Home Apple Watch Bejelzett az Apple Watch egy 66 éves orvosnak, ez mentette meg az...

Bejelzett az Apple Watch egy 66 éves orvosnak, ez mentette meg az életét

Az amerikai aneszteziológus az edzőteremben érezte, hogy valami nincs rendben vele. Az Apple Watch által mért eredmény miatt döntött úgy, hogy bemegy a kórházba.

Több olyan esetről is hallhattunk már korábban, amikor az Apple Watch megmentette a viselője életét. Így járt például az a tinédzser fiú, akinél az osztályteremben ülve jelzett be a szerkezet, de egy magyar férfinek is óriási szerencséje van, hogy riasztott a kütyü. Most újabb ember köszönheti az életét az Apple készülékének.

A 9to5Mac beszámolója szerint a kaliforniai Antelope Valley kórházban aneszteziológusként dolgozó Donald W. Milne az edzőteremben egy elliptikus tréneren végezte a megszokott gyakorlatát, amikor a szokásosnál sűrűbben tapasztalt légszomjat. A 66 éves férfi azonnal bekapcsolta az Apple Watch EKG-funkcióját, hogy megnézze, nincs-e valami baj. Kiderült, hogy volt.

Az orvos – akinek korábban nem volt semmilyen szívbetegsége – készüléke olyan kilengést mutatott az EKG-ban, ami csak az edzés közben jelentkezett, a pihenéssel viszont visszatért a normál görbe.

Milne a háziorvosánál is elvégeztetett egy EKG-mérést, de semmilyen rendellenességet nem találtak, az orvos a korábbi eredményt látva viszont mégis úgy döntött, hogy beutalja őt a John Muir Concord kórház kardiológiájára. Miután a szakorvos is megvizsgálta, kiderült, a férfinek súlyos koszorúér-betegsége van, amit meg kell műteni. Egy gyors beavatkozást már elvégeztek rajta, a műtétjére pedig július 13-án kerül majd sor.

Az egészségügyi funkciók erősítése láthatóan az Apple Watch fontos fejlesztési iránya. A gyártó szándékai szerint a szerkezet hamarosan képes lesz különbséget tenni a szívroham és a pánikroham között, és nemsokára a véroxigénszint mérésére is képes lehet a kütyü.

Más gyártók is hasonló irányban gondolkodnak, a nagy konkurens Samsung például hamarosan egy pontos vérnyomásmérő funkcióval szerelt órát dobhat piacra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments