Home Iphone Csúcsprocesszor dolgozhat az iPhone SE 3-ban

Csúcsprocesszor dolgozhat az iPhone SE 3-ban

Egyre inkább úgy tűnik, már csak nagyjából bő fél évet kell várnunk arra, hogy lerántsa a leplet az Apple az iPhone SE harmadik generációs változatáról.

Az Apple még 2016-ban dobta piacra az egyik legkelendőbb készülékét, a kicsi és olcsó iPhone SE-t. A cég négy évet várt a folytatással, így 2020 tavaszán, a pandémia kellős közepén rukkolt elő az újabb verzióval (a tesztünket itt olvashatja). A debütálás óta megy a találgatás, hogy az Apple vajon ismét négy évet vár-e az újabb megjelenéssel.

Az Apple-elemző Ming-Chi Kuo erről korábban csak annyit mondott, hogy biztosan nem 2021 eleje lesz a megjelenés éve, az őszt pedig azért zárta ki, mert az rendszerint a csúcsmodellek érkezésének fenntartott hely. És ez így is lett az iPhone 13 bejelentésével.

© László Ferenc

Most egy újabb információnak köszönhetően közelebb kerültünk a megoldáshoz, egyúttal pedig arról is keringeni kezdett egy pletyka, hogy milyen lehet majd a telefon. A japán nyelvű Macotakara blogot a 9to5Mac szemlézte, és azt írja: az új iPhone SE külsőre úgy néz majd ki, mint a 2020-as verzió. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a váz alumíniumból lesz, a kijelző pedig egy 4,7 colos LCD panel lehet. A már jól megszokott Touch ID-t a fizikai Home gombban lehet majd megtalálni.

Ami viszont ennél sokkal érdekesebb, az az, hogy a telefon belsejében állítólag az Apple A15 Bionic processzora, valamint a Qualcomm Snapdragon X60-as 5G-modemje dolgozik majd. Ha ez valóban így lesz, az azt is jelenti, hogy ugyanazzal a konfigurációval lép majd pályára, mint az iPhone 13.

© László Ferenc

Emellett arról is ír a blog, hogy a készülék gyártását 2021 decemberében kezdheti meg az Apple, és 2022 tavaszán jelentheti azt be. Mivel a jelenlegi információk szerint jövőre már nem lesz mini verzió az iPhone-ból, így az SE bemutatása logikus lépésnek tűnik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Most Popular

Csúcsprocesszor dolgozhat az iPhone SE 3-ban

Egyre inkább úgy tűnik, már csak nagyjából bő fél évet kell várnunk arra, hogy lerántsa a leplet az Apple az iPhone SE harmadik...

Fellebbezett az Apple az Epic Games elleni per eredménye miatt

Bár az Apple 10-ből 9 vádpontban megnyerte az Epic Games elleni perét, egyet elveszített. Az pedig azt állította, hogy az Apple illegálisan eltereli a...

iPhone 13 és 13 Pro akkumulátor összehasonlítás

2021.10.11| 9to5MacAz iPhone 13 és az iPhone 13 Pro akkumulátor tesztje megmutatja, hogy a ProMotion mennyivel javítja a hatékonyságot.  Olvasson tovább...

Milliárdos bírságot fizethet az Apple hamis reklám miatt

Idén június 30-án az Apple végül megállapodott az AppleCare szolgáltatás hamis reklámozásával kapcsolatos csoportos perben. A per még 2016-ban...

Recent Comments