Home Iphone Bedurrantak az Apple rakétái, úgy tűnik, mindenki iPhone-t akar

Bedurrantak az Apple rakétái, úgy tűnik, mindenki iPhone-t akar

Egy év alatt 54 százalékkal nőtt az Apple bevétele – derül ki a szerda este közzétett pénzügyi jelentésből. Ez különösen annál a cégnél számít nagy dolognak, amelynél már egy éve is a világ egyik legnagyobb bevételt elkönyvelő vállalatáról beszélhettük.

89,6 milliárd dollár folyt be az idei év első három hónapjában az Apple bankszámláira. Az amerikai vállalat idei első negyedévre vonatkozó jelentéséből kiderül, az éves szinten 54 százalékos növekedés motorját ezúttal az iPhone-eladások jelentették, melyek 66 százalékkal ugrottak meg a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Az Apple telefonjai 47,93 milliárd dolláros bevételt termeltek, míg egy éve “csak” 28,96 milliárd dolláron állt ez a mutató. A Mac számítógépek az egy évvel korábbi 5,35 milliárd dollár helyett ezúttal 9,10 milliárd dollárt hoztak (+70%), az iPad-eladások pedig 4,36 milliárdról 7,80 milliárdra nőttek (+79%) dollárban számolva. Az Apple Watch órából, AirPods fülhallgatókból illetve mindenféle kiegészítőkből 7,83 milliárd dollár folyt be a 6,28 milliárd helyett.

A hardvereladásokat a népszerű iPhone 12-széria hajtotta, valamint az Apple saját chipjével szerelt, nagyjából minden vetélytársra köröket verő új, M1-es számítógépek.

A tavalyi év során jelentős teret nyerő szolgáltatások – mint az Apple Music, az Apple Arcade, az Apple TV+, iCloud-tárhely és főleg az App Store – 13,34 milliárd dollár helyett 16,90 milliárd dollárnyi pénz generáltak.

Az Apple profitja egy év alatt 110 százalékkal növekedett.

Míg a tavalyi első negyedév 11,24 milliárd dollár hasznot hozott, az idei év első hónapjában 23,63 milliárd dollár volt a nyereség.

Az aktuálisan zajló, idei második negyedévben a múlt héten bemutatott új iMac és a bivalyerős, M1 chipes iPad Pro modellek lehetnek a fő bevételnövelő tényezők.

Ha máskor is tudni szeretne az Apple-világ híreiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Bedurrantak az Apple rakétái, úgy tűnik, mindenki iPhone-t akar

Egy év alatt 54 százalékkal nőtt az Apple bevétele – derül ki a szerda este közzétett pénzügyi jelentésből. Ez különösen annál a cégnél...

3,6 milliárd forintnyi bírságot kapott az Apple az App Store miatt Oroszországban

A Kaspersky Lab még 2019-ben panaszolta be az Apple-t az orosz versenyhivatalnál, a szervezet most hozta meg az ügyben a döntését. 12 millió...

Hamarosan jön az Apple M2 chip, és jó eséllyel mindent visz

Közel fél évvel ezelőtt mutatta be az Apple saját lapkakészletét, az Apple M1-et, ami több szempontból is lenyűgözte a techvilágot. A legutóbbi hírek...

Kettő helyett három év: Spanyolországban tovább lesznek garanciálisak az iPhone-ok

Nem az amerikai gyártó döntött így, az ország miniszteri tanácsa által hozott törvényjavaslat rendelkezik erről. Ha megszavazzák, a Samsungnak is változtatnia kell. Spanyolország...

Recent Comments