Home Iphone Böngészőben tér vissza az iPhone-okra a Fortnite

Böngészőben tér vissza az iPhone-okra a Fortnite

Az iPhone és iPad tulajdonosai hamarosan újra játszhatnak a Fortnite-nal egy az Nvidia felhőszolgáltatásának hála – írta a BBC.

Az Nvidia ugyanis kifejlesztette GeForce felhőalapú játék szolgáltatásának egy olyan verzióját, amely a Safari mobil webböngészőben fut. Az Apple így nem kap egy centet sem a játékon belüli virtuális tárgyak kereskedéséből, tehát ilyen módon úgy sikerült megkerülni az Apple „drákói szigorú” 30 százalékos jutalékát.

Összevesztek

Az Apple korábban jogi harcba keveredett a Fortnite fejlesztőjével, az Epickel, amely végül is odáig fajult, hogy az iPhone-gyártó eltávolította a játékot az iOS App Store-ból.

Az Epic azt állította, hogy az Apple által az alkalmazáson belüli játékvásárlás után felszámított 30 százalékos jutalék versenyellenes. Az Apple viszont azzal vádolta az Epic-et, hogy „ingyen ebédet” akart. Az ügy jövő májusban kerül bíróság elé, és még évekig is eltarthat.

Az ügyben benyújtott dokumentumok azt mutatják, hogy a Fortnite-nek 116 millió felhasználója volt iOS-on, közülük 73 millió gamer csak az Apple operációs rendszerén keresztül játszott. Az Androidtól eltérően az Apple nem engedélyezi, hogy a felhasználók játékokat vagy más alkalmazásokat töltsenek telefonjaira vagy táblagépeire a saját alkalmazásboltjában vásárolt appokon kívül.

Azt viszont az Apple nem korlátozza, hogy mely harmadik féltől származó szolgáltatások futtathatók a Safariban vagy az áruházán keresztül elérhető más webböngészőben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments