szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Bejelzett (volna) a csuklóján az Apple Watch – az orvosnál kiderült, hogy...

Bejelzett (volna) a csuklóján az Apple Watch – az orvosnál kiderült, hogy baj van a pajzsmirigyével

Az Apple Watch egészséggel kapcsolatos jelzései közül elsősorban szívproblémákról hallani. Azonban a rendetlenkedő pulzus más komoly gondokra is utalhat, már amennyiben hagyjuk, hogy figyelmeztessen az okosóra.

Egy ausztrál, ápolónőnek tanul hölgy a TikTokon tett közzé egy videót, amelyben arra hívja fel az Apple okosóráját viselőket, hogy mindenképpen engedélyezzék az eszközükön a pulzusértesítést. Bár ezt elsősorban az esetleges szívproblémákkal hozzák összefüggésbe, azonban a pajzsmirigy-rendellenességeknek is lehetnek ilyesfajta, a pulzus meglódulásával, lelassulásával járó tünetei.

Mint kiderült, a nőnél néhány héttel korábban pajzsmirigy-betegséget diagnosztizáltak, elég komoly panaszokkal. Azonban a probléma jóval hamarabb kiderülhetett volna, ha hagyja, hogy az Apple Watcha figyelmeztesse az akkor még nem érezhető, de már meglévő változásokra a pulzusszámában. Így viszont csak akkor jutott el az orvoshoz, amikor már sokkal súlyosabbak voltak a tünetei, ami akár a gyógyszerezését is befolyásolhatta.

A szóban forgó TikTok videót azóta több százezren megnézték, és több ezren lájkolták is. A tanulság: hiába észleli és rögzíti az Apple Watch használójának egészségi állapotát, illetve annak romlását, ennek csak akkor van igazán értelme, ha az értesítések is be vannak kapcsolva.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments