kedd, augusztus 3, 2021
Home Iphone Böngészőben tér vissza az iPhone-okra a Fortnite

Böngészőben tér vissza az iPhone-okra a Fortnite

Az iPhone és iPad tulajdonosai hamarosan újra játszhatnak a Fortnite-nal egy az Nvidia felhőszolgáltatásának hála – írta a BBC.

Az Nvidia ugyanis kifejlesztette GeForce felhőalapú játék szolgáltatásának egy olyan verzióját, amely a Safari mobil webböngészőben fut. Az Apple így nem kap egy centet sem a játékon belüli virtuális tárgyak kereskedéséből, tehát ilyen módon úgy sikerült megkerülni az Apple „drákói szigorú” 30 százalékos jutalékát.

Összevesztek

Az Apple korábban jogi harcba keveredett a Fortnite fejlesztőjével, az Epickel, amely végül is odáig fajult, hogy az iPhone-gyártó eltávolította a játékot az iOS App Store-ból.

Az Epic azt állította, hogy az Apple által az alkalmazáson belüli játékvásárlás után felszámított 30 százalékos jutalék versenyellenes. Az Apple viszont azzal vádolta az Epic-et, hogy „ingyen ebédet” akart. Az ügy jövő májusban kerül bíróság elé, és még évekig is eltarthat.

Az ügyben benyújtott dokumentumok azt mutatják, hogy a Fortnite-nek 116 millió felhasználója volt iOS-on, közülük 73 millió gamer csak az Apple operációs rendszerén keresztül játszott. Az Androidtól eltérően az Apple nem engedélyezi, hogy a felhasználók játékokat vagy más alkalmazásokat töltsenek telefonjaira vagy táblagépeire a saját alkalmazásboltjában vásárolt appokon kívül.

Azt viszont az Apple nem korlátozza, hogy mely harmadik féltől származó szolgáltatások futtathatók a Safariban vagy az áruházán keresztül elérhető más webböngészőben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Furcsa hiba: minden előjel nélkül törhet el az új MacBook Pro kijelzője

Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy az M1-es processzorral szerelt MacBook kijelzője minden különösebb erőbehatás nélkül, magától berepedt. Bármennyire is vigyáz valaki a...

Az Apple-vezér tényleg elküldte Elon Muskot a francba?

A Wall Street Journal újságírója, Tim Higgins által jegyzett Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century című könyv belső forrásokra...

Jó hír minden iPhone-osnak, aki szereti ránézéssel feloldani a telefonját

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az Apple visszahozná az ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okra, a legújabb hírek inkább a Face ID, azaz az arcazonosítással...

Hiába méregdrága, kapkodnak utána: kiderült, melyik a magyarok kedvenc iPhone-ja – Pénzcentrum

Nincs már sok hátra az iPhone 12 Mininek itthon sem, hiszen az Apple június végén bejelentette, hogy leáll a gyártás, mivel a készülék nem...

Recent Comments