csütörtök, augusztus 5, 2021
Home Apple Watch Bejelzett az Apple Watch egy 66 éves orvosnak, ez mentette meg az...

Bejelzett az Apple Watch egy 66 éves orvosnak, ez mentette meg az életét

Az amerikai aneszteziológus az edzőteremben érezte, hogy valami nincs rendben vele. Az Apple Watch által mért eredmény miatt döntött úgy, hogy bemegy a kórházba.

Több olyan esetről is hallhattunk már korábban, amikor az Apple Watch megmentette a viselője életét. Így járt például az a tinédzser fiú, akinél az osztályteremben ülve jelzett be a szerkezet, de egy magyar férfinek is óriási szerencséje van, hogy riasztott a kütyü. Most újabb ember köszönheti az életét az Apple készülékének.

A 9to5Mac beszámolója szerint a kaliforniai Antelope Valley kórházban aneszteziológusként dolgozó Donald W. Milne az edzőteremben egy elliptikus tréneren végezte a megszokott gyakorlatát, amikor a szokásosnál sűrűbben tapasztalt légszomjat. A 66 éves férfi azonnal bekapcsolta az Apple Watch EKG-funkcióját, hogy megnézze, nincs-e valami baj. Kiderült, hogy volt.

Az orvos – akinek korábban nem volt semmilyen szívbetegsége – készüléke olyan kilengést mutatott az EKG-ban, ami csak az edzés közben jelentkezett, a pihenéssel viszont visszatért a normál görbe.

Milne a háziorvosánál is elvégeztetett egy EKG-mérést, de semmilyen rendellenességet nem találtak, az orvos a korábbi eredményt látva viszont mégis úgy döntött, hogy beutalja őt a John Muir Concord kórház kardiológiájára. Miután a szakorvos is megvizsgálta, kiderült, a férfinek súlyos koszorúér-betegsége van, amit meg kell műteni. Egy gyors beavatkozást már elvégeztek rajta, a műtétjére pedig július 13-án kerül majd sor.

Az egészségügyi funkciók erősítése láthatóan az Apple Watch fontos fejlesztési iránya. A gyártó szándékai szerint a szerkezet hamarosan képes lesz különbséget tenni a szívroham és a pánikroham között, és nemsokára a véroxigénszint mérésére is képes lehet a kütyü.

Más gyártók is hasonló irányban gondolkodnak, a nagy konkurens Samsung például hamarosan egy pontos vérnyomásmérő funkcióval szerelt órát dobhat piacra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Minél hamarabb frissítse az iPhone-ját és az iPadjét! | 24.hu

Az Apple új frissítést tett elérhetővé iPhone és iPad eszközökre, és az iOS 14.7.1-et érdemes minél hamarabb telepíteni a kompatibilis eszközökre, ugyanis komoly biztonsági...

Az Apple verhetetlen, ha tabletekről van szó | 24.hu

A piacvezető Apple több táblagépet értékesített, mint a második és harmadik helyezett együttvéve. Az IDC piackutató cég közzétette legújabb, 2021. második negyedévéről szóló...

Egy év után kapta vissza a tulajdonosa a folyóba esett iPhone-ját

Egy skót folyó medrében bukkant egy búvár a piros színű iPhone-ra, ami egy éven át hevert ott. Az elmúlt években több történetet is...

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Recent Comments