szombat, január 16, 2021
Home Apple Watch Bekapcsolhatnak egy életmentő funkciót az új Apple Watch-ban, a régebbiekben is

Bekapcsolhatnak egy életmentő funkciót az új Apple Watch-ban, a régebbiekben is

Az Apple Watch okosóra soron következő operációs rendszere, a watchOS 7 állítólag már a véroxigénszint mérését is támogatni fogja.

Az elmúlt bő egy hónapban több pletykát is lehetett már arról hallani, hogy milyen új funkciók érkeznek majd az Apple soron következő okosórájába, az Apple Watch 6-ba, illetve milyen újdonságokat hozhat el a készülékekre kiadott operációs rendszer, a watchOS hamarosan megjelenő 7-es verziója. Bár pontosan továbbra sem tudni, a The Verifiernek, valamint az iupdate nevű YouTube-csatornának köszönhetően közelebb kerültünk a valóság megismeréséhez.

[Annyi újdonság kerül az idei Apple Watchba, hogy csak lesünk]

A fenti források alapján a GSMArena azt írja, a watchOS 7 már támogatni fogja az alvás nyomonkövetését, valamint a vér oxigénszintjének mérését is. Ha ez valóban így van, akkor azt jelenti, hogy az Apple Watch 6-ban már elérhetőek lesznek ez a funkciók, ám a szoftvert a régebbi generációkhoz is kiadja a cupertinói cég.

[embedded content]

A mostani információk szerint az Apple Watch 3-as lesz a legrégebbi verzió, amelyikre felkerül majd az új operációs rendszer, így a 3-as, 4-es és 5-ös is képes lesz – természetesen nem klinikai pontosságú, csak otthoni – pulzoximéterként funkcionálni.

[Még több életet mentene meg az Apple a Watch okosórával]

Hogy mindez hogyan lehetséges, arra az iFixit már 2015-ben választ adott. Az Apple okosórájában lényegében az első generáció óta ott van a szenzor, amely képes a vér oxigénszintjét megmérni, csak erre eddig még sosem használta a vállalat.

© MacRumors

Ha a watchOS 7 valóban támogatja majd az alvás monitorozását, az azt is jelenti, hogy a fejlesztők képesek voltak a korábbinál nagyobb üzemidőt kihozni a szerkezetből. A különböző alkalmazások segítségével ugyanis már eddig is volt erre lehetőség, ám mivel az Apple okosóráját naponta egyszer fel kell tenni a töltőre, és a legtöbben ezt éjszaka teszik meg, túl sok értelme nem volt a használatának.

Ha máskor is tudni szeretne az Apple újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Appon belüli vásárlásokat is megoszthatóvá tesz az Apple

Kiterjeszti az App Store Family Sharing funkcióját az Apple: a megoldással a családtagok már az olyan alkalmazáson belüli vásárlásaikat is megoszthatják egymás között, mint...

Appon belüli vásárlásokat is megoszthatóvá tesz az Apple

Kiterjeszti az App Store Family Sharing funkcióját az Apple: a megoldással a családtagok már az olyan alkalmazáson belüli vásárlásaikat is megoszthatják egymás között, mint...

Viszlát Touch Bar, helló portok – komoly változáson eshet át az idei MacBook Pro

Hirdetés Már négy év is etelt azóta, hogy az Apple bizonyos MacBook Pro változatok esetében lecserélte a felső billentyűzet sort...

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban, talán kettő is

Az idei „nagy” iPhone-család várhatóan szeptemberben érkezik, viszont még az év első felében bemutathat az Apple egy olcsóbb iPhone-t. Sokan remélik is ezt,...

Recent Comments