Home Iphone Böngészőben tér vissza az iPhone-okra a Fortnite

Böngészőben tér vissza az iPhone-okra a Fortnite

Az iPhone és iPad tulajdonosai hamarosan újra játszhatnak a Fortnite-nal egy az Nvidia felhőszolgáltatásának hála – írta a BBC.

Az Nvidia ugyanis kifejlesztette GeForce felhőalapú játék szolgáltatásának egy olyan verzióját, amely a Safari mobil webböngészőben fut. Az Apple így nem kap egy centet sem a játékon belüli virtuális tárgyak kereskedéséből, tehát ilyen módon úgy sikerült megkerülni az Apple „drákói szigorú” 30 százalékos jutalékát.

Összevesztek

Az Apple korábban jogi harcba keveredett a Fortnite fejlesztőjével, az Epickel, amely végül is odáig fajult, hogy az iPhone-gyártó eltávolította a játékot az iOS App Store-ból.

Az Epic azt állította, hogy az Apple által az alkalmazáson belüli játékvásárlás után felszámított 30 százalékos jutalék versenyellenes. Az Apple viszont azzal vádolta az Epic-et, hogy „ingyen ebédet” akart. Az ügy jövő májusban kerül bíróság elé, és még évekig is eltarthat.

Az ügyben benyújtott dokumentumok azt mutatják, hogy a Fortnite-nek 116 millió felhasználója volt iOS-on, közülük 73 millió gamer csak az Apple operációs rendszerén keresztül játszott. Az Androidtól eltérően az Apple nem engedélyezi, hogy a felhasználók játékokat vagy más alkalmazásokat töltsenek telefonjaira vagy táblagépeire a saját alkalmazásboltjában vásárolt appokon kívül.

Azt viszont az Apple nem korlátozza, hogy mely harmadik féltől származó szolgáltatások futtathatók a Safariban vagy az áruházán keresztül elérhető más webböngészőben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Csinosabbá válhatnak az Apple számítógépei

Többek közt búcsúzhat a Touch Bar a laptopokról, megújulhat végre az iMac. A rendre jól értesültnek bizonyuló Ming-chi Kuo piacelemző szerint nem csak a saját...

Újabb cég fordult az EU-hoz az Apple adó miatt

Újabb tartalomterjesztő platform fordult panasszal az Európai Bizottság versenyügyi szervéhez az Apple által az App Store piactéren keresztül végzett értékesítések kapcsán számított jutalékrendszere miatt....

Legyőzte az Apple-t a kis magyar cég

Különleges élmény volt, hogy »egy lapon« emlegetnek a világ egyik legnagyobb márkájának vezérigazgatójával, még ha bírósági tárgyalási idézés is volt, azt viszont már...

Appon belüli vásárlásokat is megoszthatóvá tesz az Apple

Kiterjeszti az App Store Family Sharing funkcióját az Apple: a megoldással a családtagok már az olyan alkalmazáson belüli vásárlásaikat is megoszthatják egymás között, mint...

Recent Comments