Home Apple hírek Bemutatták az Apple új telefonjait, már a fekete péntek sem lesz a...

Bemutatták az Apple új telefonjait, már a fekete péntek sem lesz a régi

A durván kinéző európai járvány helyzettel, az oltásokkal kapcsolatos kétségekkel és a várható újabb korlátozásokkal, lezárásokkal magyarázzák ma, hogy rosszul indult a kereskedés a tőzsdéken. Később azonban némi javulás jött, jelenleg a német és francia indexek 0,2 százalékos pluszban vannak. Az amerikai határidős indexek 0,4 százalékos pluszt mutatnak.

Varsóban egy, Budapesten 0,8 százalék a vezető index emelkedése. Itthon az OTP 1,6, a Mol 0,6, a Richter pedig 0,1 százalékkal megy fel. A Magyar Telekom viszont 0,8 százalékkal esik. A forint tovább gyengült, újabb két forinttal feljebb van az euró, 363,60. A nemesfémek és az olaj enyhe pluszban vannak, a dollár kissé erősödött. Eközben a lengyel zloty és a román lej stagnál, a cseh korona kissé gyengül.

Ütik a forintot

Tovább ütik a forintot a Random Capital hírlevele szerint.

A várakozásoknak megfelelően folytatódott a forint gyengülése, jelentős mértékben emelkedett az euróval szembeni keresztárfolyam, áttörte a 360-as szintet. Úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány második hulláma jobban megfogja a hazai devizát, mint arra számíthattunk, és ezért tartósabban is a forint gyengülésére kell berendezkednünk.

Nagyon csúnya a járványhelyzet

Újabb amerikai gyógyszergyártó, az Eli Lilly függesztette fel kedden a koronavírus okozta Covid-19 kísérleti kezelésének klinikai tesztelését. Tegnap a Johnson & Johnson oltásának tesztelése járt így, ami erősen nyomasztotta a tőzsdék hangulatát is.

iPhone 12 Pro (Fotó: Apple.com) iPhone 12 Pro (Fotó: Apple.com)

Németországban ötezer fölé emelkedett a detektált koronavírus-fertőzések napi száma. A sokkal kisebb Csehországban nyolcezer esetet találtak. A német politikusok egy része egységes korlátozásokat, szabályokat sürget, jelenleg régiónként különbözőek az előírások. A szövetségi kormány pedig a vállalatoknak nyújtott áthidaló koronavírus-segítség meghosszabbításán dolgozik.

Folyamatosan romlik a járványhelyzet. Az USA-ban újra 50 ezer fölött van a napi új megbetegedések száma. Európában az olasz egészségügyi rendszer megint összeomlani készül írja az Erste Befektetési Zrt. A csehek és szlovákok is zárnak, a spanyolok részlegesen, a britek három lépcsőben. A franciáknál Macron jelenthet be este szigorításokat. Bécsben pedig a pletykák szerint mostanában – a nemrég tartott önkormányzati választást követően – jöhet a 2-4 hetes lezárás. (Hogy a járvány visszaszorításával kinyithassanak a sípályák a téli szezonban.)

Idén elmarad a közelharc a boltokban?

Már a fekete péntek sem lesz a régi, a leárazott termékekért egymás ellen közelharcot folytató amerikaiak képeit lehet, hogy ebben a szezonban nélkülözni fogjuk.

A Walmart úgy döntött, hogy az akciózást egyetlen hétvége helyett három hétre osztja szét, így csökkenti a tömeget, elkerülendő a tömeges fertőzéseket írta a Barchart.com. Más-más napokon lesznek az online akciók és az üzletekben a leárazások. Az első kör november 4 én kezdődik online és november 7 én az üzletekben, az utolsó roham november 27 én esedékes.

Az Apple hozta a papírformát

Tegnap este volt az Apple nagy őszi termékbemutatója. A várakozásoknak megfelelően négy új készüléket mutatott be, az új telefonokban frissített hardver és kamera található, valamint az 5G-s hálózatot is támogatják – írta a KBC Equitas.

A legfontosabb kérdés az árazás volt, az új iPhone 12-es készülékek 729 és 1099 dollár közötti áron indulnak. A Mini lesz a legolcsóbb kisebb kijelzővel, az iPhone 12 799 dollárért drágább, mint az előző 11-es modell bevezetési ára. Lesz két Pro modell 3 kamerával, 999 és 1099 dolláros áron. Ezzel ismét árat emelt a fő készülékeinél az Apple.

Az Erste megfogalmazásában “hozta a kötelezőt” az Apple. A részvény azonban az általános rossz hangulatban 2,6 százalékos mínuszban zárt, bár az előző napon már 6,1 százalékkal emelkedett.

A telefonok itthon 300 ezer és 480 ezer forint közti áron lesznek elérhetőek és október 23-ától lehet őket kapni a boltokban írta az Equilor Befektetési Zrt. Az Apple emellett bemutatta az okos hangszórójának kis változatát, a HomePod Minit, ami 99 dollárért kínál 360 fokos hangzást.

Nem lesz demokrata földindulás?

A piacok egyre szkeptikusabbak a „demokrata földindulás” esélyeivel kapcsolatban. Vagyis azzal, hogy a párt teljes mértékben átvenné az irányítást a Kongresszus és a Fehér Ház felett. Így januárban gyorsan elfogadhatnának egy új gazdaságmentő csomagot – írta a Bloomberg.com hírlevele.

Elemzők szerint azonban jó esély van arra, hogy a Szenátus republikánus kézben marad, ami ezt megnehezíti. Így a munkanélküliek millióinak, bajban levő vállalkozásoknak, városoknak és tagállamoknak nyújtandó új segítség kevésbé valószínű. Egy ilyen kilátás a tőzsdéken is visszaeséshez vezethet, és 2021 első negyedévében visszavetheti a növekedést.

A koronavírus-nyertesek végnapjai?

Egyes fedezeti alapok arra tippelnek, hogy a tőzsdéken a koronavírus-válságból különösen erősen profitáló vállalatok napjai meg vannak számlálva. Ilyenek lehetnek például az otthoni számítástechnikai megoldásokhoz, testedző-eszközökhöz, az online boltokhoz vagy az egészségügyhöz kapcsolódó részvények.

Egyes fedezeti alapok (hedge fund-ok) most ezen részvények esésére fogadnak, abban a hitben, hogy a vállalatok nyereségének növekedése gyorsabban megszűnik, mint ahogy arra sok befektető számít írta a Financial Times.Elkezdtük shortolni a Covid-19 miatt túl nagyot emelkedő részvények egy részét, olyan vállalatokat, ahol úgy érezzük, a jövedelem jelenlegi pályája nem fenntartható mondta Tim Campbell, a szingapúri Longlead Capital Partners befektetési igazgatója. Az elmúlt hetek egyik legnagyobb kiépülő pozíciója a fedezeti alapoknál az informatikai szektor shortolása volt – derül ki Goldman Sachs ügyféltájékozatójából.

A shortoló hedge fund-okra példaként említik még a Tiger Management, a Lone Pine Capital, a Palestra Capital és az Argonaut Capital cégeket. A kedvelt shortolási célpontok közé tartozik a német HelloFresh élelmiszer-kiszállító cég részvénye.

A szkeptikusok azzal érvelnek, hogy az ilyen részvények valós értékének meghatározása nehéz a rendkívül alacsony hitelköltségek, a makrogazdasági növekedési pálya bizonytalansága, valamint a hatalmas kormányzati és jegybanki ösztönző programok miatt. Ez gazdasági visszaesés esetén is támogatja a részvényeket. (Ez egyébként a long, azaz vételi pozíciók árszintjének meghatározását is megnehezíti – a szerk.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments