szerda, március 22, 2023
Home Macbook Csak Siri! - IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Csak Siri! – IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple nagy változáson dolgozik a Siri hangalapú asszisztensének működésében. Míg most az asszisztens előhívásához a Hey Siri, parancsot kell használnod, elképzelhető, hogy ez már nem sokáig lesz így. A Bloomberg mai jelentése szerint az Apple mérnökei azon dolgoznak, hogy elhagyják a Hey részt a mondatból, így az asszisztens aktiválásához csak annyit kell mondanod: hogy Siri!

Power On hírlevelének legújabb kiadásában Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa szerint ez olyan technikai kihívás, amely jelentős mennyiségű AI-képzést és mögöttes mérnöki munkát igényel. Az Apple állítólag már több hónapja dolgozik a változtatáson, és reméli, hogy a fejlesztés és a tesztelés előrehaladásától függően vagy jövőre, vagy 2024-ben be is vezethetik azt.

A jelenlegi állás szerint az Apple ezt a változtatást az alkalmazottakkal teszteli, és ennek a folyamatnak a részeként gyűjti a szükséges képzési adatokat. Az egyik konkrét kihívás annak biztosítása, hogy a Siri többféle akcentusban és dialektusban is képes legyen megérteni az ébresztő szót.

Az Apple a Siri más aspektusainak fejlesztésén is dolgozik, beleértve a harmadik féltől származó alkalmazásokba és szolgáltatásokba való integrálását. A hangalapú asszisztenst mélyebben integrálják majd harmadik féltől származó alkalmazásokba és szolgáltatásokba, és javítják a felhasználók megértésének és a megfelelő cselekvés megtételének képességét – áll a Bloomberg mai jelentésében.

Az Apple küldetése, hogy a Siri trigger mondatát a Hey Siriről egyszerűen Sirire változtassa, nem okozhat nagy meglepetést. Ezzel egyezne az Amazon által kínáltakkal, ahol egyszerűen csak azt kell mondani: Alexa, hogy az asszisztens elinduljon, nem pedig azt, hogy Hey Alexa. Az Apple ezzel a Google-hoz képest is előrébb kerülne, ahol az ébresztési mondat a Hey Google vagy az OK Google.

De ahogy a mai jelentés is írja, ez nem kis vállalkozás, és egy ilyen változtatáshoz rengeteg képzés és kulisszák mögötti munka szükséges. Az Apple esetében ez különösen igaz, mivel a Siri már most is hajlamos akkor feltűnni, amikor senki sem hívta, különösen a HomePodon történő aktiválásakor.

Borítókép: Smart Living

Source

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments