hétfő, január 17, 2022
Home Iphone Bevallotta a tolvaj, rém egyszerű trükkel töri fel az iPhone-okat

Bevallotta a tolvaj, rém egyszerű trükkel töri fel az iPhone-okat

A brazil tolvajok már nem azért lopják az iPhone-okat, hogy eladják azokat, azt azonban senki sem értette eddig, miként férnek hozzá a telefon segítségével az áldozatok bankszámláihoz.

Még június közepén röppent fel a hír, hogy brazil tolvajok rákaptak az iPhone-okra, de nem azért, hogy eladják azokat, hanem elsősorban azért, hogy hozzáférjenek a tulajdonosok bankszámláihoz.

A hír kapcsán rögtön felmerült a kérdés, hogy vajon miként tudják ezt megtenni, ha az Apple rendszerét még a hatóságoknak is nehezükre esik feltörni. A választ most a brazil Folha de S. Paulo adta meg, a rendőrség ugyanis rájött, miként teszik meg mindezt a bűnözők. És a helyzet az, hogy könnyebb dolguk van, mint azt bárki gondolta volna – írja a 9to5mac.

[38 lopott iPhone-t pakolt autójába a fegyveres banda, de menekülés közben felborultak]

Az egyik elkapott tolvaj vallomása szerint a módszerük nagyon egyszerű, ráadásul az iPhone 5-től az iPhone 11-ig alkalmazható. Első körben a telefonból kiveszik a SIM-kártyát, majd beteszik azt egy másik iPhone-ba. Az olyan közösségi oldalak, mint a Facebook vagy az Instagram könnyen megszerzik az áldozat e-mail címét, ez pedig a legtöbb esetben megegyezik az Apple ID azonosítóval. Innen már egyszerű a dolguk: csak egy új jelszót kell kérniük az áldozat telefonszámának segítségével.

A korábbi jelszó megszerzése sem jelent akadályt a bűnözőknek, sokan ugyanis a Note appban tárolják azt. Ugyanakkor az iCloud feltörése után már onnan is ki tudják nyerni a jelszavakat. Miután már a bankszámlához tartozó jelszót is sikerült megszerezni, a bűnözők visszateszik a SIM-kártyát a lopott mobilba, és már le is emelik a pénzt a számláról.

[Újabb, még durvább wifis hibára bukkantak az iPhone-okban]

A rendőrség eddig 12 tolvajt fogott el, és összesen 28 embert azonosítottak a lopások kapcsán. A hatóság azt sem zárja ki, hogy ennél fejlettebb módszerekkel is fel tudják törni a tolvajok az iPhone-okat.

Az Apple korábban megígérte, egyszerűbbé teszi majd a felhasználóknak, hogy töröljék az adatokat a telefonjukról. Addig is egy jó védekezési módszer lehet, ha a SIM helyett eSIM-et használnak a felhasználók, azt ugyanis nehezebb átvinni egy másik telefonra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Ismét perlik az Apple-t, ezúttal egy töltési probléma miatt

Talán nem túlzunk azzal a kijelentéssel, hogy a tech iparból a legtöbbször az Apple-lel kapcsolatban kapja fel a sajtó, ha közük van valamilyen bírósági...

Az iPad Air is frissül az új iPhone SE mellett

Mindenki úgy kalkulál, hogy az Apple a tavasszal esedékes bemutatóján a friss iPhone SE-t fogja fókuszba helyezni. Ezzel kapcsolatban azt várja a szakma, hogy...

Átalakul a céges laptopok piaca: egyre több a MacBook az irodákban

A cikk megjelenését az iSTYLE támogatta. Amikor egy vállalat informatikai beruházást hajt végre, több szempontot is mérlegelnie kell, például az alkalmazottak és a...

Borsos áron jöhet az Apple kevert valóságos kütyüje | 24.hu

Egy ideje már lehet róla hallani, hogy az Apple headsetet fejleszt, ami a cég első kevertvalóság-eszköze lesz. A belsős forrásokkal ellátott Mark Gurman, a...

Recent Comments