Home Iphone Bevallotta a tolvaj, rém egyszerű trükkel töri fel az iPhone-okat

Bevallotta a tolvaj, rém egyszerű trükkel töri fel az iPhone-okat

A brazil tolvajok már nem azért lopják az iPhone-okat, hogy eladják azokat, azt azonban senki sem értette eddig, miként férnek hozzá a telefon segítségével az áldozatok bankszámláihoz.

Még június közepén röppent fel a hír, hogy brazil tolvajok rákaptak az iPhone-okra, de nem azért, hogy eladják azokat, hanem elsősorban azért, hogy hozzáférjenek a tulajdonosok bankszámláihoz.

A hír kapcsán rögtön felmerült a kérdés, hogy vajon miként tudják ezt megtenni, ha az Apple rendszerét még a hatóságoknak is nehezükre esik feltörni. A választ most a brazil Folha de S. Paulo adta meg, a rendőrség ugyanis rájött, miként teszik meg mindezt a bűnözők. És a helyzet az, hogy könnyebb dolguk van, mint azt bárki gondolta volna – írja a 9to5mac.

[38 lopott iPhone-t pakolt autójába a fegyveres banda, de menekülés közben felborultak]

Az egyik elkapott tolvaj vallomása szerint a módszerük nagyon egyszerű, ráadásul az iPhone 5-től az iPhone 11-ig alkalmazható. Első körben a telefonból kiveszik a SIM-kártyát, majd beteszik azt egy másik iPhone-ba. Az olyan közösségi oldalak, mint a Facebook vagy az Instagram könnyen megszerzik az áldozat e-mail címét, ez pedig a legtöbb esetben megegyezik az Apple ID azonosítóval. Innen már egyszerű a dolguk: csak egy új jelszót kell kérniük az áldozat telefonszámának segítségével.

A korábbi jelszó megszerzése sem jelent akadályt a bűnözőknek, sokan ugyanis a Note appban tárolják azt. Ugyanakkor az iCloud feltörése után már onnan is ki tudják nyerni a jelszavakat. Miután már a bankszámlához tartozó jelszót is sikerült megszerezni, a bűnözők visszateszik a SIM-kártyát a lopott mobilba, és már le is emelik a pénzt a számláról.

[Újabb, még durvább wifis hibára bukkantak az iPhone-okban]

A rendőrség eddig 12 tolvajt fogott el, és összesen 28 embert azonosítottak a lopások kapcsán. A hatóság azt sem zárja ki, hogy ennél fejlettebb módszerekkel is fel tudják törni a tolvajok az iPhone-okat.

Az Apple korábban megígérte, egyszerűbbé teszi majd a felhasználóknak, hogy töröljék az adatokat a telefonjukról. Addig is egy jó védekezési módszer lehet, ha a SIM helyett eSIM-et használnak a felhasználók, azt ugyanis nehezebb átvinni egy másik telefonra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Mától iPhone-ra is letölthető az uniós védettségi igazolvány applikációja

Magyarország július elsejével bevezette az uniós védettségi igazolást, ami kétnyelvű (magyar és angol) és applikációként, illetve nyomtatható formában is elérhető. Amikor az erről szóló...

Lenyomta egy kínai márka az Apple telefonokat | Vezess

Úgy tűnik, a kínai mobilgyártás világuralomra törését még a Huawei ellen bevezetett amerikai szankciók sem törték meg. A Huaweit még 2019-ben, Donald Trump elnöksége...

Végre iPhone-ra is letölthető az uniós védettségi igazolvány applikáci

Magyarország július elsejével bevezette az uniós védettségi igazolást, ami kétnyelvű (magyar és angol) és applikációként, illetve nyomtatható formában is elérhető. Amikor az erről szóló...

Always-on-t kaphat az Apple iPhone 13 – Telefonguru hír

2021.07.19| 9to5MacGurman szerint az ősszel érkező iPhone 13 elhozhatja azt a funkciót, amit milliók várnak évek óta.  Kattintson ide a Telefonguru...

Recent Comments