szombat, április 20, 2024
Home Macbook Csak Siri! - IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Csak Siri! – IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple nagy változáson dolgozik a Siri hangalapú asszisztensének működésében. Míg most az asszisztens előhívásához a Hey Siri, parancsot kell használnod, elképzelhető, hogy ez már nem sokáig lesz így. A Bloomberg mai jelentése szerint az Apple mérnökei azon dolgoznak, hogy elhagyják a Hey részt a mondatból, így az asszisztens aktiválásához csak annyit kell mondanod: hogy Siri!

Power On hírlevelének legújabb kiadásában Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa szerint ez olyan technikai kihívás, amely jelentős mennyiségű AI-képzést és mögöttes mérnöki munkát igényel. Az Apple állítólag már több hónapja dolgozik a változtatáson, és reméli, hogy a fejlesztés és a tesztelés előrehaladásától függően vagy jövőre, vagy 2024-ben be is vezethetik azt.

A jelenlegi állás szerint az Apple ezt a változtatást az alkalmazottakkal teszteli, és ennek a folyamatnak a részeként gyűjti a szükséges képzési adatokat. Az egyik konkrét kihívás annak biztosítása, hogy a Siri többféle akcentusban és dialektusban is képes legyen megérteni az ébresztő szót.

Az Apple a Siri más aspektusainak fejlesztésén is dolgozik, beleértve a harmadik féltől származó alkalmazásokba és szolgáltatásokba való integrálását. A hangalapú asszisztenst mélyebben integrálják majd harmadik féltől származó alkalmazásokba és szolgáltatásokba, és javítják a felhasználók megértésének és a megfelelő cselekvés megtételének képességét – áll a Bloomberg mai jelentésében.

Az Apple küldetése, hogy a Siri trigger mondatát a Hey Siriről egyszerűen Sirire változtassa, nem okozhat nagy meglepetést. Ezzel egyezne az Amazon által kínáltakkal, ahol egyszerűen csak azt kell mondani: Alexa, hogy az asszisztens elinduljon, nem pedig azt, hogy Hey Alexa. Az Apple ezzel a Google-hoz képest is előrébb kerülne, ahol az ébresztési mondat a Hey Google vagy az OK Google.

De ahogy a mai jelentés is írja, ez nem kis vállalkozás, és egy ilyen változtatáshoz rengeteg képzés és kulisszák mögötti munka szükséges. Az Apple esetében ez különösen igaz, mivel a Siri már most is hajlamos akkor feltűnni, amikor senki sem hívta, különösen a HomePodon történő aktiválásakor.

Borítókép: Smart Living

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments