szerda, március 22, 2023
Home Apple hírek Brutális árral és tudással érkezik az Apple VR szemüveg

Brutális árral és tudással érkezik az Apple VR szemüveg

Januárra várták, ám nagy eséllyel ősszel érkezhet csak.

Már hosszú évek óta érkeznek pletykák az Apple egyik eddig be nem mutatott fejlesztésével kapcsolatban. Ez egy AR/VR szemüveg lehet, melyet folyamatosan csiszolgatnak az Apple mérnökei a színfalak mögött. A kezdeti időszakban még az iPhone-okban található “A” chipeket használták volna a meghajtására, ám jelenleg a Macekben debütált M széria sokkal biztosabb választásnak tűnhet. Nyáron fel is röppentek az első hírek, hogy a fejlesztői verziókban már az M2-es chip dolgozhat, 16 GB memóriával megtámogatva.

Az iparági elemzők jelentős része idén januárra várta a megjelenést, ám úgy tűnik, hogy erről lemondhatunk. Szerencsére így sem maradunk friss információk nélkül, a The Information jóvoltából brutális mennyiségű részletet tudhatunk meg az újdonságról.

Nézzük is, hogy milyen megoldásokkal érkezhet majd az Apple VR/AR szemüvegje!

A legfontosabb információk:

 • Az Apple odafigyel a készülék súlyára és kompaktságára is. Alumínium, üveg és szénszál jellemzi majd az AR/VR szemüveget.
 • Az akkumulátor nem a készülék belsejében, hanem egy külső egységben kap majd helyet. Ezt a derekunkra rögzíthetjük majd, a megoldás pedig az Apple nemrég távozott tervezője, Jony Ive hagyatéka.
 • Két processzorral lesz felvértezve az eszköz. Az egyik ezek közül a fentebb már megemlített M2-es SoC, míg a másik egy videófeldolgozást segítő eszköz. Mindkét chip 5 nanométeres TSMC gyártási technológiára épül, a 3nm az iPhone 15 Pro készülékek kiváltsága maradhat.
 • Az AirPods második generációjában debütáló H2 chipet is megtalálhatjuk majd a szemüvegben. Így alacsony késleltetésű átvitelre számíthatunk, ám kérdéses lesz a külsős eszközök megfelelő támogatása.
 • A jelenlegi információk alapján a fejpántban hangszórókat is találhatunk majd, ám ezeket az egy légtérben tartózkodó emberek is hallhatják majd. A pánt az Apple Watch Sport Bandekhez hasonló anyagból készülhet majd.

blank

 • Egy gyorsgomb felel majd a valós és virtuális világ közötti váltásért, ám az Apple többi termékétől eltérően ezúttal nem kapunk haptikus visszajelzést.
 • Szemüveges vagy, de kényelmetlen a többi VR szemüveg? Az Apple erre is gondol, korrekciós lencséket helyezhetnek a felhasználók a szemüvegbe, így az “eredetileg” hordott szemüveget le is tehetjük, míg az Apple újdonságát használjuk.
 • A lencsetávolság automatikusan igazodni fog a szemüveg viselőjének szemtávolságához.
 • A látómező (FOV) 120 fokos lehet. A jelenlegi csúcsszemüvegeknél ez még 110 fok alatt mozog.
 • Az Apple a kézzel történő vezérlésre fekteti a legnagyobb hangsúlyt, de kísérletezik más beviteli megoldásokkal is.
 • A játékok nem élveznek extra prioritást az Apple-nél, nem a hardcore gamereket célozza meg az almás cég.
 • A szemüveg természetesen minden további gond nélkül futtathat majd iOS, iPadOS és Mac alkalmazásokat, az M2-es chipnek köszönhetően.

Jól látható tehát, hogy meglehetősen konkrét információkat kaptunk az Apple AR/VR megoldásaival kapcsolatban. A kijelző OLED lehet majd, a felbontása pedig 4K környékén alakulhat. Az iPhone és iPad Pro modellekben már “megszokott” LiDAR szkenner sem maradhat ki a repertoárból. Az iparági elemzők 3000 dollár körüli árat (~1.1 millió forint) várnak, így bizony ez sem az átlagemberek kütyüje lesz. A januári megjelenést tehát kilőhetjük, nagy eséllyel ősz előtt nem érkezik meg az Apple VR.

Forrás: HVG

Ezek voltak a legnépszerűbbek – Milyen gamer táskában járnál suliba?

blank

Source

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments