csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek Berágott az Apple azokra, akik nem akarják frissíteni az iPhone-jukat

Berágott az Apple azokra, akik nem akarják frissíteni az iPhone-jukat

Már az első hetekben látszott, hogy nem túl nagy a frissítési kedv iOS 14-ről iOS 15-re. Azután jött egy kis felfutás, azonban decemberben még mindig nem lehetett elégedett az Apple a számokkal, mint ahogy ez január első hetében sem nagyon változott. Éppen ezért kemény lépésre szánta el magát.

Az Apple általában a felhasználókra bízza, milyen tempóban telepítik az újabb elérhető mobil operációs rendszert, az iOS 15 esetében azonban változik ez a hozzáállás. Ezt a rendszert – a hagyományos menetrendet követve – 2021 szeptemberében tették közzé, és bár kezdetben nem volt túl nagy a telepítési kedv, októberben már minden ötödik, a futtatásra alkalmas iPhone-on iOS 15 futott. Sajnos sok panasz is volt az új rendszerre, elsősorban a CarPlay esetében, de a felhasználók ezen kívül is sok hibát említettek, például az akku túl gyors lemerülését vagy az alkalmazások váratlan összeomlását.

Talán ez is indokolta, hogy decemberre nem történt meg az áttörés, és csak az eszközök 65 százalékára telepítették az iOS 15-öt, ami messze elmarad az iOS 14-re történő telepítés számaitól hasonló időszakra vetítve. Még az Apple is elismeri, hogy a kompatibilis eszközöket tekintve (amelyekből jó pár modell létezik) is még mindig 30 százalékos az iOS 14-esek aránya.

© ZDNet/hvg.hu

Ezt a helyzetet elégelhették meg Cupertinóban, és – miután kiadták a sok hibajavítást tartalmazó iOS 15.2.1-et – változtattak eddigi hozzáállásukon az iOS 14-gyel szemben. Eddig ugyanis nem volt probléma, ha egy felhasználó ragaszkodott a 2020-as rendszerhez, és csupán opcionális frissítésként kínálták számukra az iOS 15-öt. Egészen pontosan így fogalmaztak ez ügyben: „Az iOS mostantól két szoftverfrissítési verzió közül választhat a Beállítások alkalmazásban. Frissítheti az iOS 15 legújabb verzióját, amint az megjelenik a legújabb szolgáltatásokért és a biztonsági frissítések legteljesebb készletéért. Vagy folytassa az iOS 14 rendszeren, és továbbra is megkapja a fontos biztonsági frissítéseket, amíg készen nem áll a következő fő verzióra való frissítésre”.

Mostanra azonban elfogyott a türelem, és ahogy azt a MacRumors is írja, az iOS 15 frissítés immár nem „lábjegyzet” a szoftverfrissítési szakasz alján az iOS 14-et futtató eszközökön, ráadásul az Apple leállította az iOS 14 biztonsági frissítéseinek kiadását is. Azoknak az iPhone-felhasználóknak tehát, akik nagyobb biztonságra vágynak, iOS 15-re kell váltaniuk. Az iOS 14.8-as verzióját futtató iPhone-okon például már nem lehet iOS 14.8.1-re frissíteni, az Apple csak az iOS 15.2.1-et kínálja fel update-ként. Kíváncsian várjuk, hogyan változnak majd mindennek tükrében a telepítési számok az elkövetkező hetekben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments