szerda, május 25, 2022
Home Apple hírek Beállíthatja magának, hogy a régebbi Apple TV-jén jobbak legyenek a színek

Beállíthatja magának, hogy a régebbi Apple TV-jén jobbak legyenek a színek

Az Apple áprilisi rendezvényén, az új Apple TV mellett egy olyan funkciót is bejelentettek, amelyet a régebbi Apple TV-k tulajdonosai is kihasználhatnak, ha javítani akarják készülékük színprofilját.

Az Apple TV beállításához már korábban is segítségül lehetett hívni iOS-es eszközöket, voltak olyan jellemzők, amelyeket csak magán a készüléken lehetett szabályozni. Az április 20-i Spring Loaded rendezvényen a hatodik generációs Apple TV-t bemutatta a gyártó (a készülék A12 chipet használ, új Siri távirányító jár hozzá, és egy olyan HDMI 2.1 portot is tartalmaz, amely támogatja a magasabb frissítési arányokat HDR tartalommal).

A televízió mellett egy új funkciót is bemutattak a készülék színeinek kiegyensúlyozásához, és az is kiderült, hogy ezt az újdonságot a korosabb Apple TV-k (Apple TV HD (2015) és későbbi verziók) tulajdonosai is kamatoztathatják majd.

A funkció – mutat rá a 9to5Mac – az új tvOS 14.5 része, és segíthet egyes Apple TV-k nem mindig pontos natív színeinek kalibrálásában. Az Apple magyarázata szerint: az innovatív színegyensúly-folyamat révén az Apple TV az iPhone-nal és a fejlett érzékelőkkel együttműködve javítja a televízió képminőségét. Az Apple TV az iPhone fényérzékelőjével hasonlítja össze a színegyensúlyt az operatőrök által világszerte alkalmazott iparági szabványokkal. Ezen adatok felhasználásával az Apple TV automatikusan testre szabja a videokimenetet, hogy sokkal pontosabb színeket és jobb kontrasztot nyújtson, anélkül, hogy a felhasználónak valaha is módosítania kellene a televíziós beállítást. A hamarosan érkező új funkció használatához a kompatibilis Apple TV-n kívül egy Face ID-val szerelt iPhone-ra is szükség van, valamint iOS 14.5-re és tvOS 14.5-re.

© 9to5Mac

© 9to5Mac

A 9to5Mac tesztelői szerint a kalibrálás után melegebbnek és természetesebbnek tűntek a színek. Viszont arra is felhívják a figyelmet, hogy a színkalibrálás nem érhető el a Dolby Vision funkcióval rendelkező Apple TV-knél, ugyanis ennek a technológiának saját színkalibrálási rendszere van.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments