szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek BAMA - Apple kontra az egész világ

BAMA – Apple kontra az egész világ

A Statista infografikái az Apple-t a világ többi kontinensének óriásaival vetik össze, hogy miként viszonyulnak az egyes földrészek legnagyobb tőzsdei cégei a technológiai óriás hatalmához.

Nem is kétséges, az Apple nyer, de érdekes, hogy az egyes régiók legértékesebb vállalatainak értéke hogyan alakul, ha összehasonlítjuk a piaci kapitalizációs számaikat.

Ázsia produkálja közülük a legerősebb versenyzőt.

A Saudi Aramco, azaz a Szaúd-arábiai Olajtársaság 2022. február elején 1,98 billió dolláros piaci kapitalizációt mutatott – ez 69,5 százaléka az Apple 2,85 billió dolláros értékének. Európában már kezd nagyon egyoldalúvá válni a küzdelem, az LVMH francia luxuskonglomerátum nagyszerűen néz ki, amikor belép a ringbe, de nem tud igazi ütést bevinni 408 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

A súlycsoportok összeegyeztethetősége (a Statista következetesen a bokszolói szókészletet használja) itt véget ér.

Óceánia legértékesebbje, a melbourne-i székhelyű BHP bányavállalat piaci kapitalizációja az Apple 8,5 százalékának felel meg, míg a dél-amerikai Petrobras mindössze 3 százalékot ér el. Afrika legértékesebb részvénytársasága, a dél-afrikai Naspers kiadóvállalat piaci kapitalizációja mindössze 1,2 százaléka az Apple-nek tulajdonított csaknem 3 billiónak.

Borítóképünk illusztráció

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments