Home Apple Watch Bekapcsolhatnak egy életmentő funkciót az új Apple Watch-ban, a régebbiekben is

Bekapcsolhatnak egy életmentő funkciót az új Apple Watch-ban, a régebbiekben is

Az Apple Watch okosóra soron következő operációs rendszere, a watchOS 7 állítólag már a véroxigénszint mérését is támogatni fogja.

Az elmúlt bő egy hónapban több pletykát is lehetett már arról hallani, hogy milyen új funkciók érkeznek majd az Apple soron következő okosórájába, az Apple Watch 6-ba, illetve milyen újdonságokat hozhat el a készülékekre kiadott operációs rendszer, a watchOS hamarosan megjelenő 7-es verziója. Bár pontosan továbbra sem tudni, a The Verifiernek, valamint az iupdate nevű YouTube-csatornának köszönhetően közelebb kerültünk a valóság megismeréséhez.

[Annyi újdonság kerül az idei Apple Watchba, hogy csak lesünk]

A fenti források alapján a GSMArena azt írja, a watchOS 7 már támogatni fogja az alvás nyomonkövetését, valamint a vér oxigénszintjének mérését is. Ha ez valóban így van, akkor azt jelenti, hogy az Apple Watch 6-ban már elérhetőek lesznek ez a funkciók, ám a szoftvert a régebbi generációkhoz is kiadja a cupertinói cég.

[embedded content]

A mostani információk szerint az Apple Watch 3-as lesz a legrégebbi verzió, amelyikre felkerül majd az új operációs rendszer, így a 3-as, 4-es és 5-ös is képes lesz – természetesen nem klinikai pontosságú, csak otthoni – pulzoximéterként funkcionálni.

[Még több életet mentene meg az Apple a Watch okosórával]

Hogy mindez hogyan lehetséges, arra az iFixit már 2015-ben választ adott. Az Apple okosórájában lényegében az első generáció óta ott van a szenzor, amely képes a vér oxigénszintjét megmérni, csak erre eddig még sosem használta a vállalat.

© MacRumors

Ha a watchOS 7 valóban támogatja majd az alvás monitorozását, az azt is jelenti, hogy a fejlesztők képesek voltak a korábbinál nagyobb üzemidőt kihozni a szerkezetből. A különböző alkalmazások segítségével ugyanis már eddig is volt erre lehetőség, ám mivel az Apple okosóráját naponta egyszer fel kell tenni a töltőre, és a legtöbben ezt éjszaka teszik meg, túl sok értelme nem volt a használatának.

Ha máskor is tudni szeretne az Apple újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments