Home Macbook Bivalyerős processzor, új billentyűzet: itt az Apple új, 16 colos MacBook Prója

Bivalyerős processzor, új billentyűzet: itt az Apple új, 16 colos MacBook Prója

Az Apple végre meghallotta a felhasználók kérését, és újratervezte a Butterfly billentyűzetet, így a 16 colos MacBook Pro már egy új konstrukcióval került a boltokba. De nem ez az egyetlen fontos tulajdonsága.

Eredetileg októberre várta a közönség, hogy az Apple bemutassa az új, nagy kijelzős MacBook Próját, végül azonban nem így lett. A cupertinói cég végül most szerdán rántotta le a leplet a készülékről, ami a korábbi híreszteléseket igazolva 16 colos kijelzővel érkezett meg.

Az egyik legfontosabb változás, hogy végre visszatért a billenytűzetre a fizikai Escape gomb. Emiatt kisebb lett a Touch Bar, de emiatt valószínűleg kevesen fognak könnyeket hullatni. Magát a billentyűzetet teljesen átalakították, így a Butterfly helyett ebbe a gépbe már a Magic Keyboard került. Mindez persze nem azt jelenti, hogy az asztali gépek billenytűzetét építették be a laptopba, csupán azt, hogy a fejlesztők abból merítettek inspirációt. Az elnevezése ezért lett ugyanaz.

A kijelző – amellett, hogy nagyobb lett – kisebb kerettel is rendelkezik. Az Apple szerint felül 25, oldalt pedig 34 százalékkal lett keskenyebb a keret. A Retina kijelző 3072×1920 pixel felbontású lett, a fényereje 500 nit, a pixelsűrűsége pedig 226 ppi.

A fizikai paramétereket érintő további változás, hogy a laptop vastagabb és nehezebb lett a korábbi verzióhoz képest. Persze mindezt azért nem kell túlságosan komolyan venni: előbbi 15,5 milliméterről nőtt 16,25 milliméterre, míg a súlya 1,8 kilogrammról 1,95 kilogrammra változott. Lényegében olyan, mintha betennénk a táskába mellé 15 deka párizsit.

A 16 colos MacBook Prót többféle változatban is elkészítették. Ennek köszönhetően van hat- és nyolcmagos Intel Core processzorral szerelt verzió, amihez 4 GB-os AMD Radeon Pro 5300M, vagy a szintén 4 GB-os, de 8 GB-ra fepimpelhető 5500M GPU társul. Memória tekintetében 16 GB-nál indul a kínálat, a legdrágább verzióba pedig 64 GB-ot pakoltak a DDR4 RAM-ból. Tárhely tekintetében a maximum 8 TB lett – SSD, természetesen. Mindehhez 11 órányi üzemidőt ígér az Apple.

A gépre négy Thunderbolt 3-as csatlakozó került, és van rajta csatlakozás a fejlhallgatónak is. A billentyűzet jobb felső sarkánál található az ujjlenyomat-olvasó Touch ID, az SD-kártya slotjáról viszont továbbra is le kell mondaniuk a felhasználóknak.

Az alapmodell ára 949 990 forint, amihez 2,6 GHz-es, de a Turbo Boost technológiával 4,5 GHz-esre feltornázhazó, 6 magos, kilencedik generációs Intel Core i7 processzor, 16 GB RAM, 4 GB-os AMD Radeon Pro 5300M grafikus processzor és 512 GB tárhely tartozik.

Az abszolút csúcsmodellt már

  • 2,4 GHz-es, de Turbo Boosttal 5 GHz-ig húzható 8 magos Intel Core i9-es processzorral,
  • 64 GB RAM-mal,
  • 8 GB-os AMD Radeon Pro 5500M GPU-val, és
  • 8 TB tárhellyel

kínálja az Apple. Ez a gép árán is meglátszik, 2 311 190 forintot kell érte fizetni. A gépeket már el is kezdte árusítani az Apple.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments