Home Apple Watch Bejelzett az Apple Watch egy 66 éves orvosnak, ez mentette meg az...

Bejelzett az Apple Watch egy 66 éves orvosnak, ez mentette meg az életét

Az amerikai aneszteziológus az edzőteremben érezte, hogy valami nincs rendben vele. Az Apple Watch által mért eredmény miatt döntött úgy, hogy bemegy a kórházba.

Több olyan esetről is hallhattunk már korábban, amikor az Apple Watch megmentette a viselője életét. Így járt például az a tinédzser fiú, akinél az osztályteremben ülve jelzett be a szerkezet, de egy magyar férfinek is óriási szerencséje van, hogy riasztott a kütyü. Most újabb ember köszönheti az életét az Apple készülékének.

A 9to5Mac beszámolója szerint a kaliforniai Antelope Valley kórházban aneszteziológusként dolgozó Donald W. Milne az edzőteremben egy elliptikus tréneren végezte a megszokott gyakorlatát, amikor a szokásosnál sűrűbben tapasztalt légszomjat. A 66 éves férfi azonnal bekapcsolta az Apple Watch EKG-funkcióját, hogy megnézze, nincs-e valami baj. Kiderült, hogy volt.

Az orvos – akinek korábban nem volt semmilyen szívbetegsége – készüléke olyan kilengést mutatott az EKG-ban, ami csak az edzés közben jelentkezett, a pihenéssel viszont visszatért a normál görbe.

Milne a háziorvosánál is elvégeztetett egy EKG-mérést, de semmilyen rendellenességet nem találtak, az orvos a korábbi eredményt látva viszont mégis úgy döntött, hogy beutalja őt a John Muir Concord kórház kardiológiájára. Miután a szakorvos is megvizsgálta, kiderült, a férfinek súlyos koszorúér-betegsége van, amit meg kell műteni. Egy gyors beavatkozást már elvégeztek rajta, a műtétjére pedig július 13-án kerül majd sor.

Az egészségügyi funkciók erősítése láthatóan az Apple Watch fontos fejlesztési iránya. A gyártó szándékai szerint a szerkezet hamarosan képes lesz különbséget tenni a szívroham és a pánikroham között, és nemsokára a véroxigénszint mérésére is képes lehet a kütyü.

Más gyártók is hasonló irányban gondolkodnak, a nagy konkurens Samsung például hamarosan egy pontos vérnyomásmérő funkcióval szerelt órát dobhat piacra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Az iPhone használata webkameraként Windows és macOS alatt | Techwok

Manapság egyre nagyobb szerepet kap életünkben a videochat, hiszen a vírushelyzet miatt sokan csak így tudják tartani a kapcsolatot ismerőseikkel, családtagjaikkal, vagy adott esetben...

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Az Apple 2017 óta nem tett ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okba, de ez idén megváltozhat. Ráadásul úgy, ahogy azt a rajongók is évek óta szeretnék. ...

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak

Szögletesebbek lehetnek az idei évben érkező MacBook Prók, de nem ez lesz az egyetlen szembeötlő változás az eszközökön. Már hallani pletykákat, hogy mivel...

Beperelték az Apple-t

A Coalition for Safer Internet nevű nonprofit szervezet beperelte az Apple-t az észak-kaliforniai bíróságon, hogy távolítsa el a Telegram nevű közösségi média-alkalmazást az Apple Store-ból. Mindezt azzal...

Recent Comments