges hardveres és szoftveres megoldások kerültek.

A fenti Twitter-bejegyzésben látható képek egyikén a kamera beállításait láthatjuk, amelynél a LiDAR működését is engedélyezhetjük. Emellett többek között továbbfejlesztett éjszakai üzemmódot, zajcsökkentést és egyéb más beállításokat is találni. A másik kimentett képernyőképen a 120 Hz-es frissítési ráta ki- és bekapcsoló gombját láthatjuk.

Aki kíváncsi rá, hogy a 120 Hz-es képfrissítés milyen hatással van a készülék energiafogyasztására (és így üzemidejére), az a Samsung Galaxy S20 Ultra példáján már megnézheti.

Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy ez még mindig nem tekinthető a végső konfigurációnak, tehát lehet, hogy a valód tömeggyártás megkezdése előtt az utolsó pillanatban változtat valamin az Apple.

[Kiszivárgott egy fotó az iPhone 12-ről, csalódottak lehetnek az Apple-rajongók]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Kamu, hogy a Tesla-vezér Elon Musk lehetett volna az Apple vezérigazgatója

Érdekes történet látott napvilágot, ugyanis a jövő hónapban jelenik meg a The Wall Street Journal újságírójának egy új könyve, mely a Power Play: Tesla, Elon...

Nem jó az Apple AirTagbe a rosszízű gombelem

Vagy legalábbis a gyártó nem vállal garanciát a megfelelő működésére. Elemeket nyelni potenciálisan életveszélyes móka, a probléma megtörténte esetén a szerencsétlenül jártakat haladéktalanul a sürgősségi...

Recent Comments