Home Macbook Clark Gregg: 30 éve vagyok Apple-rajongó, de az új MacBook Air kamerája...

Clark Gregg: 30 éve vagyok Apple-rajongó, de az új MacBook Air kamerája akkor is szörnyű

A népszerűség és a közösségi média együtt igencsak figyelemfelkeltő, így sokakhoz eljut, ha egy ismert ember panaszkodik az interneten egy ugyancsak ismert eszközre.

A Marvel-univerzum egyik ismert figurája Phil Coulson ügynök, nem véletlen, hogy a karaktert alakító Clark Greggnek több százezer követője van a Twitteren. Véleménye sokakhoz eljut, így nem feltétlenül pozitív az Apple-re nézve, hogy legutóbb komoly felháborodását fejezte ki az új MacBook Airrel szemben, amit középiskolás gyermeke számára vásárolt.

Az egyébként 30 éve elkötelezett Apple-rajongó Gregg szerint szörnyű a készülék webkamerája, ami megkérdőjelezi használatát a mostanság felértékelődött videokonferencia alkalmazások, például a Zoom esetén. Érthetetlen számára, hogy miért nem volt képes az Apple egy jobb webkamerát tenni egy olyan készülékbe, mint amilyen az amúgy cseppet sem olcsó MacBook Air. Régebben még nem is lett volna olyan nagy baj egy gyengébb webkamera, azonban a mai világban, amikor fontos szerepe lett a kapcsolattartásban, nem engedhető meg, hogy ennyire gyenge pont legyen. A színész szerint csalódás, hogy az Apple ilyen elavult technológiával szereli fel egyik csúcsgépét.

Az is kiderült, hogy Greggnek egyéb bajai is voltak a MacBook Airrel. Korábban már nehezményezte, hogy a ventilátor túlságosan gyakran fúj, és az akkumulátor élettartama is rosszabbnak tűnik az elődénél. A tápkábellel is voltak gondjai, bár az az Apple azonnal cserélte. Hogy nyomatékosítsa mondanivalóját, Gregg feltett a Twitterre egy közel 30 éves PowerBook 100-as képet is azzal a szöveggel, hogy „tiszteld az ügyfeleidet Apple, különben olyan elavult leszel, mint ez a gép”.

© Twitter/Clark Gregg

A hozzászólók megjegyezték, hogy az említett webkamera igencsak középszerű gyengébb fényviszonyok között, és ugyanilyen webkamerát használt az Apple abban a MacBookban, amely később a billentyűzetéről lett hírhedt.

Talán az jelentené a megoldást, ha az Apple vezetői tartanának telekonferenciát az új MacBook Airt használva, hiszen akkor kiderülhetne, hogy tényleg nem passzol hozzá a nehezményezett webkamera.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a március közepén megjelent számítógépet nyilvánvalóan jóval a videóbeszélgetések aktuális divatja előtt tervezte az Apple. Még az is lehet, hogy a járvány miatt kialakult új munkavégzési és tanulási szokások serkenteni fogják a gyártókat arra, hogy a telefonokhoz hasonlóan jó minőségű kamerákat szereljenek a számítógépekbe is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Az iPhone használata webkameraként Windows és macOS alatt | Techwok

Manapság egyre nagyobb szerepet kap életünkben a videochat, hiszen a vírushelyzet miatt sokan csak így tudják tartani a kapcsolatot ismerőseikkel, családtagjaikkal, vagy adott esetben...

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Az Apple 2017 óta nem tett ujjlenyomat-olvasót az iPhone-okba, de ez idén megváltozhat. Ráadásul úgy, ahogy azt a rajongók is évek óta szeretnék. ...

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak

Szögletesebbek lehetnek az idei évben érkező MacBook Prók, de nem ez lesz az egyetlen szembeötlő változás az eszközökön. Már hallani pletykákat, hogy mivel...

Beperelték az Apple-t

A Coalition for Safer Internet nevű nonprofit szervezet beperelte az Apple-t az észak-kaliforniai bíróságon, hogy távolítsa el a Telegram nevű közösségi média-alkalmazást az Apple Store-ból. Mindezt azzal...

Recent Comments